کاسنی گیاهی است پرخاصیت که دارای گلهایی به رنگ آبی و ارغوانی است. این گیاه در نواحی مختلفی همچون منطقه آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان به شکلی پراکنده رشد می کند. کاسنی گیاهی با طبع سرد است که در هنگام گرما دمای بدن را به تعادل می رساند و از دیدگاه طب سنتی دارای فواید بی شماری برای بدن است. عرق کاسنی در درمان های سنتی کاربرد فراوانی دارد. طبق گفته متخصصان حوزه طب سنتی هر میزان که تلخی عرق کاسنی بیشتر باشد، تاثیر آن در التیام بخشیدن به بیماریهای کبدی بیشتر خواهد بود.
گیاه کاسنی دارای مواد معدنی همچون روی، منیزیم، کلسیم، اسید فولیک و منگنز بوده و همچنین سرشار از ویتامین های E ،C ،B6 و K می باشد که در حفظ سلامت بدن تاثیر زیادی دارند.
عرق کاسنی فواید بی شماری دارد که در ادامه مقاله به آن می پردازیم.
توقف رشد تومورهای سرطانی:
یکی از مهم ترین فواید مصرف عرق کاسنی توقف رشد تومورهای سرطانی است. این خاصیت به دلیل وجود خواص آنتی اکسیدانی بالا در کاسنی و پلی فنول های موجود در عرق این گیاه است که می تواند نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها بخصوص سرطان سینه پستان داشته باشد.
مصرف کاسنی باعث افزایش قدرت باروری در مردان می شود:
مصرف کاسنی در مردان با تنظیم هورمون ها و کروموزوم های مردانه سبب افزایش توان باروری در آنها می گردد.
مصرف کاسنی سلامت کلیه ها را تضمین می کند:
عرق کاسنی به دلیل داشتن خاصیت ادرار آوری سبب دفع سموم در بدن شده و نقش موثری در دفع سنگ کلیه و مثانه ایفا می کند.
با مصرف کاسنی لاغرتر شوید:
کاسنی به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجه فروکتوز و فیبر طبیعی، در تحرکات روده و درمان یبوست موثر بوده و می تواند باعث کاهش وزن و لاغری در افراد شود. این ترشح گرلین یا هورمون گرسنگی است که باعث تمایل بالای برخی افراد به خوردن می شود، مصرف کاسنی به علت فیبر بالای آن سبب کاهش ترشح این هورمون و در نتیجه کنترل پرخوری می گردد. نهایتا احساس سیری که در نتیجه مصرف کاسنی بوجود می آید عاملی برای کاهش وزن و لاغری خواهد شد.
عرق کاسنی کبد را پاکسازی می کند:
استفاده از عرق کاسنی سلول های کبدی را نوسازی می کند و به دلیل داشتن خاصیت چربی زدایی صفرا را دفع کرده و کبد را پاکسازی می کند.
کاسنی چه فوایدی برای پوست دارد:
عرق کاسنی حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C، فسفر و آهن می باشد که وجود این ترکیبات به روشن شدن پوست کمک کرده و در درمان بیماریهای پوستی همچون اگزما، جوش ها و التهابات پوستی موثر می باشد.
با کاسنی سرفه را درمان کنید:
برای درمان سرفه می توانید از شربت دم کرده ریشه کاسنی استفاده کنید. این شربت از خاصیت خلط آوری بالایی برخوردار بوده و می تواند در درمان گلودرد و سرفه های خشک موثر باشد.
کاسنی گیاهی تب بر است:
همانگونه که قبلا نیز اشاره شد کاسنی گیاهی سرشار از ویتامین C است و با برخورداری از خواص آنتی اکسیدانی و دفع سموم باعث تنظیم دمای بدن و در نتیجه کاهش تب می شود.
با کاسنی چربی خون خود را کاهش دهید:
وجود اینولین در کاسنی باعث کاهش سطح کلسترول مضر در بدن شده و به بالا رفتن میزان کلسترول خوب کمک می کند. همچنین کاسنی با بهبود جریان خون باعث پیشگیری از بروز سکته های قلبی و مغزی می گردد.
کاسنی به عنوان گیاهی ضد پیری:
کاسنی با داشتن ویتامین های گروه E و C در برگهایش، به برطرف شدن چین و چروک های موجود در پوست صورت کمک کرده و با کاهش عوارض ناشی از پیری زودرس تاثیر زیادی در حفظ جوانی پوست ایفا می کند.
مصرف کاسنی التهاب لثه و دهان را برطرف می کند:
کاسنی در برگهای خود مقادیر قابل توجهی ویتامین C دارد که گذاشتن برگها روی لثه و یا غرغره کردن با عصاره آن در دهان باعث بهبود التهابات لثه شده و در درمان زخم دهان نیز موثر خواهد بود.
مصرف کاسنی اشتها را افزایش می دهد:
با مصرف کاسنی کسانی که دچار التهاب معده هستند بهبود یافته و تحریک تولید اسید کلریدریک به واسطه مصرف کاسنی در آنها باعث افزایش اشتها می شود.
نکته: زیاده روی در مصرف کاسنی با وجود تمام فواید آن می تواند عوارضی را در بلند مدت در پی داشته باشد که از آن جمله می توان به تخریب شبکیه و افت فشار خون و ترشحات صفراوی اشاره نمود. همچنین مصرف کاسنی و فرآورده های آن در دوران بارداری به دلیل ایجاد انقباض رحمی می تواند سبب زایمان زودرس شود.
امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، فروشگاه اینترنتی پوپونیک شما را به خواندن مقاله های زیر دعوت می نماید.
پیری پوست یکی از نگرانی های همیشگی افراد در سنین مختلف است و بسیاری از…
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…