کمپوست سرشار از مواد آلی است و به سلامت چمن و گیاهان کمک می کند. به طرز شگفت انگیزی با چیزهایی که معمولاً ضایعات هستند مثل: میز، بریده های چمن و برگ های مرده می توانید کمپوست درست کنید. گاهی اوقات کمپوست دچار کمبود نیتروژن می شود و از بین می رود. اگر دیدید کمپوست شما چندین ماه گذشته و در حال تجزیه نیست یعنی باید نیتروژن بیشتری به آن اضافه کنید. خوشبختانه روش های مختلفی وجود دارد که با افزودن موادی سطح نیتروژن را در کمپوست می توان افزایش داد.
در ابتدا به افزودن مواد باغی به کمپوست می پردازیم.
1- چمن تازه کوتاه شده را به کمپوست اضافه کنید:
پس از چمن زنی چیده شده ها را جمع کنید و آنها را به صورت لایه های نازک به کمپوست اضافه کنید. حتما چمن تازه به کمپوست بیفزایید چون بریده های چمن خشک شده باعث اضافه شدن کربن به کمپوست می شود.
2- برگهای تازه بریده و افتاده شده را به کمپوست اضافه کنید:
گیاهان سبز، علف های هرز و گل های تازه بریده شده باعث افزودن نیتروژن به کمپوست شما می شوند. چمن کوتاه شده را اجازه ندهید خشک شود در غیر این صورت کربن بیشتری به کمپوست اضافه می کنید. برگ های بیمار یا آلوده به حشرات یا علف های هرز حاوی بذر را به کمپوست اضافه نکنید مگر اینکه دمای کمپوست شما به اندازه کافی گرم و بالا باشد تا آنها را از بین ببرد.
3- فضله مرغ اضافه کنید:
فضولات مرغ از نظر نیتروژن بسیار غنی است. فقط باید فضله مرغ پیر به کمپوست اضافه شود.
4- کود قدیمی اضافه کنید تا نیتروژن کمپوست شما افزایش یابد:
یک پیمانه کود قدیمی به ازای پنج پیمانه مواد کربنی، سطح نیتروژن کمپوست را به سطح سالم می رساند. به دنبال کودهای قدیمی یا کودهایی باشید میزان نیتروژن زیاد مانند کود 48-0-0 دارند باشید. در یک سطل کمپوست به ابعاد 5 فوت در 5 فوت، یک دوم تا یک سوم فنجان کود به کمپوست اضافه کنید.
5- کنجاله خون یا استخوان در کمپوست خود بگنجانید:
می توانید کنجاله خون یا استخوان را در فروشگاه های باغبانی خریداری کنید. یک یا دو پوند (455 – 910 گرم) استخوان یا کنجاله خون در هر 100 پوند (45.5 کیلوگرم) ماده کربنی ترکیب کنید.
6- کنجاله گلوتن ذرت، درون کمپوست بریزید:
دستورالعمل های پشت بسته های کنجاله گلوتن ذرت را بخوانید تا بدانید چه مقدار باید به کمپوست اضافه کنید. آن را در بالای کمپوست بپاشید تا سطح نیتروژن آن افزایش یابد.
در دومین بخش از این مطلب به کمپوست کردن دور ریز مواد غذایی می پردازیم.
1- خاک قهوه با کمپوست خود ترکیب کنید:
برای داشتن یک کمپوست غنی از نیتروژن یک پیمانه خاک قهوه، یک پیمانه چمن و یک پیمانه برگ بریده شده به آن اضافه کنید. خاک قهوه شامل 20 قسمت نیتروژن و یک قسمت کربن است و آن را به یک ماده استثنایی اصلاح شده غنی از نیتروژن تبدیل می کند. از پس مانده قهوه پس از دم کشیدن قهوه استفاده کنید. اگر روی قهوه کپک هم رشد کرده باشد هنوز می توانید از آن استفاده کنید زیرا در طی فرآیند کمپوست شکسته می شود یا به فرآیند تجزیه کمک می کند.
2- ضایعات میوه و سبزیجات به کمپوست خود اضافه کنید:
به جای اینکه ضایعات سبزی و میوه را دور بریزید آنها را به توده کمپوست خود اضافه کنید. این مواد از مواد آلی بالایی برخوردار هستند و ازت به کمپوست شما اضافه می کنند.
3- گوشت، مدفوع، تخم مرغ یا محصولات لبنی را با احتیاط به کمپوست اضافه کنید:
این مواد تشکیل دهنده کمپوست در صورت عدم پوشش ممکن است حیوانات وحشی را به خود جلب کند. اگر توده و تجزیه آن به خوبی کار خود را انجام دهند احتمالا مشکلی پیش نمی آید. از افزودن مدفوع حیوانات خانگی به کمپوست خودداری کنید زیرا باعث شیوع بیماری می شود.
آخرین بخش از این مطلب به تولید کمپوست می پردازیم.
1- شاخه ها، کاه و برگ های خشک را درون یک ظرف قرار دهید:
به اندازه 10 – 20 سانتی متر شاخه، برگ خشک و کاه در کف یک ظرف در بسته قرار دهید. این مواد غنی از کربن به هوادهی ته کمپوست کمک کرده و به مرطوب نگه داشتن آن کمک می کند.
2- به اندازه 10 تا 20 سانتی متر مواد غنی از نیتروژن استفاده کنید:
از مواد ارگانیک مانند بریده های چمن یا ضایعات آشپزخانه استفاده کنید و آن را روی شاخه ها و برگ ها بصورت لایه لایه قرار دهید.
3- لایه های متناوب مواد کربن دار و غنی از نیتروژن را ادامه دهید:
شاخه های خشک و مواد آلی سبز را به صورت لایه لایه روی هم و به ترتیب قرار دهید تا توده کمپوست شما به ارتفاع 3 فوت (45) برسد
4- مواد آلی را با آب اسپری کنید:
کمپوست باید مرطوب بماند تا تجزیه شود و تشکیل شود. کمپوست خود را روزانه بررسی کنید تا از آفتاب گرم خشک نشود. مواد ارگانیک را هر روز اسپری کنید تا مرطوب بماند.
5- سطل کمپوست را زیر آفتاب نگه دارید:
مرکز کمپوست باید در صورت امکان در دمای 55 – 65.5 درجه سانتیگراد نگهداری شود. برای بدست آوردن دمای کمپوست از دماسنج استفاده کنید. نگه داشتن کمپوست در حرارت زیاد باعث افزایش پوسیدگی و سرعت تبدیل مواد به کمپوست می شود. می توانید ظرف مخصوص کمپوست را بپوشانید تا حیوانات نتوانند وارد آن شوند اما عدم هوا دهی به توده کمپوست هم می شود. بدون گرما، آماده شدن و تجزیه توده شش ماه تا یکسال طول میکشد.
6- کمپوست را هفته ای یک بار هم بزنید:
همچنان کمپوست را گرم و مرطوب نگه دارید. هم زدن کمپوست یکبار در هفته اکسیژن دهی کمپوست می شود. اکسیژن یکی از اجزای لازم برای درست شدن کمپوست است.
7- دو ماه صبر کنید:
کمپوست خود را هفته ای یک بار هم بزنید و مرتباً به آن آب بپاشید. حدود دو تا سه ماه کمپوست تجزیه می شود. کمپوست آماده، قهوه ای و تُرد و شکننده است و بوی شیرین خواهد داشت. و الان وقتش رسیده که از کمپوست برای رشد سالم چمن و گیاهان خود استفاده کنید.
برای خرید ملزومات باغبانی می توانید از این لینک استفاده نمایید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه فروش بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
تمایل به داشتن پوستی روشن و درخشان یکی از خواسته های مشترک بسیاری از افراد…
پیری زودرس پوست یکی از نگرانی های اصلی در دنیای مدرن است که به دلیل…
صدها گونه از گیاهان که معمولاً "گزنه" نامیده میشوند در جهان وجود دارد. بسیاری از…
در دنیای امروز، محافظت از پوست در برابر اشعه های مضر خورشید به یکی از…
پیری پوست یک فرآیند طبیعی است که به تدریج و با افزایش سن آغاز می…