آموزش باغبانی

معرفی کود فسفر (p)

کود فسفر

حضور فسفر برای رشد اولیه ریشه‌ها بسیار ضروری است.

علائم کمبود فسفر:

  • توقف رشد
  • برگ‌های جوان کوچک، خشبی و به رنگ سبز تیره متمایل به خاکستری و برگ‌های پیر زردرنگ می‌گردند.
  • رشد ریشه‌ها در گوجه فرنگی

برای خواندن مقاله کود ارگانیک چیست کلیک کنید .

اصلاح کمبود فسفر:

  • مصرف کودهای فسفره در خاک است
  • مصرف کودهای فسفره در آب آبیاری
کود فسفر

کود فسفر

مسمومیت فسفر :

سمیت فسفر بر روی بوته‌های خیار خیلی نادر است. غلظت مطلوب فسفر در برگ خیار گلخانه ای 0/6 تا 1/3 درصد بر حسب وزن خشک برگ‌های وسط شاخسار اصلی است. معمولاً فسفر بیشتر در برگ‌های جوان‌تر یافت می‌شود اما برگ‌های سوم از نوک انتهایی بوته خیار با حداقل سطح 10 سانتی‌متر بهترین حالت نمونه‌برداری است. کمبود فسفر در غلظت‌های پایین‌تر از 0/3 یا 0/2 درصد مشاهده می‌گردد.

برای خواندن مقاله فواید آرتیشو (کنگر فرنگی) کلیک کنید .

کود فسفر

کود فسفر

فسفر چیست ؟

فسفر موجود در کودهای شیمیایی معمولاً به صورت یون‌های و می‌باشد که فرم‌های قابل جذب فسفر هستند. اسید فسفریک نیز که از تجزیه مواد آلی خاک حاصل می‌شود قابل جذب گیاه است، اما به صورت کود شیمیایی مصرف نمی‌شود. غالباً درصد فسفر کودهای شیمیایی را به صورت درصد اکسید فسفر ذکر می‌نمایند. قسمت اعظم کود فسفره‌ای که به خاک داده می‌شود. به وسیله کلسیم در خاک‌های قلیایی و به وسیله آهن و آلومینیوم در خاک‌های اسیدی تثبیت می‌گردد.

معمولاً تا کود فسفره‌ای که به خاک داده می‌شود در سال اول به صورت قابل جذب گیاه باقی می‌ماند و بخش کمی نیز طی سال‌های آینده قابل جذب گیاه می‌گردد. میزان‌های فوق‌الذکر با روش کوددهی، بافت و ترکیب خاک، سوابق مصرف کود فسفره در خاک و مقدار کود فسفری که مصرف می‌شود بستگی دارد. چون میزان محلول‌بودن و حرکت کود فسفره در خاک بسیار محدود است می‌بایستی کودهای فسفر را قبل از کاشت به خاک داد و آن‌ها را مستقیماً در ناحیه توسعه ریشه قرار داد. حداکثر میزان محلول فسفر در pH 6 تا 6/5 مشاهده می‌شود. بنابراین رساندن pH خاک به این حدود می‌تواند در افزایش محلول‌بودن و جذب فسفر موثر باشد. تغییر pH خاک در خاک‌های اسیدی با اضافه‌کردن آهک و در خاک‌های قلیایی با اضافه‌کردن گوگرد یا کودهای اسیدی انجام‌ پذیر است. مصرف مقدار زیادی کود حیوانی نیز می‌تواند در نقصان pH خاک مفید باشد. میزان محلول‌بودن کودهای فسفره نیز متغیر است. ترتیب محلول کودهای فسفره را می‌توان به صورت زیر نوشت:

با این که اسید فسفریک 54 درصد اکسید فسفر دارد و بسیار محلول می‌باشد، اما استفاده از این اسید قوی به عنوان کود بدون خطر نیست. امروزه به مصرف کودهای متراکم مانند سوپرفسفات تریبل و فسفات‌های آمونیم تمایل بیشتری نشان داده می‌شود. فسفات‌های اخیر ناخالصی کمی از نظر عناصر مختلف دارند مثلاً سوپرفسفات تریبل فاقد گوگرد است. اما سوپرفسفات معمولی حدود 12 درصد گوگرد و 18 تا 21 درصد کلسیم دارد. مصرف کودهای ناخالص می‌تواند نیاز به بعضی عناصر را کاهش دهد.

برای خرید انواع کود کلیک کنید .

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *