بهترین کود برای پنبه
پنبه یکی از مهمترین گیاهان کاربردی دنیا می باشد. این گیاه در بین گیاهان زراعتی اهمیت و حساسیت ویژه ای دارد.
سطح زیر کاشت پنبه در ایران حدودا 105 هزار هکتار می باشد و از این سطح حدودا 250 هزار تن پنبه تولید می شود. یکی از استان هایی که سالانه 3462 هکتار از اراضی خود را به کشت پنبه اختصاص داده است استان اصفهان می باشد.
در بررسی سطح زیر کاشت پنبه می توان به ترتیب استان های خراسان رضوی و جنوبی، فارس، گلستان، سمنان و لرستان را نام برد.
گیاه پنبه برای اینکه بتواند سریعترین زمان رشد را داشته باشد، باید مواد مغذی را در اختیار داشته باشد و این عناصر مقوی را باید به وسیله کود در اختیار گیاه قرار دهید. به طور کلی به هر نوع ماده معدنی یا آلی که شامل عناصر غذایی باشد و باعث بالا بردن کیفیت محصول و حاصلخیزی خاک بشود کود می گویند.
این کودهای شیمیایی شامل کودهای ماکرو و میکرو می شوند. گیاه پنبه برای رشد و نمو خود به هر دوی این کود ها نیاز دارد. گیاه پنبه بر حسب نیاز و با توجه به نتایج بدست آمده از آزمایش برگ و خاک به کودهای فوق نیازمند خواهند بود .برخی ازاین کودها جز عناصر پر مصرف گیاه یا ماکرو و برخی دیگر جز عناصر عناصر کم مصرف گیاه میکرو می باشند.
عناصر پر مصرف (ماکرو) شامل: ازت، فسفر، پتاس، کلسیم، منیزیم، نیتروژن، گوگرد
عناصر کم مصرف (میکرو) شامل: آهن، روی
مواد مغذی به وسیله خاک جذب این گیاه می شود. مصرف کود برای پنبه بیشتر کودهای شیمیایی می باشد و کودهای دامی کمتر توسط کشاورزان استفاده می شود. یکی از مهمترین کودهای شیمیایی مورد استفاده برای پنبه کود فسفات و ازت می باشد. این کود ها را به وسیله شخم زدن به زمین وارد می کنند.
از کودهای ازت، فسفر و پتاسیم بیشتر از دیگر کودها استفاده می شود و گاهی کودهای تجاری را به صورت مخلوطی از این کودها به فروش می رسانند.
در خاک های مناطق خشک کمبود آهن، منگنز بیشتر احساس می شود. نکته مهم برای مصرف این کودهای کم مصرف این است که اگر بیشتر از حد مجاز استفاده کنید باعث مسمومیت گیاه می شود.
برای مطالعه مقاله پنبه می توانید از این لینک استفاده نمایید.
گیاه پنبه
به مجموع ادرار و مدفوع گاو، گوسفند، مرغ و هر حیوانی که فضولات آن ها را نگهداری کنند کود دامی می گویند. درصد مواد مغذی آن هم به نوع حیوان و میزان پوسیدگی کود بستگی دارد. ازت موجود در کود گاوی بیشتر از کود گوسفند و مرغ است ولی فسفر و پتاسیم کود مرغی از کودهای گاوی و گوسفندی بیشتر است.
هرچقدر که مقدار علف های هرز، شن، بیماری، تخم و لارو حشرات در کود کمتر باشد و زمان پوسیدگی آن بیشتر باشد، این کود بهتر است و کیفیت بیشتری دارد. برای گیاه پنبه معمولا از کود دامی کمتر استفاده می کنند.
کودهای شیمیایی را در دو زمان یکی قبل و یا همزمان با کاشت و دیگری بعد از کاشت یعنی سرک به گیاه بدهید، ولی باید به نوع گیاه و مرحله رشد آن و نوع آب و هوای کاشت توجه داشته باشید.
کودی را که قبل از کاشت به خاک می دهن کود پیش کاشتی و کودی را که بعد از کاشت به خاک می دهند کود سرک می گویند.
شامپو رنگ مردانه می تواند برای بسیاری از افراد یک چالش باشد. در دنیای امروز،…
فیکوس آلتیسیما، یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی با برگ های بزرگ و زیبا، به…
استفاده از حنا به عنوان یکی از قدیمی ترین روش های آرایش و تزئین بدن،…
لک های پوستی یکی از رایج ترین چالش هایی هستند که زیبایی طبیعی پوست را…
سانسوریا کراواتی، که به نام های مختلفی همچون زبان مادرشوهر، زبان مار یا گیاه تیرکمان…
یوکا تنه درختی (با نام علمی Yucca gigantea) یکی از محبوب ترین انواع گیاهان یوکا…