به منظور توسعه کشت گیاهان دارویی لازم است دستگاههای کاشت، برداشت و خشک کن در داخل کشور طراحی و ساخته شود. در حال حاضر چون سطح زیر کشت گیاهان دارویی کم است، عامل محدود کننده تولید گیاهان دارویی، فقدان دستگاههای پیشرفته نیست.
امکان به کارگیری دستگاههای مکانیزه زراعتهای دیگر محصولات زراعی در کشت و کار گیاهان دارویی وجود دارد و شرایط آب و هوایی اکثر نقاط کشور، خشک کردن در هوای آزاد را تسهیل میکند. در شرایط فعلی میتوان از دستگاههای موجود بهره گرفت. به عنوان مثال میتوان از غله کار برای کاشت گیاهان دارویی با بذرهای مشابه غلات مانند گاوزبان بوراگو و ماریتیغال و از موور (یونجه چین) برای برداشت بادرنجبویه و نعناع استفاده کرد. از کمباین غلات برای برداشت ماریتیغال و رازیانه و از دستگاه برداشت سیب زمینی با اعمال تغییراتی میتوان برای برداشت ریزومهای سنبل الطیب رناس استفاده کرد و یا با حذف صفحه برگردان گاوآهن برگرداندار و حرکت دادن سوک آن، ریزومهای سنبل الطیب را به روی خاک انداخت.
امکانات تولید داروهای گیاهی:
از خشک کن های طراحی شده برای دیگر محصولات کشاورزی، صنایع غذایی و بهداشتی میتوان برای خشک کردن گیاهان دارویی استفاده کرد. در سالنهای خشک کن توتون و تنباکو میتوان برگهای باباآدم را با همان روش خشک نمود و از خشک کن های ماکارونی میتوان برای خشک کردن بسیاری از محصولات دارویی استفاده کرد.
برگ به لیمو و بادرنجبویه را میتوان با استفاده از امکانات و روشهای موجود در صنعت چایی خشک کرد. در کشورهای پیشرفته دستگاههای مخصوص کاشت، برداشت و خشک کردن گیاهان دارویی مدتهاست که مورد استفاده قرار میگیرد. با بهره گیری از الگوهای موجود میتوان در برداشت گیاهان مشابه با بابونه نظیر پیرتر نیز استفاده کرد.
برای مطالعه مقاله مکانیزاسیون و تولید گیاهان دارویی و معطر کلیک کنید.
برای خرید گیاهان دارویی می تونید از این لینک استفاده نمایید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید محصولات عطاری اینترنتی با شماره 09358504040 تماس بگیرید.