گیاهان دارویی و ادویه ها

اهمیت گیاهان داروئی در طب سنتی چینی

اهمیت گیاهان داروئی در طب سنتی چین

طب سنتی چین بیش از 5000 سال قدمت دارد و بر پایه­ دو تئوری متفاوت از قوانین طبیعی استوار است که yang & yin نامیده شده ­اند و موجب بهبود وضعیت سلامت عمومی و طول عمر می­شود. در این سیستم درمانی٬ پنج جزء وجود دارد. از مهم­ترین کتاب­هایی که در مورد طب سنتی چین نوشته شده است می­توان به کتاب shen nong ben cao jing اشاره کرد که shen nong در 2800 سال قبل از میلاد مسیح آن را نوشته است.

کتاب­های دیگری نیز در این زمینه نوشته شده است که از آن جمله می­توان به فرمول­هایی برای تهیه 52 غذا در 403 سال قبل از میلاد مسیح اشاره کرد. البته لازم به ذکر است که طب سنتی چین عمدتا به وسیله­ی huang di nei jing و در کتاب yellou emperprs inner classic بین سال­های 100 و 200 قبل از میلاد مسیح طبقه بندی شده است.

این طبقه بندی در سال 1590 بعد از میلاد مسیح توسط محققی به نام ben cao gang mu مورد تجدید نظر قرار گرفت. مرجع کامل تجویزهای موجود در طب چینی نیز در کتابی به نام modern day encyclopaedia of chinse metricaria medica و در سال 1977 چاپ شد در این کتاب تقریبا 6000 دارو معرفی شده است که در آن از 4800 گیاه دارویی استفاده کرده ­اند.

معنی عبارت یین و یانگ:

عبارت yang & yin در واقع به طبیعت متضاد دو چیز اشاره دارد مثل :

  • تیره و روشن
  • نرم و سخت
  • نر و ماده
  • سرد و گرم

تئوری وجود پنج جزء نیز تا حدی مشابه طبایع چهار گانه در طب یونانی و ayurvedic است.

این پنج جزء عبارتند از:

  1. زمین
  2. فلز
  3. آب
  4. چوب 
  5. آتش

که هر کدام از این اجزاء با یکسری اعضای عمده بدن در ارتباط هستند. مثلا زمین در ارتباط با طحال٬ ریه­ ها٬ کلیه­ ها٬ کبد و قلب است. احساسات مانند عکس العمل­ها٬ غم و اندوه٬ ترس٬ عصبانتی و خوشحال با فلز ارتباط دارد. آب و هوا مانند رطوبت٬ خشکی٬ سرما٬ گرما و باد با جزء آب مرتبط است. فصول مانند تابستان٬ پاییز٬ زمستان و بهار به جزء چوب مربوط می­شوند و طعم­ها مانند شیرین٬ شور٬ ترش و تلخ با جزء آتش در ارتباط هستند.

در این سیستم طبی از داروهای گیاهی جهت ایجاد تعادل بین اجزای مذکور و سلامتی اعضاء یا احساسات استفاده می­شود. در این سیستم طبی٬ درمان نه تنها مبتنی بر علائم است٬ بلکه علائم توازن فیزیولوژیکی که اغلب بر روی ضربان قلب یا در دهان و زبان بیمار تاثیر می­گذارد مد نظر قرار می­گیرد. گیاهان دارویی گرم مانند: زنجبیل و دارچین برای درمان علائم سردی مانند سرد شدن دست­ها٬ درد شکم و سوء هاضمه استفاده می­شوند.

برای مطالعه مقاله اهمیت گیاهان داروئی در طب اروپایی کلیک کنید .

گیاهان داروئی در طب سنتی

گیاهان داروئی در طب سنتی

اهمیت گیاهان داروئی در طب سنتی چین:

گیاهان دارویی چینی در مقایسه با چای­های گیاهی غربی طب سنتی آفریقا به صورت ترکیبات دارویی استفاده می­شوند و گاهی در یک ترکیب تا بیست نوع گیاه مصرف می­شود و به همین دلیل باید در تهیه­ این داروها دقت زیادی کرد. امروزه٬ صدها فرمول و دستورالعمل از این طب در بیمارستان­ها وداروخانه­ های طب مدرن غربی وجود دارد که به صورت رایج تجویز و مصرف می­شود.

این روش گیاه درمانی برای درمان دردهای مزمن و یا به صورت داروهای کمکی در درمان بیماری­ها استفاده می­شود٬ اما در درمان بیماری­های حاد و خطرناک از داروهای مدرن غربی استفاده می­شود که این حالت در مورد یدگر روش­های طب سنتی مذکور نیز دیده می­شود. طب سنتی کشور کره نیز تا حد زیادی مشابه طب سنتی چینی است. طب سنتی چینی امروزه٬ به دلیل کارایی بسیار خوب خود و نیز استفاده از داروهای گیاهی متنوع در بسیاری از قسمت­های جهان مورد استقبال قرار گرفته است.

برخی از گیاهان دارویی معروف در طب سنتی چینی عبارت است از:

  • سنبل ختایی
  • افسنطین
  • افدرا
  • جین سینگ چینی
  • ریوند چینی

برای خرید انواع گیاهان دارویی می تونید از این لینک استفاده نمایید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید محصولات عطاری میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *