گیاهان

بیماریهای ناشی از پیتیوم

نکاتی درباره بیماری پیتیوم

بیماری پیتیوم معمولاً در مزرعه به صورت پراکنده می­باشد (الگوی پراکنش، در بیماری­های خاک­زاد عموماً به صورت پراکنده در مزرعه نمایان می­شود که در صورت وجود سیستم غلط آبیاری و رعایت نکردن آلودگی ­زدایی ادوات کشاورزی به صورت یکنواخت دیده می­شود). این قارچ روی لوبیا؛ باعث پوسیدگی بذر، گیاهچه­ میری قبل و بعد از ظهور گیاهچه از خاک، پوسیدگی ساقه و ریشه، سوختگی و کوتولگی می­شود. این بیمارگر اغلب به گیاهچه­ های کوچک می­زند. در خاک­ های فقیر امکان ایجاد پوسیدگی بذر یا گیاهچه­ میری قبل و بعد از ظهور گیاهچه­ وجود دارد. اگر غلاف­ها با خاک مرطوبِ آلوده تماس داشته باشد، علائم به صورت توده­ نرم، کرک مانند و سفیدی از ریسه­ های بیمارگر بر سطح غلاف آلوده دیده می­شود. این بیماری خصوصاً در مراحل ابتدایی بیماری ممکن است با بیماری Bean White Mold ناشی از Sclerotinia sclerotiorum اشتباه گرفته شود که وجه تمایز آن عدم ایجاد اسکلرت­های سیاه­رنگ در پوشش سفید ایجاد شده توسط پیتیوم می­باشد. بقا به صورت اووسپور با دیواره­ ضخیم و در خاک که در گونه­ P.Ultimum توسط اسپورانژیوم می­باشد.  به دلیل دامنه­ میزبانی وسیع، حالت پوده­ رستی و داشتن فرم بقا، جمعیت این بیمارگر همیشه زیاد است.  اووسپورها توسط خاک، باد، آب و ادوات کشاورزی به مزراع دیگر قابل انتقال هستند. بیماری پلی­سیکل بوده که آلودگی ثانویه توسط زئوسپورها صورت می­گیرد.

مدیریت تلفیقی بیماری پیتیوم

  • تیمار بذر متداول­ترین روش جهت کنترل این بیمارگر می­باشد.

استفاده از سموم تماسی تنها باعث جلوگیری از پوسیدگی بذر و مرگ گیاهچه می­شود در حالی که سموم سیستمیک مانند متالاکسیل علاوه بر پوسیدگی بذر، گیاه را از سوختگی نیز مصون می­دارد.

  • در مناطق سردسیر، کشت دیرهنگام مؤثر است. کشت بذر در خاک­های گرم به منظور رشد سریع­تر و فرار از بیماری می­تواند کاربردی باشد.
  • آبیاری متعادل، تناوب با غلات، زه­کشی مناسب و افزایش فاصله­ی بین بوته­ها در مهار بیماری مؤثر است.
  • اعمال نیمار بذر توسط تیرام، متالاکسیل (ریدومیل) و شخم­زدن متوسط زمین مؤثر است.

برای مطالعه مقاله بیماری لکه قهوه ای باقلا کلیک کنید.

بیماری پیتیوم

بیماری پیتیوم

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *