هل میوه کوچک به اندازه بند انگشت است و پوستی تیره دارد . میوه گیاهی است که خیلی خوشبو است و از تیره زنجبیل هاست.
هل به سه دسته تقسیم می شود:
هل ادویه بومی هند، نپال و بوتان است که امروزه در بعضی از مناطق آسیا از جمله از جملا چین – وییتنام – مالزی – کره و ژاپن هم استفاده می شود.
هل ملکه ادویه هاست و جزء گرانترین ادویه های جهان بعد از زعفران و وانیل محسوب می شود.
وزارت کشاورزی آمریکا در طی تحقیقات به عمل آمده اعلام کرده که در هر 100 گرم هل 300 کیلو کالری انرژی، 68 گرم کربوهیدرات، 11 گرم پروتئین و 28 گرم فیبر غذایی وجود دارد.
در هل ویتامینها دو ریز مغذی های مختلفی از جمله نیاسین، پیریدوکسین، ریبوغلاوین، تیامین، ویتامین A، ویتامین C، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی وجود دارد . هل فاقد کلسترول است.
در طب چینی هل سبز در درمان بیماریهای معده و روده استفاده می شود . دانه های هل خواص ادرارآور دارد.
هل سبز در جنوب شرق آسیا یافت می شود. خواص ویژه ای در درمان طب سنتی دارد، از هل سبز به عنوان دانه یا پودر در صنعت مرباسازی و کمپوت سازی استفاده می شود و در طبخ گوشت سفید هم هل سبز کاربرد دارد.
از دانه های هل به صورت دانه یا کوبیده در چای یا قهوه برای خوشبو کردن آن استفاده می شود . یکی دیگر از ویژه گیهای هل سبز این است که سبب چاق شدن می شود زیرا هل اشتها را افزایش می دهد.
عطر هل سبز از دیگر گونه های آن ( سفید و سیاه ) بیشتر است. هل سبز چاشنی معطریست که در طبخ غذا، پخت نان و شیرینی استفاده می شود.
هندی ها، پاکستانی ها و جنوب بلوچستان ایران از این دانه گیاهی معطر بیشتر استفاده می کند. شکل هل سبز به صورت غلافهایی کوچک است که درون آن دانه های سیاه رنگ و خوشبو است.
هم دانه و هم غلاف هل سبز عطر و طعم دلپذیری دارد و عاملی برای طعم دادن به غذاهای هندی به حساب می آید. از نوشیدنی هایبسیار مشهور در هند چای هل و زنجبیل است . گیاهیست دارویی که در فرهنگ هندی و پزشکی سنتی چینی کاربرد بسزایی دارد.
برای مطالعه مقاله ادویه فلافل می توانید از این لینک استفاده نمایید.
هل سیاه میوه گیاه است، چند ساله و علفی است. همچنین از خانواده زنجبیلهاست. هل سیاه نامهای دیگری دارد که مهمترین آن هیل غراب و قافله کبار است.
میوه های هل سیاه اول شهریور با قطر 25 تا 50 میلیمتر بوجود می آید که در هر دانه 12 دانه نا منظم قهوه ای رنگ با بویی معطر و مزه ای شیرین دارد.
کشورهایی از جمله هندوستان، ترکمنستان، ایران ( شهر کرمان ) بزرگترین تولید کننده هل سیاه هستند .دانه های هل سیاه دارای آنتی اکسیدانهای قدرتمندی هستند، که در درمان بیماریها ماثر هستند.
مطالعات نشان می دهد که هل سیاه سرشار از ترکیبات منحصر به فرد از جمله ترپی نئول، ترپنین، فورمیک اسید و استیک اسید است . دانه های هل سیاه بسیار مقوی هستند و نقش پررنگی در ساخت داروها دارد .
برای مطالعه مقاله معرفی گلاب می توانید از این لینک استفاده نمایید.
هل سفید هم گیاه علفی و چند ساله است. ساقه های زیر زمینی و منشعب دارد. ساقه های زیرزمینی آن ضخیم و طویل است و ساقه هایه هوایی آن بهم پیچیده به ارتفاع حدود تا 3 متر می رسد.
هل سفید هم از تیره زنجبیلهاست. برگهایی ساده، متناوب و بیضی شکل دارد. گیاهی بوته ایست با گلهای بوته ای کوچک و سفید رنگ که در مرکز گل رنگ بنفش خودنمایی می کند.
میوه هل سفید کپسولی شکل است. بسیار معطر است و محتوی دانه های سخت سیاه مایل به قهوه ای رنگ است. طبیعت هل خیلی گرم و خیلی خشک است.
حاوی پروتئین، کلسیم اکسالات و سیلیس است و بخش مورد استفاده آن دانه های داخل آن است.
معمولا دانه های داخل هل سفید رو دم می کنند. ادویه معطریست در صنایع غذایی، شیرینی پزی، عطر سازی و معطر کردن بعضی از محصولات دخانیات. مصرف بیشتر از 3 گرم در روز برای بدن مضر است.
علاوه بر معطر کردن غذاها هل سفید باعث تقویت معده، نیرو دهنده، ضد افسردگی، بادشکن است.
برای مطالعه مقاله با گیاه کتیرا اشنا شویم می توانید از این لینک استفاده نمایید.
طعم هل چگونه است؟
هل رایحه پیچیده ای با عطر و طعم کاج، میوه ای و تقریباً منتول مانند دارد. در صورت استفاده بیش از حد، می تواند کمی قابض باشد.
آیا خوردن هل برای سلامتی مفید است؟
هل هزاران سال است که برای کمک به هضم غذا استفاده می شود. این ماده اغلب با سایر ادویه های دارویی مخلوط می شود تا ناراحتی، حالت تهوع و استفراغ را برطرف کند. بیشترین خاصیت هل مورد تحقیق، از آنجا که مربوط به تسکین مشکلات معده است، توانایی احتمالی آن در بهبود زخم است.
هل را برای چه استفاده می کنید؟
هل با مرغ، گوشت قرمز، عدس، پرتقال، برنج و سایر ادویه های گرم مانند جوز هندی و دارچین جفت می شود. در انواع ادویه کاری، چای، کالاهای پخته شده و سوسیس ایده آل است.
اگر هر روز هل بخورید چه اتفاقی می افتد؟
هل برای تقویت سلامت دستگاه گوارش نیز مفید است. اثرات خنک کننده هل، با وجود ادویه بودن، می تواند به کاهش اسیدیته کمک کند. همراه با این، هل همچنین می تواند در درمان مسائل دستگاه گوارش مانند سو هاضمه، حالت تهوع، استفراغ، درد معده و اسپاسم کمک کند.
تفاوت هل سبز با هل سیاه چیست؟
هل سبز عطر و طعم بسیار قوی و شدیدی دارد، در حالی که هل سیاه عطر و طعم کاموایی دودی و مبهمی دارد. طعم هل سیاه دارای خنکی است که گاهی اوقات آن را به نعناع تشبیه می کنند، اما هر دو شکل هل به منظور افزودن طعم به غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود.
هل سمی است؟
هنگام مصرف از راه دهان: هل هنگام مصرف به مقدار معمول در غذا، به احتمال زیاد ایمن است. در صورت مصرف مقادیر بیشتر موجود در دارو، احتمالاً ایمن است. هنگام استنشاق: تنفس بخار حاصل از اسانس هل به عنوان رایحه درمانی احتمالاً ایمن است.
کدام هل برای چای مناسب است؟
هل دو نوع دارد – سبز و سیاه. هل سبز که اغلب هل واقعی نامیده می شود، برای مخلوط چای و پخت و پز استفاده می شود. دارای غلاف های کوچک سبز رنگ با دانه است. هل سبز عطر و طعم بسیار منحصر به فرد، تند و کمی شیرینی دارد.
چگونه می توانید هل مرغوب را تشخیص دهید؟
رنگ مهمترین جنبه ای است که باید هنگام خرید هل مورد توجه قرار گیرد. هل های تازه پرپشت و زیتونی یا سبز رنگ هستند. با این وجود، اگر غلاف هل خیلی سبز به نظر برسد، ممکن است از رنگ های مصنوعی برای تازه جلوه دادن آنها استفاده شود. اگر به نظر مایل به زرد هستند، ممکن است خیلی قدیمی باشند یا به اشتباه خشک شده باشند.
چگونه از هل استفاده کنم؟
هل می تواند به سرعت بر سایر مواد غلبه کند، بنابراین به تدریج آن را اضافه کنید. هل با مرغ، گوشت قرمز، عدس، پرتقال، برنج و سایر ادویه های گرم مانند جوز هندی و دارچین جفت می شود. در انواع ادویه کاری، چای، کالاهای پخته شده (مانند این نان زرق و برق دار) و سوسیس ایده آل است.
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…
پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…