پرورش سبزیجات از طریق بذر آنها یکی از راههای اقتصادی برای ایجاد یک باغچه سبزیجات است. قطعا برخی از سبزیجات نیاز به زحمت زیادی ندارند و به راحتی می توان آنها را در باغچه منازل پرورش داد و یک باغچه سبزیجات راه اندازی کرد. کاشت و ایجاد باغچه سبزیجات علاوه بر اینکه شما را از خرید بسیاری از انواع سبزیجات بی نیاز خواهد کرد، یک فضای زیبا و عطرآگین در منزل شما بوجود خواهد آورد.
ابتدا سعی کنید زمین مناسبی برای کاشت سبزیجات خود انتخاب نمایید. برای جلوگیری از نفوذ آهک و یا گچ به داخل خاک بهتر است فاصله یک متری دیوار تا باغچه را انتخاب کنید. همچنین نقاطی از باغچه که حداقل در روز 6 ساعت در معرض تابش نور مستقیم آفتاب باشد را برای کاشت سبزیجات در نظر بگیرید.
زمین برای باغچه سبزیجات بایستی سبک بوده و قابلیت نفوذ هوا را داشته باشد، زیرا در زمینهای سخت بذر سبزیجات توان رشد نخواهند داشت. بعد از انتخاب مکان مناسب، زمین را تبدیل به بستری مناسب برای کاشت و پرورش سبزیجات نمایید.
برای مطالعه مقاله بهترین کود برای سبزیجات می توانید از این لینک استفاده نمایید.
زمان مناسب کاشت:
زمان کاشت باغچه سبزیجات نیز مهم است. معمولا زمان مناسب کاشت وابسته به نوع محصول و زمان انتقال نشاء به زمین اصلی می باشد. روشهای کاشت سبزیجات در باغچه می تواند به سه روش دست پاش، روش خطی و روش کپه ای تقسیم شود که با توجه به نوع نشاء متفاوت می باشند. از جمله مراحل داشت سبزیجات نیز شامل وجین علفهای هرز، استفاده از مواد شیمیایی و علف کش ها می شود.
آبیاری:
آبیاری به موقع و به مقدار کافی از جمله موارد مهمی است که هم در تامین رطوبت مورد نیاز زمین موثر بوده و هم در میزان عملکرد و نظافت، کیفیت و مرغوبیت انواع سبزیجات می تواند دخیل باشد. انواع مختلف روش های آبیاری شامل آبیاری نشتی، آبیاری کرتی، بارانی و آبیاری قطره ای می شود.
سبزیجاتی را که همیشه از آنها استفاده می کنید در اولویت کاشت قرار بدهید. یا آنهایی که مصرف تازه آنها برایتان لذت بخش است را بیشتر بکارید. سبزیجات معطر مانند نعناع، سبزی خوردن و گوجه فرنگی از جمله موارد مناسب برای ایجاد باغچه سبزیجات هستند.
در ادامه این مقاله به لیستی از سبزیجات که می توانند باغچه سبزیجات شما را تشکیل دهند اشاره خواهیم کرد.
برگ کاهو:
برگ کاهو روش پرورش آسانی دارد. می توانید برای کاشت آن به سادگی دانه ها را پخش کرده و آنها را با یک لایه نازک از خاک یا کمپوست پوشانده و مرطوب نگه دارید. پس از گذشت حدود سه هفته برگ های خوشمزه و مطبوع کاهو آماده برداشت خواهد بود.
برای مطالعه مقاله طبقه بندی انواع سبزیجات می توانید از این لینک استفاده نمایید.
اسفناج:
اسفناج یک سبزی مملو از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است که می تواند به صورت خام یا پخته استفاده شود. مکان آفتابی کامل تا نیم سایه برای کاشت آن مناسب بوده و نیاز به آبیاری مرتب دارد. کوددهی به آن هر دو هفته یکبار با امولسیون ماهی انجام می گیرد. بهترین زمان برای برداشت اسفناج موقعی است که برگهای آن به طول حدود 5 الی 7 و نیم سانتی متری رسیده باشند.
تربچه:
تربچه را می توان در یک باغچه معمولی و حتی در گلدان و جعبه پرورش داد. هر زمان که بتوان روی خاک کار کرد می توان تربچه را نیز کاشت. تربچه برای رشد مطلوب نیاز به رطوبت کافی دارد و زمانی که به حدود 5 سانتی متر رسید قابل برداشت می شود.
نخود فرنگی:
نخود فرنگی برای رشد مطلوب نیازمند هوای خنک می باشد، با این حساب می توانند یک محصول بهاره و پاییزه خوب باشند. هوای خنک، آفتاب کامل، داربست برای بالا رفتن و میزان رطوبت کافی از جمله نیازمندیهای نخود فرنگی برای رشد مطلوب هستند. زمان مناسب کاشت در بهار موقعی است که خاک قابلیت استفاده داشته باشد و در پاییز حدود 8 هفته پیش از آخرین تاریخ یخبندان می باشد.
خیار، لوبیا سبز، کلم پیچ، چغندر و کدو سبز و انواع سبزی خوردن از جمله سبزیجات دیگری هستند که برای تکمیل باغچه سبزیجات خود می توانید از آنها استفاده نمایید.
پیری پوست یکی از نگرانی های همیشگی افراد در سنین مختلف است و بسیاری از…
آرایش سنگین و غلیظ یا به اصطلاح آرایش مجلسی، به دلایل مختلفی در میان بسیاری…
انتخاب پرایمر مناسب بر اساس نوع پوست یکی از عوامل کلیدی در دستیابی به ظاهری…
میکاپ یکی از جوانب مهم زیبایی و مراقبت از پوست است که به هنر آرایشگران…
در دنیای امروز، توجه به مراقبت از پوست به یکی از ضروریات زندگی تبدیل شده…
در فصل تابستان، با افزایش دما و رطوبت، افراد بیشتر از هر زمان دیگری نیاز…