آموزش باغبانی

کشاورزی پایدار چیست

کشاورزی پایدار

واژه کشاورزی پایدار، بطور گسترده ای مورد استفاده قرار گرفته و طیف متنوعی از اهداف و موضوعات از جمله حمایت از حیوانات، حفاظت بیشتر از محیط زیست و زراعت مبتنی بر پشتیبانی از سایر بخش های اقتصادی مانند گردشگری را شامل می شود. هرگاه اصول توسعه پایدار، به کشاورزی تسری یابد، آنگاه سیستم های زراعی، سهم قابل توجه ای در اجتماع و اقتصاد پایدار داشته و همه اهداف زیر را یکجا به ارمغان می آورند:

  • تولید غذای سالم و فرآورده های غیر غذایی، در پاسخ به نیازهای بازار.
  • فراهم سازی وسایل معاش ماندگاری که از مدیریت اراضی ناشی می گردد.
  • فعال بودن در محدودیت های زیست فیزیکی و ایجاد یک حیات وحش متنوع.
  • تأمین منافع زیست محیطی و سایر منافع اجتماعی مانند راه و سرگرمی
  • دستیابی به بالاترین استانداردهای حمایت و سلامت حیوانات.
  • حفظ قدرت حیاتی اقتصاد روستایی و تنوع فرهنگ روستایی
  • پایدارسازی منابع موجود، برای تأمین غذای روبه رشد و تدارک سایر منافع اجتماعی در طول زمان.

هر سیستم زراعی در واقع مجموعه ای از ساختارها و عملیاتی میباشد که در محدودیت های محیطی منطقه (اقلیم و خاک)خود واقع شده است. سیستم های  زراعی بطور ذاتی با منطقه خود سازگار شده اند. کشاورزان مدیریت خاکها را با مدیریتی در می آمیزند که ترکیبی از محصولات زراعی، احشام، زیستگاههای حیات وحش، کار، بازاریابی، انبارداری و فرآوری محصولات میشد. تاکیدات اخیر بر توسعه  سیستم های زراعی پایدار، بر کاربرد مهارتها و دانش در مدیریت چرخه های زیستی و اثرات متقابل آنها در سیستم های زراعی و در چارچوبی محیطی و رسمی منطقه ای تمرکز دارد . تعریف یک دستور العمل مشخص از کشاورزی پایدار ممکن نیست و هیج مجموعه واحدی از ساختارها و عملیات نمی تواند به طور همزمان به تمامی اهداف اکولوژیک و اجتماعی – اقتصادی دستیابی یافته و منطبق بر شرایط اجتماعی و زیست محیطی متنوع هر منطقه باشد .

برای مطالعه مقاله اصول و عملیات کشاورزی ارگانیک کلیک کنید .

منفعت های کشاورزی پایدار

منفعت های کشاورزی پایدار

مشخصات سیستم های زراعی پایدار:

در عمل، اصول سیستم های زراعی پایدار اغلب در یک سطح کلان «منطقه ای یا جهانی» ترسیم شده اند، در حالی که اجرای عملی آن در مقیاس مزرعه و به عهده زارعین و مروجین گذاشته شده است. نتیجه این امر تنوع سیستم های زراعی است که ممکن است خودشان را به عنوان «پایدار» معرفی نمایند. این بدان معنی است که در عمل تعیین مشخصات دقیق این سیستم ها یا در واقع ارزیابی پایداری آنها، مشکل است. معهذا چندین نوع از سیستم های زراعی پایدار تاکنون توصیف شده اند و انواعی از این نوع سیستم ها در سیستم های زراعی مورد استفاده توسط خرده مالکین و تعاونی ها قابل تشخیص هستند. سیستم های زراعی پایدار ممکن است از طریق مشخصاتی مانند تمرکز بیشتر آنها به « سیستم» به جای تمرکز بر «مدیریت محصول» به تنهایی، ارتباط بیشتر بین امور زراعت و دام، توجه بیشتر به فرآیندهای بیولوژیک و چرخه عناصر غذایی، از سیستم های زراعی متداول قابل تفکیک باشند .

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *