گیاهان

مروری کوتاه بر درخت آلبالو

درخت آلبالو

آلبالو از درختان مثمری است که بیشترین شباهت را به درخت گیلاس از نظر شکل و اندازه دارد با این تفاوت که میوه آن کوچکتر از گیلاس است و طعم ترشی نیز دارد که به صورت گرد و کروی به رنگ قرمز تیره بر روی شاخ و برگ گیاه ظاهر می‌شود؛ در بیشتر مناطق رشد می‌کند و از رشد آسان و سریعی نیز برخوردار است طوریکه از سال چهارم و پنجم شروع به باردهی می‌کند که از باردهی بالایی نیز برخوردار است.

برای رشد علاوه بر نور خورشید نیاز به خاک حاصلخیز، آبیاری منظم و دمای مناسب به همراه کود دهی و هرس به موقع دارد. از میوه‌این گیاه علاوه بر تازه خوری برای تهیه کمپوت، آبمیوه طبیعی، شربت و … نیز استفاده می‌کنند که تراز تجاری بالایی دارد و از طریق بذر، پیوند و پاجوش تکثیر می‌شود که عمر اقتصادی آن به بیش از 30 سال نیز می‌رسد.

نهال آلبالو مجاری

مشخصات گیاهی کامل درخت آلبالو:

آلبالو از درختان مثمر و خوش‌طعم فصل تابستان به شماره می رود که میوه‌ای گرد و کروی مانند همچون گیلاس به رنگ سرخ آلبالویی دارد که دارای طعم ترش و تا حدودی ملس است که از آن علاوه بر مصرف خوراکی و تازه برای تهیه مربا، شربت، ژله و …. نیز استفاده می‌کنند. میوه‌این گیاه بسیار گوشتی و در عین حال آبدار است که درست در مرکز آن هسته به نسبت بزرگ سفت و سختی به صورت کروی قرار دارد که مصرف خوراکی ندارد. میوه آلبالو به صورت خوشه‌ای و همچون گوشواره بر روی شاخ و برگ گیاه ظاهر می‌شود که دارای برگهای سبز رنگی با شیارهای ظریف است.

خواص بسیاری دارد طوریکه در پیشگیری از بیماری روماتیسم، کاهش چربی، بیماری‌های قلبی و عروقی، کم خونی، بی‌خوابی، درمان استرس و …. موثر است. توجه داشته باشید که آن دسته از میوه آلبالو که به رنگ سرخ است و بر روی آن لکه‌های قهوه‌ای دیده می‌شود به معنی این است که در حال فاسدشدن است.

آلبالو در اصل بومی مناطقی از جنوب غربی آسیا و اروپا است که امروزه در بیشتر مناطق به خصوص ایران آن را کاشت می‌کنند طوریکه کشور ایران در رده ششم تولید و کاشت آلبالو در جهان قرار دارد که دارای واریته های مختلفی است. عمر اقتصادی این گیاه 25 تا 35 سال تخمین زده شده است که البته ممکن است بیشتر و کمتر نیز بسته به شرایط اقلیمی و … شود که دارای ریشه‌ای سطحی است به همین دلیل نمی‌تواند آب را از اعماق زمین دریافت کند بنابراین به آبیاری متوسط و منظمی نیاز دارد.

مهم ترین کشور های تولید کننده های آلبالو در جهان به ترتیب کشور های آلمان، ایتالیا و آمریکا هستند. توجه داشته باشید که درخت آلبالو بیشترین شباهت را به درخت گیلاس دارد با این تفاوت که حجم کمتری از فضای مورد کاشت را اشغال می‌کند و میوه آن نیز کوچکتر از گیلاس است طوریکه وزن هر میوه آن بین 4 تا 5 گرم است.

شکوفه دهی درخت آلبالو

شکوفه دهی درخت آلبالو

شاخه‌های نرمی دارد که گلهای کوچک چند گلبرگی ای زیبایی دارد که در فصل بهار شکوفه می‌دهد و منظره زیبایی را نمایان می‌کند که برای رشد و میوه دهی نیاز به تلقیح ندارد چرا که خود گرده افشان است حتی درخت آلبالو می‌تواند درخت گیلاس را نیز تلقیح و گرده افشانی آن را نیز انجام دهد. گیاهی خزان پذیر است طوریکه با شروع فصل پاییز برگهای لوزی مانند این گیاه تغییر رنگ می‌دهد و در نهایت می‌ریزد. توجه داشته باشید که گلهای این گیاه نسبت به سایر درختان هسته‌دار دیرتر باز می‌شوند.

ارتفاع درخت خزان پذیر آلبالو بین 3 تا 10 متر متغیر است و بین 25 تا 35 سال بار می دهد. نسبت به گیلاس مقاومت بیشتری به خاک های مرطوب دارد. ریشه هایش نسبتا سطحی است و حداکثر عمق آن می تواند تا حدود 5.1 متر می باشد، به همین علت نمی تواند آب را از عمق خاک جذب کند.

انواع درخت آلبالو:

سه نوع درخت آلبالو وجود دارد: آلبالو مجاری، آلبالو محلی، آلبالوی گیسی

درخت آلبالو دارای واریته های زیادی است که برخی از مهمترین واریته های این درخت به قرار زیر هستند.

آلبالو مجاری سیگانی:

آلبالو مجاری سیگانی میوه‌ای گرد و درشت به رنگ قرمز تیره دارد که دارای طعم ملسی است و از ارقام اصلاح شده پیوندی به شمار می رود که از سال پنج شروع به باردهی می‌کند و از باردهی بالایی نیز برخوردار است.

آلبالو محلی:

آلبالو محلی به رنگ قرمز تیره است که مزه به نسبت ترش و دلچسبی دارد که در سایز کوچک و ریز رشد می‌کند که عمر اقتصادی بالای 30 سال دارد و در بیشتر مناطق رشد می‌کند.

آلبالو گیسی:

آلبالو گیسی مزه ترشی دارد که به صورت خوشه‌ای و تجمیع شده بر روی شاخه گیاه ظاهر می‌شود که میوه آن در سایز کوچک رشد می‌کند، از باردهی بالایی نیز برخوردار است که از میوه آن استفاده‌های مختلفی علاوه بر تازه خوری می‌کنند.

میوه درخت آلبالو

میوه درخت آلبالو

آلبالو مجاری پیش رس:

آلبالو مجاری پیش رس میوه‌ای گرد و کروی به رنگ قرمز تیره دارد که از آن برای تهیه کمپوت، مربا و … استفاده می‌کنند که از واریته های زودرس یا پیش رس به شمار می رود که در بیشتر مناطق رشد می‌کند.

آلبالو مجارستانی دیررس:

آلبالو مجارستانی دیررس همانطور که از نامش پیداست نوعی آلبالو دیررس به شمار می رود که بومی مناطقی از مجارستان است؛ میوه درشتی با دم کوتاه دارد که گلدهی دیرتری را نسبت به سایر واریته ها تجربه می‌کند که ارتفاع آن به 8 متر نیز می‌رسد. طعم شیرینی دارد، میوه این گیاه به رنگ قرمز و سرخ است.

آلبالو مورلو:

آلبالو مورلو در سایز درشت رشد می‌کند که ظاهری گرد و تا حدودی کروی مانند دارد که در اواخر فصل بهار میوه آن می‌رسد که از آن برای تهیه مربا، تازه خوری و کمپوت استفاده می‌کنند.

آلبالو بوترمو:

از این نوع آلبالو بیشتر برای تهیه کمپوت استفاده می‌کنند که رنگ تیره تری نسبت به سایر واریته ها دارد که در سایز درشت و به صورت گرد و کروی ظاهر می‌شود که میوه آن در انتهای فصل بهار می‌رسد و از باردهی بالایی نیز برخوردار است که خواص بسیاری دارد.

آلبالو مونت مورنسی:

از این نوع آلبالو برای تهیه مربا، تازه خوری و کمپوت استفاده می‌کنند که دم کوتاهی دارد و دارای ظاهری گرد و کروی مانند است که در سایز درشت رشد می‌کند، از باردهی خوبی برخوردار است که عمر اقتصادی آن به بیش از 30 سال می‌رسد، میوه آن در اواخر فصل بهار می‌رسد.

 

درخت آلبالو

درخت آلبالو

روشهای تکثیر درخت آلبالو:

درخت آلبالو از دو طریق بذر، پاجوش و پیوند تکثیر می‌شود.

کاشت بذری درخت آلبالو:

در کشت بذری هسته آلبالو را از میوه آن جدا کنید و این کار را با دست خود انجام دهید چرا که بزاق دهان مانع از رشد هسته می‌شود. پس از جدا سازی هسته آن را خوب بشویید و با مقدار خاک غنی و سبک در درون دستمال کاغذی بگذارید و به مدت دو تا سه ماه در دمای مناسب در یخچال نگهداری کنید تا دوره سرما دهی خود را طی کند و طی این مدت به بذر خود سر بزنید و به محض مشاهده نشانه‌هایی از جوانه زنی آن را از یخچال خارج کنید و یک گلدان در ابعاد و عمق مناسب تهیه و با خاک مناسب آن را پر کنید و بذر گیاه را در عمق مناسبی از خاک مورد کشت بکارید و روی آن را با خاک نرم و غنی بپوشانید و در نهایت گیاه را آبیاری و تا زمان جوانه زنی آن را مرطوب نگه دارید که پس از گذشت مدتی بذر گیاه جوانه می زند، زمانی که گیاه جوانه زد و کمی رشد کرد آن را به گلدان بزرگتر و در نهایت نهال به دست آمده را به زمین اصلی برای کاشت منتقل کنید. توجه داشته باشید که شما می‌توانید در فصل پاییز بذر گیاه را به صورت مستقیم در زمین اصلی بکارید تا دوره سرما دهی خود را به طور طبیعی طی کند که با گرم شدن هوا در فصل بهار جوانه می زند و شروع به رشد می‌کند.

کاشت پاجوش درخت آلبالو:

در کنار درخت آلبالو پاجوش های زیادی رشد می‌کند که شما می‌توانید آنها را از زمین جا به جا کنید برای این منظور با استفاده از بیل اطراف پاجوش را خالی و خاک آن را نرم و پاجوش را از زمین خارج کنید، گودالی در محل مورد کشت ایجاد کنید و پاجوش را درست در مرکز گیاه بکارید و سپس با خاک اطراف گیاه را پر کنید و در نهایت گیاه را آبیاری کنید.

کاشت پیوند درخت آلبالو:

پیوند زدن روش دیگر ازدیاد درخت آلبالو به شمار می رود که می‌توانید از آن برای تکثیر درخت آلبالو استفاده کنید که به طرق مختلفی انجام می‌شود که زمان پیوند زدن آن در فصل زمستان و پاییز است..

درخت آلبالو

درخت آلبالو

شرایط اکولوژیک رشد درخت آلبالو:

ارتفاع:

ارتفاع درخت آلبالو بسته به شرایط اقلیمی از 3 متر شروع و تا 10 متر و بیشتر نیز ادامه پیدا می‌کند.

نور:

گیاهی آفتاب دوست به شمار می رود که حداقل به 5 ساعت نور خورشید در روز برای رشد نیاز دارد که در صورت عدم دریافت نور مناسب گل یا میوه نمی‌دهد و یا مزه میوه آن ترش می‌شود، بنابراین درخت آلبالو را در مکانی بکارید که حداقل 5 ساعت نور خورشید به آن بتابد.

دما :

آلبالو برای رشد تابستان‌های خنک را دوست دارد که تا دمای زیر 7 درجه را تحمل و به رشد خود ادامه می‌دهد. آلبالو خیلی در معرض سرمازدگی نیست و 600 تا 1600 ساعت سرمای زیر 7 درجه سانتی گراد به آن آسیبی وارد نمی کند.

تابستان های خنک را دوست دارد و ریشه اش به خاک های مرطوب  مقاومت خوبی نشان داده است. کاشتن زردآلو در مناطق خیلی گرم توصیه نمی شود.

برای داشتن محصولی بهتر میتوانید از کود هربان 150 گرمی ، کود هربان 25 کیلوگرمی استفاده کنید.

خاک:

در گستره وسیعی از خاکها رشد می‌کند ولی خاکهای مرطوب و غنی را بیشتر برای رشد و نمو می‌پسندد، خاکهای لومی و رسی نیز برای رشد این گیاه مناسب هستند. آلبالو در خاک های شور و قلیایی هم رشد می کند.

آبیاری:

برای رشد به آبیاری متوسط و منظمی نیاز دارد که نسبت به کم آبی تا حدودی مقاوم است.

فاصله کاشت:

فاصله کاشت درخت آلبالو از یکدیگر با توجه به واریته های مختلف بین 4 تا 6 متر و فاصله بین ردیف‌ها 3 تا 5 متر است.

هرس درخت آلبالو

هرس درخت آلبالو

زمان و مقدار کود دهی به درخت آلبالو:

درخت آلبالو برای رشد و نمو نیاز به کود و همچنین سایر سموم شیمایی دارد تا بتواند رشد کند و میوه با کیفیتی را تولید و روانه بازار مصرف کند که می‌توانید برای تغذیه گیاه از کود پوسیده دامی به صورت چالکود نیز استفاده کنید. امروز استفاده از کودهای شیمیایی سبب افزایش گلدهی، باردهی، کیفیت میوه و … می‌شود که در این زمینه بر اساس نوع واریته می‌توانید با فروشگاه پوپونیک تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

آفات و بیماری های رایج و روشهای مبارزه با آفات درخت آلبالو:

به هنگام ایجاد باغ آلبالو توجه داشته باشید که کاشت درخت در بستر نامناسب و استفاده از خاک‌های نادرست در کنار عدم آگاهی از کودهای شیمیایی و همچنین دامی پوسیده، آبیاری نامناسب، استفاده نادرست از حشره کش ها و دیگر سموم شیمیایی سبب می‌شود تا شما نتوانید به درستی آفات درخت آلبالو را کنترل کنید و در نتیجه درخت از بین می رود که ما در این بخش صرفاً به معرفی آفات و بیماری های درخت آلبالو خواهیم پرداخت پس در ادامه مطلب با معرفی آفات و بیماری های درخت آلبالو همراه ما باشید.

مگس گیلاس و آلبالو:

همانطور که از نامش پیداست نام نوعی حشره است و از بارزترین آفات درخت گیلاس و آلبالو به شمار می رود که تا حدود 70 درصد به میوه محصول خسارت وارد می‌کند. این حشره با تخم‌گذاری که بر روی میوه گیاه انجام می‌دهد باعث کرمی شدن میوه می‌شود که برای مبارزه می‌توانید از سموم شیمیایی به همراه روشهای فیزیکی مبارزه استفاده کنید.

شانکر باکتریایی:

توجه داشته باشید که برای ایجاد این بیماری آب و هوای مرطوب و همچنین سرد نقش دارد که برای مبارزه با آن می‌توانید از عملیات زراعی مناسب استفاده کنید.

درخت آلبالو

درخت آلبالو

روش های هرس درخت آلبالو:

توجه داشته باشید که هرس باعث رشد بهتر گیاه می‌شود بنابراین باید هر ساله درخت را هرس و شاخه‌های اضافه آن را از یکدیگر جدا کنید و توجه داشته باشید که درخت آلبالویی که باروری کافی دارد را معمولاً هرس نمی‌کنند, بنابراین به هنگام هرس فقط شاخه‌های ضعیف و بیمار را از درخت جدا کنید تا درخت بتواند نفس بکشد.

هرس برای آلبالو هایی که باروری کافی دارند انجام نمی شود. شاخه های بیمار و شکسته باید از درخت جدا شوند و مابقی شاخه ها حفظ شوند.

درخت آلبالو

درخت آلبالو

نحوه برداشت میوه درخت آلبالو:

به هنگام برداشت میوه آلبالو ابتدا یک سبد آماده کنید و سپس با دست خود میوه را از ساقه گیاه که معمولاً به صورت گوشواره و دوتایی ظاهر می‌شود جدا کنید و پس از جدا سازی آن را در داخل سبد بریزید و به همین منوال به کار برداشت میوه آلبالو ادامه دهید.

کاربرد میوه درخت آلبالو:

از میوه درخت آلبالو علاوه بر تازه خوری استفاده‌های دیگری به قرار زیر می‌کنند.

  • برای تهیه مربا آلبالو از آن استفاده می‌کنند.
  • بسیاری از افراد آلبالو را در یخچال فریز می‌کنند و در فصل زمستان آن را با نمک میل می‌کنند.
  • برای تهیه شربت آلبالو از آن استفاده می‌کنند.
  • در تهیه آبمیوه تازه کاربرد دارد.
  • برای تهیه ژله از آن استفاده می‌کنند.
  • برای تهیه کمپوت کاربرد دارد.
آفت های درخت آلبالو

آفت های درخت آلبالو

سخن پایانی:

برای ایجاد باغ آلبالو دانستن برخی نکات منجمله نحوه کاشت بذر، میزان و نوع آبیاری، استفاده درست از خاک، محل کاشت بذر و نهال، نور خورشید و … در کنار استفاده درست و به جا از کود پوسیده دامی و سایر سموم شیمیایی لازم و ضروری است چرا که دانستن نکات کاشت سبب افزایش باردهی و کیفیت میوه محصول می‌شود. آلبالو از جمله درختان مثمری است که میوه گرد و کروی مانندی دارد که دارای مزه ترش و ملسی است که برای تهیه مربا، تازه خوری، کمپوت، آلبالو و … از آن استفاده می‌کنند که علاوه بر آن خاصیت دارویی و درمانی زیادی نیز دارد که ما در این مقاله صرفاً به نحوه کاشت تا برداشت درخت آلبالو به صورت خلاصه پرداختیم، اگر شما نیز تجربه کاشت درخت آلبالو را دارید نقطه نظرات، دیدگاه‌ها و تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان پوپونیک به اشتراک بگذارید.

برای خرید بذر  و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

مقاله های مرتبط

31 دیدگاه درباره مقاله “مروری کوتاه بر درخت آلبالو

  1. Avatar سعید گفت:

    خیلی خوب

  2. Avatar کهنمویی گفت:

    درخت آلبالو کاشتم ولی خوب بار نمی دهد ارتفاعش به ۴متر رسیده و ضخامتش ۸ سانت می شود میخواهم کوتاهش کنم, میشه راهنمایی بفرمایید. متشکرم

    1. Avatar حسنا انگورانی گفت:

      درخت آلبالو برای بارور شدن نیاز به پیوند دارد .

  3. Avatar سعید گفت:

    سلام
    باتشکر از شما
    سعیدم از جاده چالوس بعدازتونل کندوان،منطقه کوهستانی ایلکا باخاک سیاه
    درخت البالو مجاری کاشتم،البالو محلی سالهاست باباردهی خوب دارم
    چه کودی به البالو مجاری بدهم که شکوفه ها ازدرخت نریزدوباردهی خوبی داشته باشم

    1. Avatar حسنا انگورانی گفت:

      در فصل پاییز کود 202020 npk و یا کود هربان بدهید .

  4. Avatar محمد هادی گفت:

    سلام علیکم 🌹 🌺
    نهال آلبالو کی می گیرد؟
    و چند سالگی میوه می دهد؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      نهال آلبالو در سه سالگ میوه میدهد

  5. Avatar مصطفی گفت:

    سلام
    درخت آلبالو کاشتم ولی هرسال نصف بارشو میریزه چه کاری باید انجام بدم که بارکاملشو نگه دارد؟ممنون از راهنماییتون

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      عوامل زیادی در نگهداری بار یک درخت دخیل هستند
      اولین عامل عدم سرمای بهاره است
      درخت شما این مشکل را ندارد ؟

  6. Avatar یاس گفت:

    سلام
    اسم علمی آلبالو محلی چیه؟ خارج از کشور به چه اسمی میتونم نهال آلبالو محلی و نه پیوندی رو پیدا کنم ؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      آلبالو محلی همانطور که از اسمش پیداست آلبالو محلی است و مختص ایران فکرنکنم بتوانید در خارج از یران به دست بیاورید.

  7. Avatar امیر گفت:

    سلام وقت بخیر، آلبالو مجاریم هر ساله پر از شکوفه میشه اما بار نمیده، ارتفاع از سطح دریا تقریبا 100 متره، چیکار کنم بار بده؟ ممنون

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      باید چک کنید ببینید که آیا درخت شما پیوند خورده است و یا نرک است.

  8. Avatar بهنام گفت:

    سلام
    مرسی از مطالب بسیار مفیدتون
    میخواستم بدونم چیدن آلبالو بدون دم از روی درخت بامی اونه باعث کم باری درخت در سال بعد بشه!؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      نه چیدن آلبالو بدون دم تاثیری در باردهی سال آینده ندارد.

  9. Avatar ستاره نوري گفت:

    با سلام
    درخت البالو در منطقه کوهستانی دارم هر سال خوب بار میده
    اما امسال هنوز نصف البالوهاسبزهستن بقیه سر درخت داره خراب میشه باید چی کار کنم ؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      لطفا عکس واضح از آلبالو و درخت به شماره 09358504040 واتس اپ کنید

  10. Avatar ابوالفضل بایرام پور گفت:

    با سلام من 2 سال هست که باغی خریدم که توش بادام و سیب هست البته تعدادی درخت آلبالو هم هست که تو این دوسال آلبالو ها خیلی خوب بودن هم میوه هاش هم سرو حال بودن درخت .میخواستم بدونم میتونم با کاشتن درخت نزدیک این درختان تا باردهی درختان آلبالو نتیجه بگیرم ممنون

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      شخصا توصیه نمیکنم چون با درخت برای به دست آوردن آب و ریز مغذی ها رقابت میکنند.

  11. Avatar معصومه احمدی گفت:

    سلام من زمین بزرگ آلبالو دارم میخوام همه درختاشو از ریشه درارم و نمیخوام دیگه رشد کنه چکار باید بکنم؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      اگر زمان دارید بگذارید درختها خشک شوند بعد راحت می توانید درختها را از ریشه در بیاورید اگر هم زمان ندارید قاعدتا با اره باید قطع شوند و بعد از ریشه در بیاییند
      ولی کلا خیلی حیف است قطع درخت

  12. Avatar علی عباسی گفت:

    سلام من سوال خاصی ندارم . فقط میخواستم از بابت مطالب خوب و عالیتون تشکر ویژه کنم. امیدوارم دست خدا همواره بالای سرتون باشد. یا علی

  13. Avatar SR گفت:

    سلام من یک درخت آلبالو با فاصله ۴۰ سانتی از یک درخت بادوم کاشتم نور مستقیم خورشید هم بهش نمیخورد آیا دیگر درخت آلبالو میوه نمیدهد؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      درخت آلبالو اگر آفتاب نخورد میوه میدهد اما به مقدار کم

  14. Avatar سعید گفت:

    سلام..وقت بخیر از راهنمایی های باارزشمندتون سپاسگزارم..امسال در منطقه معتدل در منزل نهال البالو کاشتم ..ماشالله با وجود اینکه سال اول هس ..خیلی سرسبز و شاخه و برگ زده …سوالم این هست منطقه ای ک ما سکونت داریم معتدل ولی تابستان دمای هوا تا ۴۰ درجه هم میرسد امکان این باتوجه ب گرما تابسنان رشد درخت با مشکل مواجه بشه ..ممنونم

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      درخت آلبالو احتیاج به زمستان های سرد و تابستانهای گرم دارد نگران گرما نباشید بیشتر نگران سرما باید باشید که حتما در زمستان در منطقه شما یخ بندان بشود تا درخت آلبالو سر حال تر باشد.

  15. Avatar علی احمدی گفت:

    سلام و عرض ادب
    درخت البالو پیوندی خریدم به ثمر نشسته اما البالوشو نمیخوام شیرینه و اصلا نمیشه مربا و کمپوت درست کرد باهاش میگن البالو خارجیه ..
    الان دو ساله از زیر پیوندش پاجوش کرده میخپاستم بدونم پایه این نوع درختا چیه آیا از پایه البالو محلی استفاده شده که بالاشو ببرم و بزارم پا جوشاش رشد کنن؟؟؟؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      پایه زیر آلبالو ها یا آلبالو تلخ هست و یا آلبالو محلی نمی شود اطمینان کرد.

  16. Avatar محمد جواد گفت:

    سلام یکی از درختهای البالو که الان ۴ ساله هست بار زیادی داشته ولی نوک برگهاش سوخته و رنگ قهوه ای شده یا حالت خشکی پیدا کرده ،لطفا راهنمایی کنید که چه کار باید بکنم،ممنون

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      لطفا عکس از برگ و درخت را به شماره 09358504040 واتس اپ کنید تا بهتر بتوانیم کمک شما کنیم.

  17. Avatar آرش گفت:

    با سلام و خسته نباشید.بنده در کرج یه درخت آلبالو داخل حیاط منزل کاشتم در فاصله ۱ متری درخت گیلاس الان سال دومشه.ولی تو این دوسال کلا ۳۰ سانت رشد کرده.نورش هم خوبه ولی سایه گیلاس میوفته رووش.خواستم ببینم این مقدار رشد طبیعیه یا باید کاری کنم.ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *