گیاهان دارویی و ادویه ها

گیاه سنا چیست

معرفی گیاه سنا

منشاء اصلی گیاه سنا آفریقا و خاورمیانه بوده و در بخش­هایی از ایران و هندوستان نیز پراکنش دارد. مواد خام این گیاه عمدتا از مصر و سودان تهیه می­شود. در کشورهای هند و مالزی نیز به شکل زراعی پرورش داده می­شود.

گیاه سنا دارای طبع سرد است. برگ­ها و غلاف­های سنا دارای اثرهای درمانی هستند. سنا ترکیباتی نظیر موسیلاژ ، فلاونوئیدها ، املاح معدنی عمدتا کلسیم و منیزیم ، انواع ویتامین­ها ، گلیکوزیدهای دی آنترون ، آنتراکوئینون ، آلوئه امودین و رنین را دارد.

سینا اوتو ، هیندی سینا Cassia Angustifolia از خانواده­ : پروانه داران یا بقولات fabaceae

جدول عناصر تشکیل دهنده گیاه سنا

غلظت­ها ( خاکستر mg/g) عنصر
60.631 منیطیم
830.564 کلسیم
0.564 سرب
0.058 مس
0.166 جیوه
N.D کبالت
0.809 روی
0.112 آهن
N.D کروم
ناچیز کادمیوم
0.207 منگنز
N.D نیکل
N.D نقره
N.D مولیبدن

(N.D  یافت نشد)

خواص درمانی گیاه سنا:

سنا از زمان­های گذشته در بین اعراب شهرت داشته و از آن جا که به سایر علوم طبی شناسانده شده است. سنا در بردارنده­ خواص مسهل ، ضد میکروب و ضد التهاب بوده و به عنوان گیاه دارویی در طب سنتی و نیز گیاه دارویی موثر در فارماکوپه­ های معتبر جهان به ثبت رسیده است. همچنین خواص ضد قارچ و ضد التهابی بسیاری از گونه­ های سنا در محیط­های آزمایشگاهی و طبیعی تایید شده است.

برگ­ها و غلاف­های سنا عمدتا به عنوان ملین و برای درمان یبوست حاد استفاده می­شوند. پس از جراحی مقعد ، راست روده و یا در هنگام ابتلا به بواسیرهای دردناک ، برای دفع راحت­تر مدفوع و فشار کمتر به این بخش­ها استفاده می­شود. هر ساله میلیون­ها تن از این گیاه تولید و در بسیاری از ترکیبات دارویی ملین از آن استفاده می­کنند.

برای مطالعه مقاله خواص درمانی گیاه گوش خرگوش کلیک کنید.

گیاه سنا

گیاه سنا

توصیه ­ها و تجویز درباره گیاه سنا:

دمکرده گیاه سنا : برای تهیه­ دمکرده­ سنا می­توان 5 الی 8 گرم برگ سنا را در داخل یک لیوان آب جوش به مدت 10 دقیقه دمکرده و روزانه 3 فنجان برای دفع راحت و درمان یبوست میل کرد.

تنتور گیاه سنا : تنتور و سایر ترکیبات دارویی سنا به شکل تجاری در بازار و مراکز پخش دارویی وجود دارد. مقدار مصرف تنتور برگ سنا 20 قطره در روز است.

احتیاط در مصرف گیاه سنا : ترکیبات دارویی سنا را نباید برای درمان یبوست­های مزمن استفاده کرد. در این مواقع با مشورت پزشک معالج مصرف شود.

در مواردی ممکن است موجب ایجاد حالت تهوع شود مگر این که همراه با گیاهی باد شکن نظیر میخک, گشنیز و یا زنجبیل مصرف شود ترشحات برگ سنا تازه در برخی افراد ممکن است ایجاد التهاب پوستی کند.

برای خرید گیاهان دارویی مرغوب می تونید از این لینک استفاده نمایید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید محصولات عطاری اینترنتی با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

یک دیدگاه درباره مقاله “گیاه سنا چیست

  1. Avatar امیری گفت:

    طبعش برگ سنا گرم و خشک است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *