گیاهان دارویی و ادویه ها

خواص درمانی گل قاصد (علف قاصد)

خواص درمانی گل قاصد

گل قاصد در بیشتر فصول سال به گل نشسته و در بسیاری از خاک­ های مرطوب، مراتع، چراگاه­ ها و پارک­ها و فضاهای سبز شهری یافت می­شود. فرآورده­ های این گیاه را می­­توان از عطاری­ها به دست آورد.

طبع آن سرد و گل قاصد بیشترین حد ویتامین­ A را در بین گیاهان را داراست، و نیز دارای ترکیبات پروتئینی، چربی، املاح معدنی، انواع ویتامین‌ها، مقدار زیادی املاح پتاسیم، ساپونین، قند، اسیدهای چرب و ماده­ های تلخ در برگ­ها به نام تاراکساسین است.

شوشه قلیان، قوناخ (Taraxacum officinale L.)

از خانواده : کاسنیان یا مرکبان Asteraceae

خواص درمانی گیاه قاصدک:

برگ­های گیاه قاصدک حاوی مقدار زیادی پتاسیم بوده و از این جهت یک ادرارآور بسیار موثر است، از برگ‌های گیاه در درمان احتباس مایعات خصوصاً در بیماری‌های قلبی استفاده می­گردد. برگ­ها تصفیه­ کننده کبد و تقویت­ کننده معده هستند.

ریشه گیاهان دارای خواصی نظیر تصفیه ­کننده کبد، رفع سنگ صفرا و زردی بوده و از آن می‌توان به عنوان ملین در یبوست استفاده کرد، از خواص دیگر گل قاصد می‌توان به رفع حالات سمی مزمن مانند التهابات مفصلی، اگزما و آکنه­ های پوستی اشاره کرد.

در چین از برگ گل، ریشه و بذرهای گل قاصد به عنوان ادرارآور و محرک کبد و نیز جهت دفع حرارت و سموم بدن استفاده می‌کنند. در کتاب قانون ابن‌سینا گیاه گل قاصد را معالج یرقان و ضماد این گیاه را پادزهر نیش مار دانسته ­اند.

برای مطالعه مقاله دتاکس واتر قاصدک و خربزه کلیک کنید .

سبدی پر از گیاه قاصدک

سبدی پر از گیاه قاصدک

توصیه­ ها و تجویز درباره مصرف گیاه علف قاصد:

در ادامه مقاله انواع روش های مصرف گیاه علف قاصد برایتان شرح می دهیم.

برگ تازه گل قاصد:

برگ­های تازه گل قاصد قابلیت خوراکی داشته و می­توان آن را به صورت سبزی تازه در سالاد به کار برد، خوردن برگ­های تازه گل قاصد موجب تصفیه دستگاه گوارش و خون می‌گردد. تلخی کمی که در برگ­های تازه گل قاصد وجود دارد مربوط به ماده متبلور تاراکساسین است.

دم کرده قاصدک:

جهت تهیه دم کرده گل قاصد باید ۵۰ گرم قسمت­های هوایی خشک شده گیاه گل قاصد را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت ۵ دقیقه دم کرده و جهت تصفیه کبد و درمان سرماخوردگی­های تب­دار، بیماری­های ریوی، یبوست، نقرس و اگزما به مقدار یک فنجان در 3 یا 4 وعده طی روز میل کنید.

جوشانده علف قاصد:

برای تهیه جوشانده گل قاصد باید از ریشه تازگی گیاه استفاده شود. برای این کار می­توان ۵۰ الی ۸۰ گرم ریشه گیاه را در داخل یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید، از این جوشانده می­توان به صورت مرهم برای شست‌وشوی موضعی جهت درمان نقرس، جوش­های سطحی پوست و ضد اگزما مصرف کنید.

برای مطالعه مقاله معرفی گیاه قدومه کلیک کنید .

تنتور علف قاصد:

تنتور گیاه را می­توان با استفاده از قسمت­های تازه و خشک شده گیاه تهیه کرد. جهت این کار باید مقدار ۶۰۰ گرم برگ و گل­های تازه و یا ۲۰۰ گرم قسمت خشک شده گیاه در داخل یک لیتر حاوی 25 درصد الکل ریخته و به مدت دو هفته در مکانی خنک قرار دهید. هر روز باید محلول فوق تکان داده شود پس از این مدت محلول را از صافی رد کرده و به عنوان دارویی کمکی جهت تامین پتاسیم کافی به داروهای قلبی اضافه می‌گردد.

عصاره قاصدک:

عصاره گیاه از برگ‌های تازه گل قاصد تهیه می­شود. جهت این کار می­توان آب حاصل از برگ­های تازه گیاه را گرفته و به عنوان داروی ادرارآور قوی روزانه به مقدار یک قاشق غذاخوری (200 میلی­لیتر) مصرف کنید.

هیچگاه گیاهی را بدون آگاهی از خواص آن مورد استفاده قرار ندهید، برخی گیاهان دارای واکنش‌های خاص دارویی هستند، لطفاً قبل از مصرف گیاهان دارویی با پزشک متخصص مشاوره انجام دهید.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

یک دیدگاه درباره مقاله “خواص درمانی گل قاصد (علف قاصد)

  1. Avatar شجاع الدین گفت:

    سلام،در جستجوی بذر سالویا دیوینوروم و نهال درخت اکاسیا و بذر بنگ دانه هستم که در صورت موجود بودن لیست بلندی برای خرید بذر و نهال گیاهان داروی آماده کرده ایم،با تشکر از لطف شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *