سبزیجات

مراحل رشد اسفناج (آموزش گام به گام تصویری)

اسفناج

اسفناج یکی از سبزی های است که بومی ایران بوده به همین نام احتمالاً به وسیله اعراب به اسپانیا راه یافته و سپس در تمام دنیا انتشار یافته است. از آنجایی که آب و هوای گرم و روزهای بلند به رشد سریع تر اسفناج کمک می‎کند، راز موفقیت در پرورش این محصول، کاشت قسمت‎های کوچک و برداشت پی در پی در اوایل فصل بهار تا فصل تابستان است. پاییز نیز زمان مناسبی برای کاشت اصلی محصول است.

ابزار مورد نیاز:

وسایل مورد نیاز:

وسایل مورد نیاز کاشت اسفناج

وسایل مورد نیاز کاشت اسفناج

چگونگی کاشت بذر اسفناج:

در ادامه مقاله به چگونگی کاشت اسفناج به صورت مرحله به مرحله می پردازیم.

مرحله 1: خاک را آماده کنید

با تهیه خاک برای کاشت شروع کنید. ترکیب 2 قسمت خاک و 3 قسمت ورمی کمپوست، شما می توانید از هر کمپوست آلی دیگر به جای ورمی کمپوست استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که کمپوست سالم است. توده های خاکی را در دست بچسبانید.

مراحل کاشت اسفناج

آماده سازی خاک

مرحله 2: سوراخ های پایین را با چند سنگ برای بهبود زهکشی ببندید

یک گیاه را انتخاب کنید تا زهکشی خوب انجام شود. سوراخ های پایین را با چند سنگ برای بهبود زهکشی بپوشانید. به یاد داشته باشید که اسفناج یک خاک خوب تخلیه را ترجیح می دهد.

مراحل کاشت اسفناج

آماده سازی گلدان

مرحله 3: سینی را با خاک پر کنید

گلدان را با خاک آماده پر کنید اطمینان حاصل کنید که گلدان را تا لبه پر نکنید، تا پس از آبیاری آب سرازیر نشود. یک فضای حدود 2 تا 5 سانتی متر را از بالا بگذارید.

مراحل کاشت اسفناج

خاک

مرحله 4: بذرها را بکارید

بذر اسفناج را به طور سطحی روی سطح خاک پخش کنید. سپس دانه ها را با یک لایه نازک خاک بپوشانید. برای برداشت طولانی، بذرها را سریع بکارید. سبزی های ظریف را با همین روش مستقیم کاشت بذر به دست می اورید.

مراحل کاشت اسفناج

کاشت بذر اسفناج

مرحله 5: آبیاری کنید

خاک گلدان را با یک اسپری آبیاری کنید. اسفناج ترجیح می دهد برای داشتن ظاهری ظریف و طعمی بی نظیر، رطوبت فراوان داشته باشد.

مراحل کاشت اسفناج

آبیاری

مرحله 6: رشد گیاهان را دنبال کنید

رطوبت سطح خاک را به طور مرتب چک کنید. اگر ممکن است، گیاه در نور کامل نگه دارید هرچند که اسفناج تحمل سایه جزئی را هم دارد. افزایش درجه حرارت می تواند برگ ها را در طعم تلخ تقویت کند. آب و هوای داغ و کمبود رطوبت نیز ممکن است باعث افت کیفیت گیاهان شود.

گیاه را هرس کنید تا رشد کند. گیاهان پرجمعیت برگ های کوچکتر تولید می کنند، اسفناج به عنوان یک گیاه فصل سرد، نیازی به حفاظت زیادی از آفات ندارد. مگس سوسک، علف های هرز و شته ها ممکن است آفت این گیاه شوند که به راحتی با یک آفت کش از بین میروند.

مراحل کاشت اسفناج

مراحل رشد اسفناج

کپک و زنگ سفید، که در اثر هوای سرد و مرطوب به وجود می آید از بیماری هایی است که ممکن است بر روی گیاه تأثیر بگذارد. زنگ سفید با لکه های سفید بر روی برگ مشخص می شود، در حالی که کپک نازک باعث ایجاد نقاط زرد در سطح بالایی و رشد قارچ در زیر برگ ها می شود. برگ های آسیب دیده را می توانید به راحتی از گیاه جدا کنید.

مراحل کاشت اسفناج

مراحل رشد اسفناج

مرحله 7: جمع آوری سبزی های ناقص

برگ های اسفناج برای برداشت حدود 8 هفته زمان نیاز دارد. هنگامی که 4 تا 6 برگ بالغ را در یک گیاه مشاهده کردید، میتوانید برداشت کنید زمان برداشت اسفناج 70 روز است. شما همچنین می توانید برگ های بالغ را با استفاده از قیچی باغی برداشت کنید.

این باعث رشد تازه در گیاه و همچنین تاخیر در پیچیدن می شود. برای آخرین برداشت فصل، شما می توانید گیاهان را از طریق ریشه های خود بکشید ریشه های اسفناج بسیار آسان کنده میشود. اگر میخواهید اسفنج را در زمین بکارید خاک را به عمق 30 سانتی متر بکنید.

مراحل کاشت اسفناج

برداشت اسفناج 

سوالات متداول اسفناج:

  1. چه مدت طول می کشد تا اسفناج رشد کند؟

    از زمان کاشت بذر تا زمان برداشت به 6 هفته هوای خنک نیاز دارد. اسفناج وقتی کاشته می شود که در اوایل بهار در فضای باز کاشته شود و دوباره در پاییز رشد کند. در مناطق معتدل و زمستانی اسفناج را در زمستان در فضای باز پرورش می دهیم.

  2. آیا اسفناج پس از برش دوباره رشد می کند؟

    تا زمانی که در مرحله برداشت اولیه نقطه رشد آسیب نبیند و هوا همچنان خنک باشد، گیاهان اسفناج به احتمال زیاد برای دو یا چند برداشت دوباره رشد می کنند. سپس برگها باید برای برداشت دوم ظرف چهار هفته پس از اولین برش دوباره احیا شوند.

  3. چرا اسفناج من به آرامی رشد می کند؟

    شرایط آب و هوایی ممکن است مقصر باشد. اگر هوا خیلی گرم باشد، دانه ها جوانه نمی زنند و اگر خیلی سرد باشد، ممکن است خیلی کندتر جوانه بزنند. سرانجام خاک خود را به طور یکنواخت مرطوب نگه دارید، زیرا آب کم یا زیاد نیز می تواند جلوی جوانه زنی را بگیرد.

  4. آیا اسفناج آفتاب یا سایه دوست دارد؟

    یک راه عالی برای انجام این کار، شروع با گیاهان جوان اسفناج است، گیاهانی که در حال رسیدن به بلوغ خوبی هستند که آنها را در باغ خود قرار دهید. اسفناج اگرچه آفتاب کامل را ترجیح می دهد، اما در سایه جزئی محصول قابل احترامی تولید می کند.

  5. چه چیزی با اسفناج به خوبی رشد می کند؟

    هر دو لوبیای بوته ای و لوبیا چوبی همراهان عالی برای اسفناج هستند. با رشد لوبیا، سایه ایجاد می کند تا گیاهان لطیف اسفناج را از گرمای تابستان محافظت کند.

  6. آیا ساقه اسفناج می خورید؟

    ساقه اسفناج سمی نیست. در حقیقت، خوردن آنها به همان اندازه برگها بی خطر و خوشمزه است. اگر ساقه های آن ضخیم تر و رشته ای باشد، باید قبل از پخت اسفناج آنها را بردارید.

  7. چند وقت یکبار باید اسفناج را آب کنم؟

    اسفناج در هفته به 3 تا 1.50 سانتی متر آبیاری یا باران نیاز دارد. در صورت عدم بارش باران، باید به صورت دستی گیاهان اسفناج خود را آبیاری کنید. گیاهان اسفناج به جای یک بار خیساندن عمیق طولانی، در هفته با سه یا چهار آبیاری سبک بهتر عمل می کنند.

  8. گیاهان اسفناج من چه مشکلی دارند؟

    بیماری میرایی باعث می شود که نهال ها زود ریخته و از بین بروند. بذرهایی با کیفیت بکارید و از آبیاری بیش از حد برای جلوگیری از بیماری جلوگیری کنید. اگر امسال با کپک زدگی روبرو هستید از کاشت اسفناج در سال آینده خودداری کنید.

  9. آیا می توان اسفناج را در گلدان پرورش داد؟

    اسفناج را می توان از دانه و در گلدان پرورش داد. اسفناج موجود در ظرف خود را در گلدانهایی بکارید که به عرض 15-30 سانتی متر در خاک اصلاح شده با کمپوست برای کمک به احتباس آب قرار گرفته و در آفتاب کامل قرار گیرد. PH خاک باید در حدود 6.0 تا 7.0 باشد.

  10. بهترین دما برای پرورش اسفناج چیست؟

    اسفناج را در خاک سبک که خوب زهکشی شده است بکارید. اسفناج یک محصول آب و هوای خنک است که وقتی دمای روز به طور مداوم زیر 23 درجه سانتیگراد باقی بماند بهترین رشد را دارد، معمولاً در بهار یا پاییز. گیاهان جوان در معرض دمای زیر 4 درجه سانتیگراد پیچ و مهره می شوند، اما گیاهان بالغ می توانند در دمای پایین -6 درجه سانتیگراد مقاومت کنند.

  11. آیا می توان هویج را با اسفناج کاشت؟

    همچنین در بین هویج عملکرد خوبی دارند زیرا قبل از هویج برداشت می شود و با شروع هویج خاک را شل می کنند. پیاز، چغندر، کلم، کلم پیچ، کاهو، اسفناج و کدو نیز دوستان خوبی برای تربچه هستند.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

مقاله های مرتبط

10 دیدگاه درباره مقاله “مراحل رشد اسفناج (آموزش گام به گام تصویری)

  1. Avatar raha گفت:

    اسفناج من هنوز اونقدر رشد نکرده ولی سرش تخم کرده نمیدونم چه کنم

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      متاسفانه در زمان بدی در منطقه شما کاشت شده است و زود به گل رفته

  2. Avatar رهگذر گفت:

    سلام
    اسفناج من سبزیش کم شده. مشکل چیه؟
    عکسش اینجاست
    http://s14.picofile.com/file/8409317026/IMG_20200926_104713.jpg

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      با توجه به عکس فکر کنم مشکل از کمبود نور آفتاب برای اسفناج ها باشد

  3. Avatar شادی گفت:

    ببخشید این اسفناجه یا هل؟
    نمیدونم کدومو کاشتم

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      دوست عزیز من چطور بفهمم شما چی کاشتید

      1. Avatar فاطی گفت:

        سلام وقت بخیر ببخشید من امروز بذر اسفناج گرفتم مشکلی نداره توی این فصل و زمان برای کاشت؟داخل کوزه و توی اتاقم میخوام بذارم

        1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

          اگر بتوانید نور و جریان هوا آن را تامین کنید مشکلی ندارد در این زمان بخواهید بکارید.

  4. Avatar Azad گفت:

    درودبرشماوسپاس از توضیحات ارزنده.. دانه اسفناج را چگونه میتوان ازخودِ اسفناج تهیه کرد؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      باید منتظر بمانید تا اسفناج به گل برود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *