در قرن حاضر که افزایش جمعیت یکی از عمدهترین مشکلات جامعه بشری است، کشاورزی مدرن جهت تأمین نیاز غذایی این جمعیت رو به افزایش، به نهادههای شیمیایی از جمله کودهای تجارتی وابستهتر میگردد. استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی و عدم توجه به حاصلخیزی خاک که از طریق تأمین ماده آلی مورد نیاز آن صورت میگیرد، موجب کاهش شدید و محسوس بهرهوری زمینهای زراعی گردیده است. بنابراین برای تأمین نیاز غذایی همه مردم جهان و جلوگیری از بروز مشکل گرسنگی در آینده، دو راه پیش روی ماست:
کاربرد کود سبز به عنوان یک کود بیولوژیک جهت افزایش حاصلخیزی خاک و به عنوان راهکاری که در کشورهای توسعه یافته مجددا مورد توجه قرار گرفته است، با چالشهای عظیمی مواجه است.
اولاً در مناطق با بارندگی کم، گیاهان کود سبز ممکن است رطوبت خاک را تا آن اندازه کاهش دهند که گیاه زراعی اصلی که به دنبال کود سبز و در سال زراعی بعد کاشت میشود، به دلیل خشکی صدمه ببیند. دوم اینکه بسته به شرایط خاک، گیاه زراعی بعدی ممکن است از هزینه، زمان و انرژی صرف شده برای کود سبز سودی نبرد. و در نهایت اینکه در زمینهای با ارزش تجارتی بالا، اختصاص تمام فصل زراعی به کود سبز، هرگز سودمند نخواهد بود (گرچه کشت کود سبز در این مناطق، هنگامی که گیاه زراعی بعدی، پایدار و بادوام بوده و استقرار و رشد خوب گیاهچهها یا گیاهان جوان دارای اهمیت فوقالعاده باشد مثل باغات، جبران و توصیه میگردد.) اما از سوی دیگر افزاش سالانه هزینه تولید کودهای شیمیایی، بحران انرژی که هر لحظه ممکن است جهان با آن مواجه گردد و کاهش شدید کیفیت خاکهای زراعی، متخصصان زراعی را چه در سطح جهانی و چه در سطح ملی بر آن داشته است که راهبردهایی را برای حل چالشهایی که کود سبز با آن مواجه است، ارائه کنند.
انتخاب گیاه مناسب به عنوان کود سبز، شیوه صحیح کاشت، استفاده از تناوبهای زراعی چند منظوره و سایر تدابیری که باید برای حل مشکلات موجود اندیشیده شود، همگی سازنده آیندهای مطمئن برای نسل بشری خواهد بود.
تاکنون و در مطالعات متعدد انجام یافته بر روی کود سبز اثر کود سبز فقط بر روی نخستین گیاه زراعی (عمدتا غله) مورد مطالعه قرار گرفته است. در حالی که تأثیرات طولانی مدت آن در تمام طول تناوب دارای اهمیت است.
تحقیقات بسیار کم در این زمینه یا به عبارت دقیقتر عدم وجود تحقیق در این زمینه، باعث شده است که مروجان بخش ترویج و آموزش کشاورزی، به دلیل عدم آگاهی از مزایای کود سبز و عدم آشنایی با جنبههای مختلف آن، تبلیغ کمتری در این زمینه انجام دهند. در مقابل تهیه و مصرف آسان و ارزان کودهای شیمیایی، ایران را به یکی از مصرفکنندگان بزرگ کودهای شیمیایی (در واحد سطح) تبدیل کرده است.
عدم توجه کشاورزان به تعادل عناصر ماکرو و میکرو در خاک که به راحتی از طریق مصرف کودهای سبز و خصوصاً کودهای سبز لگومه تأمین میشود، موجب گسترش روزافزون علائم کمبود ریزمغذیها در محصولات کشاورزی داخل گردیده است که در آیندهی نه چندان دور مشکلات تغذیهای را نیز در پی خواهد داشت.
برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
پیری پوست یکی از نگرانی های همیشگی افراد در سنین مختلف است و بسیاری از…
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…