گیاهان

معرفی درخت اقاقیا

معرفی درخت اقاقیا

اقاقیا از درختان زیبا و زینتی است. بومی مناطقی از ایالت متحده آمریکا است. از طریق بذر، پاجوش، قلمه و پیوند تکثیر می‌شود. به صورت بونسای قابل کشت می‌باشد. رشد سریعی دارد. گونه‌ های مختلفی دارد. گلهای خوشه‌ ای مانند زیبایی دارد.

مشخصات گیاهی درخت اقاقیا

اقاقیا درختی زیبا و زینتی است که به سرعت رشد می‌کند. تنه این درخت پوستی به رنگ خاکستری تیره، سفت، سخت و ترک‌ خورده دارد. پوست این درخت دارای برجستگی است. این درخت به صورت چند تنه‌ ای است. گلهای این گیاه خوشه مانند و به رنگ سبز می‌باشد که به هنگام شکفتن منظره زیبایی را نمایان می‌کند. گلهای این گیاه معطر می‌باشد طوری که فضا را عطرآگین می‌کند. مدت زمان گلدهی این گیاه طولانی است و از اواسط فصل بهار تا پایان فصل تابستان می‌باشد. گلهای این گیاه به صورت هرمافرودیت هستند. هر گل این گیاه به به طول 2 سانتیمتر می‌باشد. گلهای این گیاه جاذب حشراتی همچون زنبور عسل می‌باشد. برگهای مرکب و متناوبی دارد که طول برگهای آن بین 10 تا 16 سانتیمتر می‌باشد.

این گیاه تاجی گسترده و چتری مانند در حدود 25 متر دارد. درخت خزان پذیر می‌باشد طوری که با شروع فصل پاییز برگهای این درخت تغییر رنگ می‌دهد و به رنگ زرد طلایی تبدیل می‌شود و منظره زیبایی را پدید می‌آورد.

به صورت بونسای قابل کشت می‌باشد، کشت بونسای این درخت از محبوبیت فراوانی برخوردار می‌باشد. میوه این گیاه همچون لوبیا نیام مانند و به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز می‌باشد. برای طرح‌های فضای سبز، ویلاها و … از این درخت استفاده می‌شود. به صورت درختچه‌ای کوتاه رشد می‌کند که ارتفاع  آن به 15 متر نیز می‌رسد. برای رشد نسبت به خاک حساس نیست و تقریباً در هر نوع خاکی رشد می‌کند.

تاریخچه درخت اقاقیا

اقاقیا بومی مناطق از آمریکا می‌باشد. این درخت برای نخستین بار در سال 1603 میلادی از طریق آمریکا وارد اروپا شد. هر چند در گزارش دیگری زمان ورود این درخت به اروپا سال 1936 میلادی اعلام شده است. به عنوان یک درخت جنگلی شناخته می‌شود. اقاقیا از مهمترین درختان وارداتی می‌باشد که وارد کشور شده است. در کشور مجارستان این درخت به عنوان درخت ملی شناخته می‌شود. این درخت در بیشتر مناطق جهان کشت می‌شود.

برای خرید و مطالعه آموزش کاشت بذر درخت اقاقیا کلیک کنید.

گلهای درخت اقاقیا

گلهای درخت اقاقیا

خواص درخت اقاقیا

درخت اقاقیا علاوه بر زیبایی خواص بسیاری دارد. قسمت‌ های مورد استفاده این درخت شامل دانه‌، ریشه، و گل‌های آن می‌باشد. دانه‌های این گیاه پس از حرارت از حالت اسیدی خارج و قابل‌ استفاده می‌شوند. گلهای این گیاه نیز پس از جوشانده شدن به عنوان یک مربای پر خاصیت قابل‌ استفاده می‌شود همچنین گلهای این گیاه را می‌توانید خشک‌ کنید و به عنوان دمنوش استفاده کنید.

  • گلهای اقاقیا خواص ضد اسپاسم دارد و بسیار معطر می‌باشد، گیاهی ادرارآور می‌باشد.
  • این گیاه به دلیل داشتن ترکیبات بنزوآلدهیدی ضد تومور می‌باشد.
  • مشکلات گوارشی را تسکین می‌دهد و در درمان ترش کردن معده، سوزش، سردرد، و التهاب معده مفید و موثر می‌باشد.
  • از دمنوش یا عصاره گلهای این گیاه برای پاکسازی بدن استفاده می‌شود.
  • از دمنوش این گیاه برای درمان کیسه صفرا استفاده می‌شود.
  • به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند.
  • در کاهش وزن افراد موثر است.
  • گلهای این گیاه در سرکوب سرطان و همچنین بیمارهای چشمی مفید می‌باشد.
  • برگ‌ ها و گلهای این گیاه در درمان و بهبود سوختگی مفید می‌باشد.
  • میزان مواد شیمیایی در ریشه، گل و دانه این گیاه ناچیز می‌باشد.
  • دانه‌ های درخت اقاقیا سرشار از پروتئین ، چربی، کلسیم، فیبر، فسفر، و انواع ویتامین و مواد معدنی می‌باشد.
  • روغنی را که از دانه‌های این گیاه استخراج می‌کند و همچنین اسانسی که از گلهای این گیاه به دست می‌آورند  دارای فیستین، کوئرستین، میریستین و … می‌باشد.

طرز کاشت اقاقیا

درخت اقاقیا از طریق بذر، پاجوش، قلمه و پیوند تکثیر می‌شود. توجه داشته باشید که پوسته بذر این درخت سفت و سخت است، برای این منظور باید در پاییز کشت شود، همچنین می‌توانید به مدت حدود دو دقیقه بذر را داخل اسید قرار دهید تا پوسته آن نرم شود و سپس بذر به دست آمده را در خزانه‌ای به عمق یک تا دو سانتیمتر بکارید.  سپس آن را آبیاری کنید. پس از آنکه گیاه به حد معینی از رشد رسید در اواسط زمستان یا اوایل پاییز نهال به دست آمده را به زمین اصلی منتقل کنید.

عمل پیوند این درخت نیز از اردیبهشت‌ماه تا شهریور انجام می‌شود.

روش قلمه زنی نیز نوع دیگر ازدیاد این نوع درخت می‌باشد که در فصل پاییز انجام می‌شود. برای رشد به آفتاب کامل و نیمه سایه قرار دهید تا درخت رشد بهتری را تجربه کند.

برای مطالعه مقاله انواع درخت سرو میتوانید از این لینک استفاده کنید.

درخت اقاقیا

درخت اقاقیا

کاربرد درخت اقاقیا

درخت اقاقیا علاوه بر زیبایی دارای خواص درمانی نیز می‌باشد. از گل‌های معطر این گیاه در کشورهای اروپایی برای تهیه عطر استفاده می‌شود. همچنین از گلهای این گیاه برای تهیه دمنوش و همچنین مربا اسفاده می‌شود. قسمت‌های مختلف این گیاه همچون دانه، ریشه و گل خوراکی و قابل‌استفاده می‌باشند. به صورت درختچه ای کوتاه همچون بونسای قابل رشد می‌باشد. چوب سختی دارد به همین منظور از چوب آن برای تهیه لوازم چوبی و اسباب‌بازی استفاده می‌شود.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

8 دیدگاه درباره مقاله “معرفی درخت اقاقیا

  1. Avatar zeynab گفت:

    سلام نمیتونیم توی بهار بکاریمش البته توی گلدون تا وقتی به زمین اصلی منتقلش میکنیم

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      می توانید بذر اقاقیا را در گلدان بکارید بعد از بزرگ شدن سال آینده به زمین منتقل کنید.

  2. Avatar ريحانه تاريزاده گفت:

    سلام من سوالی داشتم
    توی کلاس پژوهشمون من درباره ی میوه ی اقاقیا که به رنگ قهوه ای مایل به قرمز و براق یا کدره تحقیق باید کنم
    و در هیچ سایتی و هیج جایی مقاله یا متنی نیست که من بفهمم میوه این گیاه چه خاصیتایی داره و اصا خوردنیه یا نه
    بخاطر همین اگه کسی میدونه لطفا بگه 🙂

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      به شخصه تا بحال میوه اقاقیا را نخورده ام اما مطمئن هستم که خاصیت دارد و به صورت پودر شده میتوان استفاده کرد چون خیلی سفت است ولی بهتر است به صورت انگلیسی سرچ کنید تا بتوانید مطلبی پیدا کنید

  3. Avatar محمود فرامرزی گفت:

    سلام چند نوع اقاقیا وجود دارد ؟ درختانی که داخل پارکها و بین بلوار میکارن و حالت چتری دارن و شبیه شترمرغ هستن اسمشون چیه ایا اقاقیان؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      فکر میکنم منظور شما درخت لیلکی چتری است که شبیه به شتر مرغ میماند

  4. Avatar M گفت:

    سلام، درختی اقاقیا دو ساله به ارتفاع ۲.۵ خریدم، شاخه های کوچکش خشک و شکننده هستند اما شاخه های بزرگ تر هستند، هنوز برگ ندارد، آیا درخت سالم هست؟ نوقع سبز شدن و برگ دهی آن چه موقع می باشد؟

    1. درخت اقاقیا درختی مقاوم است و به سادگی خشک نمی شود اگر تا آخر اردیبهشت برگ داد اوکی است اما اگر برگ نداد یعنی خشک شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *