گیاهان دارویی و ادویه ها

معرفی گیاه کنجد

گیاه کنجد

پراکندگی این گیاه عموماً در مناطق گرم کره زمین مخصوصاً در افریقا و جنوب غربی آسیا است. در ایران کنجد و گونه‌های دیگر آن را پرورش می‎دهند.

محل مناسب رویش گیاه کنجد:

کنجد بیشتر در زمین‌های آهکی و خشک رشد می‎نماید.

قسمت مورد استفاده گیاه کنجد:

قسمت مورد استفاده گیاه دانه‌های آن است که از آن روغن استخراج می‎نمایند.

برگ‌ها در ناحیه قاعده ساقه دارای وضع متناوب ولی در قسمت انتهایی آن متقابل هستند. پهنک برگ‌های آن در ناحیه مجاور رأس ساقه، شکل بیضوی دراز و نوک تیز دارد ولی در قاعده پهن‌تر است. گل‌های آن به رنگ سفید یا قرمز هستند. میوه آن پوشینه و محتوی دانه‌های کوچک مسطح و بیضوی است.

برای خرید و مطالعه اموزش کاشت بذر کنجد کلیک کنید .

گیاه کنجد

گیاه کنجد

زمان محصول برداری گیاه کنجد:

زمان جمع آوری محصول، کمی ‎قبل از باز شدن کامل میوه یعنی 4 تا 6 هفته پس از خاتمه گل دادن انجام می‌گیرد.

بازار گیاه کنجد:

کشورهای اصلی عرضه کننده شامل: هندوستان، برمه، پاکستان و بعضی از کشورهای آفریقایی و اروپایی هستند.

برای خرید کنجد از این لینک استفاده نمایید.

گیاه کنجد

گیاه کنجد

روش کاشت گیاه کنجد:

تکثیر کنجد از راه کاشتن بذر های رسیده و سالم آن در زمین‌های مناسب صورت می‎گیرد. بذر های کنجد را همراه با برخی حبوبات مانند نخود و لوبیا در زمین‌های زراعتی می‎کارند و همواره دقت می‎نمایند تا زمین زراعتی آهکی باشد. رشد گیاه در زمین‌های خشک سریعتر صورت می‎گیرد.

با بررسی‌هایی که در پرورش این گیاه به عمل آمده به این نتیجه رسیده‌اند که روغن حاصل از گونه‌هایی که دانه‌های سفید تولید می‎کنند با ارزش‌تر می‎باشد. از این جهت در زراعت کنجد سعی می‎شود که گونه‌های مرغوب در پرورش گیاه به کار رود. دوران نمو گیاه از آغاز رویش بذر تا تولید دانه‌ی رسیده، معمولاً ۹۰ تا ۱۰۰ روز و حداکثر ۴ ماه است. پس از جمع آوری محصول کنجد، آنها را در مجاورت هوا قرار می‎دهند تا خشک شود. سپس میوه و ساقه‌های خشک شده را به محل معینی از انبار منتقل ساخته، ضرباتی با یک قطعه چوب بدان وارد می‎آورند تا دانه‌ها کاملاً از داخل میوه‌ها خارج گردند.

برای استخراج روغن، قبلاً دانه‌ها را در آب می‎شویند تا پیگمان‌های رنگی دانه که موجب رنگین شدن روغن می‎گردند از آن خارج شوند. سپس دانه‌ها را می‎کوبند و به صورت له شده در می‎آوردند تا پوسته روی دانه، به سهولت از آن مجزا گردد. سپس دانه‌ها را له کرده در آب وارد می‎سازند تا پوسته دانه در سطح آب شناور گشته و از آن جدا شود. مغز دانه‌های جدا شده پس از خشک کردن در کمی‎ آب جوش، به صورت خمیر در می‎آورند و تحت فشار، بدون مداخله‎ی گر ما از آن روغن استخراج می‎نمایند. با این روش، از دانه‎ی کنجد به تناسب نوع آن، معادل ۳۸تا ۵۵% روغن به دست می ‎آورند.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *