رشد سیر آسان و ارزان است. در این مقاله، نحوه رشد سیر، از جمله کاشت، داشت، برداشت و ذخیره سازی سیر به شما آموزش داده شده است.
در بخش اول مقاله به چگونگی آماده سازی محیط مناسب برای رشد سیر می پردازیم.
1. زمان مناسب برای کشت سیر:
بطورکلی، بهترین زمان برای کاشت سیر اواسط پاییز یا اوایل بهار است. سیر در طیف وسیعی از اقلیم ها به خوبی رشد می کند. در مناطقی که گرما یا رطوبت زیاد است، یا جایی که بارندگی زیاد است، عملکرد کمتری دارد.
2. انتخاب محل کاشت و آماده سازی خاک:
سیر به مقدار زیادی آفتاب نیاز دارد، اما در صورتی که فصل رشد خیلی طولانی نباشد ممکن است سایه جزئی را تحمل کند. خاک بایستی به خوبی آماده شود. خاک لومی شنی بهترین خاک برای کشت سیر است.
3. منبع سیر تازه:
سیر با کشت پیاز آن شروع به رشد می کند (بر اساس هدف ما بذر نیز گفته می شود)، بنابراین برای شروع کار بایستی سیر تازه را خریداری کنید. سیر را از یک فروشگاه، مزرعه و یا بازار کشاورزان تهیه کنید. لازم است که پیاز های تهیه شده سیر تازه و کیفیت بالایی داشته باشند. در صورت امکان، سیر ارگانیک را انتخاب کنید تا از مصرف سیر های حاوی مواد شیمیایی خودداری کنید.
برای خرید ادویه پودر سیر کلیک کنید.
در بخش دوم مقاله به چگونگی کشت سیر می پردازیم.
1. حبه های سیر را جدا کنید.
مراقب باشید که قسمت پایه حبه های سیر آسیب نبینند. اگر پایه سیر آسیب ببیند رشد نخواهد کرد. حبه های بزرگتر را کاشت کنید. حبه های کوچکتر به همان اندازه فضا را اشغال می کنند، اما پیاز های کوچکتری را تولید می کنند.
2. هر حبه را به داخل خاک فشار دهید.
دقت کنید که نوک حبه به سمت بالا بوده و در عمق 5 سانتیمتری قرار داشته باشد. برای بهترین شرایط رشد حبه ها بایستی حدودا 20 سانتیمتر از هم فاصله داشته باشند.
3. حبه های کاشته شده را با مالچ بپوشانید.
بهترین مالچ شامل کاه، برگ های خشک، نی، کمپوست، کود دامی پوسیده و چمن خرد شده است.
4. کوددهی حبه ها با کمپوست:
در زمان کشت سیر به کود کامل نیاز دارد. اگر سیر خود را در فصل پاییز کشت کرده اید در فصل بهار کود بدهید و اگر در فصل بهار کشت کرده اید در فصل پاییز کود دهید.
برای مطالعه مقاله چگونی رشد بادام می توانید از این لینک استفاده نمایید.
در بخش سوم مقاله به چگونگی مراقبت از گیاه سیر می پردازیم.
1. آبیاری گیاه سیر:
در صورت نیاز گیاهان را آبیاری کنید، برای کمک به رشد ریشه، سیر تازه کشت شده را بایستی مرطوب نگه دارید. با این حال، اگر در ماه های سرد سال آبیاری زیادی صورت گیرد سیر نه تنها رشد نمی کند بلکه پوسیده نیز می شود. اگر باران نمیبارد در هر هفته یک بار آبیاری انجام شود. آبیاری سیر ضروری نیست مگر اینکه خشکی وجود داشته باشد. در حالت آب به مقدار کم اضافه می شود، زیرا سیر از آب زیاد متنفر است. با گرم شدن فصل، آب به تدریج کاهش می یابد. سیر برای بلوغ پیاز به تابستان گرم و خشک نیاز دارد.
برای خرید ادویه موسیر کلیک کنید.
2. مراقب آفات باشید.
ممکن است حشرات، موش ها و سایر موجودات از سیر تغذیه کنند. مراقب آفات زیر باشد.
در بخش چهارم مقاله به برداشت سیر می پردازیم.
1. خوردن ساقه های سبز:
با شروع رشد گیاه ساقه های سبز و بلند ظاهر می شوند. تعدادی از این ساقه ها را بیرون کشیده و از خوردن آنها لذت ببرید. بهترین بخش، ساقه های جوان و ظریف است. برداشت این ساقه ها ممکن است به خود پیاز های سیر آسیب وارد کند؛ بنابراین، این کار را در مورد هر کدام از گیاهان انجام ندهید. هنگام کشیدن ساقه های سبز و جوان از دستکش استفاده کنید؛ در غیر این صورت، دستان شما برای چندین روز بوی سیر خواهد داد.
2. علائم آمادگی برداشت سیر:
پیاز های سیر هنگامی آماده برداشت می شوند که شما می توانید حبه ها را از پیاز جدا کنید و برگ ها نیز به رنگ زرد یا قهوه ای تبدیل می شوند.
3. برداشت سیر:
اطراف هر پیاز سیر را با استفاده از بیل یا بیلچه شل کنید، پیاز ها را از زمین بیرون بکشید. اگر از چنگال استفاده می کنید، مراقب باشید که پیاز های زیر زمین را نکشید.
برای مطالعه مقاله چگونگی رشد اکالیپتوس از بذر می توانید از این لینک استفاده نمایید.
در بخش پنجم مقاله به چگونگی ذخیره سازی سیر می پردازیم.
1. سیر را در جای خشک و خنک خانه ذخیره کنید.
پیاز های خشک شده را می توانید در ظرف نگهداری سیر ذخیره کنید (معمولا از سفال ساخته می شود) و حبه را می توانید در صورت لزوم جدا کنید.
2. ساقه سیر ها را بهم ببافید.
برگ های خشک را می توانید به صورت رشته های بهم ریخته یا بافته شده نگهداری کرد. از این طریق می توانید پیاز های سیر را در آشپزخانه آویزان کنید. این حالت هم مفید بوده و هم نوعی تزئین است.
3. سیر را در روغن یا سرکه نگهداری کنید.
حبه های سیر را می توان در روغن یا سرکه نگهداری کرد. با این حال، برای جلوگیری از رشد باکتری در یخچال نگه داشته و سریعا مصرف کنید.
اخطار: در تهیه روغن با طعم سیر و هنگام ذخیره سازی سیر در روغن باید بسیار مراقب باشید. سیر را در روغن در دمای اتاق نگهداری نکنید. در مخلوط های روغن و سیری که در دمای اتاق نگهداری می شوند، شریط مناسب برای تولید سم بوتولیسم (اسیدیته کم، بدون اکسیژن، دمای بالا) فراهم می شود. همین خطر برای سیر پخته شده در روغن نیز وجود دارد.
برای خرید انواع بذر گیاهان دارویی می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…
پیری طبیعی یکی از فرآیندهای اجتناب ناپذیر زندگی است، اما با توجه به پیشرفت های…