گیاهان

معرفی گیاه سویا

گیاه سویا

پراکندگی گیاه سویا امروزه به صورت عالم گیر در آمده است. به طوری که در وسعت پهناوری از کشورهای مختلف مناطق معتدل و حتى نواحی قطبی انتشار یافته است. در ایران بیشتر در نواحی شمال مخصوصاً در لاهیجان پرورش یافته است.

محل مناسب رویش گیاه سویا:

زمین کشت سوژا باید حاصلخیز و اصلاح شده باشد و مقدار رطوبت آن نیز مناسب باشد، زیرا در زمین‌های خشک، رشد گیاه با اشکال صورت می‌گیرد. ضمناً باید دقت شود که زمین دارای آب فراوان نباشد.

قسمت مورد استفاده گیاه سویا:

قسمت مورد استفاده این گیاه دانه‌های روغن دار آن است. این گیاه دارای برگ‌های متناوب و مرکب از سه برگچه و گل‌های تقریباً سفید رنگ یا سفید مایل به بنفش هستند. دانه سوژا به بزرگی یک نخود، کمی ‌سطح، گرد و یا کروی است. رنگ آن مختلف بوده و ممکن است سفید، زرد، قهوه‌ای قرمز و غیره باشد. هر ۲۵۰۰ تا 3000 آن، یک کیلوگرم وزن دارد.

برای مطالعه مقاله معرفی بادرشبو کلیک کنید .

گیاه سویا

گیاه سویا

زمان محصول برداری گیاه سویا:

زمان برداشت دانه سویا در اواخر شهریور و مهر ماه می‌گیرد.

بازار گیاه سویا:

بازار سوژا به علت مصارف متعددی که دانه آن در تغذیه، درمان و صنعتی می‌باشد، در غالب نقاط جهان رونق بسیار دارد و کشورهای اصلی عرضه کننده آن اغلب کشورهای اروپایی می‌باشند.

برای خرید سویا از این لینک استفاده نمایید.

گیاه سویا

گیاه سویا

روش کاشت گیاه سویا:

تکثیر سویا با کاشتن بذرهای آن صورت می‌گیرد و دانه‌هایی که به عنوان بذر زراعتی نگهداری می‌شوند نباید بیش از ۱۰% رطوبت داشته باشند. برای این کار پس از برداشت محصول، دانه‌ها را درون کیسه یا سبدهایی به وضع آویخته در انبار قرار می‌دهند تا آب خود را تدریجاً از دست بدهند و به این ترتیب قوه نامیه دانه‌ها ممکن است تا چند سال دواء نماید.

دانه‌های سوژا را به تناسب محل کشت در اواسط تا اواخر اردیبهشت ماه در زمین زراعتی کاملاً اصلاح شده و با افزایش کودهای طبیعی و شیمیایی از قبل آماده شده کاشت می‌دهند. پس از کاشتن بذرها و پیدایش گیاه جوان، فاصله پایه‌ها را زیاد می‌کنند به نحوی که به تناسب آب و هوای محل کاشت، هر گیاه از دیگری ۲۵ تا ۵۰ سانتیمتر فاصله داشته باشد. بذر های رشد یافته پس از تبدیل به گیاه جوان، به سهولت نشاء می‌گردند ولی انجام این کار معمول نیست. یعنی دانه‌ها را مستقیماً در زمین زراعتی کاشته و سپس به طریقی که اشاره شد فاصله گیاهان جوان را زیاد می‌نمایند.

از هر هکتار زمین زراعتی 1.5 تا 3 تن محصول به دست می‌آید. پس از محصول برداری دانه‌ها، آنها را به طور طبیعی یا مصنوعی خشک نموده و آنها را در گونی‌های ۵۰ تا 100 کیلوگرمی دسته بندی نموده و دور از رطوبت نگهداری و به موقع برای مصارف مختلف می نمایند.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *