گیاهان دارویی و ادویه ها

خواص درمانی گیاه بنفشه

معرفی گیاه بنفشه

گیاه بنفشه بومی اروپا و آسیا بوده و گونه های وحشی آن در اکثر نقاط آسیا به چشم می خورد ، گونه های زینی و زراعی آن نیز پرورش داده می شود. عمده برداشت بنفشه مربوط به گونه های وحشی آن است.

گیاه بنفشه دارای طبع سرد است و ترکیباتی نظیر مواد صابونی ، املاح معدنی ، انواع ویتامین ها ، سالیسیلات ها ، فلانوییدها ، آلکالوییدها و روغن فرار را دارد.

ایپکین ، بنووشه Viola L از خانواده ی: بنفشکان Violaceae

جدول عناصر تشکیل دهنده گیاه بنفشه:

غلظت­ها (خاکستر mg/g) عنصر
0.081 منیزیم
0.05 کلسیم
N.D سرب
0.0007 مس
N.D جیوه
N.D کبالت
0.0009 روی
0.0015 آهن
N.D کروم
N.D سبنیوم
0.0005 منگنط
0.160 فسفر
2.118 پتاسیم
N.D سدیم

خواص درمانی گیاه بنفشه:

دارای خواص ضدالتهاب ، خلط آور ، ادرار آور ، ضد روماتیسم ، ملین ، ضد میکروب ، ضد التهاب و ضد تومور است. در گذشته آنتی­ها از بنفشه برای درمان التهاب چشم استفاده می­کردند. همچنین از بنفشه در ترکیب با برخی گیاهان دارویی برای تهیه­ داروهای افزاینده­ قوای جنسی استفاده می­شد. شربت تهیه شده از گل­های بنفشه و عسل برای درمان سرفه ­های ممتد استفاده می­شود.

بخش­های هوایی بنفشه را که در فصل بهار جمع آوری می­کنند عمدتا برای سرفه­ های ناشی از برونشیت و آبریزش بینی استفاده می­شود. در اوایل قرن بیستم ، کاربرد بخش­های هوایی بنفشه در درمان سرطان ریه و پستان بوده است و هنوز هم در برخی موارد برای درمان سرطان برای جلوگیری از رشد ثانویه تومور بعد از جراحی استفاده می­شود.

افشره حاصل از فشرده بخش­های هوایی گیاه برای درمان بیماری­های پوستی و زخم­های واریسی به شکل موضعی استفاده می­شود. به دلیل دارا بودن مقدار زیادی مواد صابونی خلط آور خوبی بوده و باعث تقویت و استحکام عروق خونی می­شود.

برای مطالعه مقاله خواص درمانی گیاه ماهور (خرگوشک) کلیک کنید.

بنفشه

بنفشه

توصیه ­ها و تجویزها درباره مصرف گیاه بنفشه:

دمکرده گیاه بنفشه : برای تهیه­ دمکرده از گل­ها و بخش­های هوایی بنفشه استفاده می­شود. برای این منظور مقدار 5 الی 8 گرم از بنفشه­ خشک شده را در داخل یک لیوان آب جوش ریخته و پس از چند دقیقه دم کردن برای درمان سرفه ، تقویت دستگاه ایمنی و به شکل دهان شویه برای درمان عفونت­های دهان و حلق استفاده کنید.

شربت گیاه بنفشه : برای تهیه­ شربت بنفشه مقدار مساوی دمکرده را با عسل ترکیب کرده و پس از سرد کردن برای درمان سرفه ­های ممتد استفاده کنید.

تنتور گیاه بنفشه : تنتور تهیه شده از گل­های بنفشه برای درمان اختلالات دستگاه تنفسی و ریه­ ها و دستگاه گوارشی ، شکنندگی مویرگ­ها و مشکلات ادراری روزانه 2 الی 3 میلی گرم در سه وعده میل کنید.

مرهم گیاه بنفشه : بخش­های هوایی گیاه را با استفاده از آسیاب به شکل پودر درآورده و با آب به شکل خمیر درآورده و بر روی زخم­ها و جراحات قراردهید.

افشره گیاه بنفشه : با فشردن بخش­های هوایی گیاه این افشره به دست می­آید از این افشره برای درمان ناراحتی­های پوستی نظیر بثورات ناشی از ادرار در کودکان ، شوره­ سر ، زخم­های ترشح دار و محل نیش حشرات به شکل موضعی محل مورد نظر را بشویید.

احتیاط در مصرف گیاه بنفشه : از مصرف مقادیر زیاد این گیاه خودداری کنید زیرا حاوی مواد صابونی بوده و ممکن است به تهوع و استفراغ منجر شود.

امام صادق (ع) فرمود : چه خوب است روغن بنفشه, درد را از سر و چشمان می­برد آن را به خود بمالید. (کافی جلد 6 ص 521 )

امام صادق (ع) می­فرمایند : مقداری پنبه را آغشته به روغن بنفشه کنید و نزدیک بینی قرار دهید که برای زکام مفید است. (طب الائمه ص 84 )

برای خرید گیاهان دارویی اینترنتی می تونید از این لینک استفاده نمایید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید محصولات عطاری اینترنتی با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *