سبزیجات

مراحل رشد شنبلیله (آموزش گام به گام تصویری)

مراحل کاشت اسفناج

شنبلیله در طول رویش به هوای گرم نیاز دارد و اگر چه در خاک های شنی و فقیر می روید ولی برای کاشت انبوه این گیاه باید از خاک های آهکی و غنی از مواد و عناصر غذایی استفاده کرد. آب کافی نقش عمده ای در افزایش عملکرد دارد. PH خاک برای شنبلیله بین 5.5 تا 8.2 مناسب است. شنبلیله به طور سنتی به عنوان ادویه و همچنین دارو در شبه قاره هند، خاورمیانه و شمال آفریقا استفاده می شود.

شنبلیله می توانند در کنترل دیابت نوع 2، افزایش تولید شیر مادر در شیرخواران و افزایش میل جنسی مردان موثر باشد. این گیاه بومی ایران بوده و در بیشتر نواحی ایران از جمله آذربایجان، اصفهان، فارس، خراسان، سمنان و دامغان می‌روید و به عنوان سبزی خوراکی کاشته شده و مصرف می‌شود. شنبلیله در کنار راه ها نیز می‌روید و به این خاطر در قدیم به آن گل راه ‌رو هم می‌گفتند.

وسایل مورد نیاز:

ابزار مورد نیاز:

مراحل رشد شنبلیله

وسائل باغبانی

چگونگی کاشت شنبلیله:

در ادامه به کاشت بذر ششنبلیله به صورت مرحله به مرحله می پردازیم.

مرحله 1: بستر کاشت را آماده کنید

مکانی را انتخاب کنید که نور کافی دارد. با دست، 1 قسمت از کمپوست آلی با 2 قسمت از خاک را مخلوط کنید. اطمینان حاصل کنید که خاک بدون هیچ گونه توده سنگ یا توده ای باشد. شنبیلیله خاک کمی اسیدی را به خنثی ترجیح میدهد.

برای اینکه بدانید خاک اسیدی است یا قلیایی مطلب چگونه میتوان در خانه Ph خاک را اندازه گرفت یا چگونه می توان سطح PH خاک را بدون کیت آزمایش کرد را بخوانید.

مراحل رشد شنبلیله

اماده سازی بستر رشد

مرحله 2: بذر شنبلیله را بپاشید

بذرهای شنبلیله را روی سطح بستر کاشت بطور یکنواخت بپاشید. اگر نگران خوردن بذرها توسط پرندگان هستید روی بذرها را با یک لایه نازک خاک بپوشانید.

مراحل رشد شنبلیله

آبیاری

مرحله 3: نظارت بر رشد گیاهان

بذرهای شنبلیله می توانند به زودی به مدت 3 یا 4 روز پس از قرار دادن آنها در خاک جوانه زنی کنند، اما جوانه زدن با تاخیر ممکن است یک هفته طول بکشد. محدوده دما مطلوب برای جوانه زنی از 10 درجه تا 30 درجه است. جهت تنظیم آبیاری برای حفظ تعادل رطوبت خاک آبیاری منظم در اوایل روز توصیه می شود. شنبلیله میتواند ظرف 20 روز پس از جوانه زنی برای برداشت آماده شود.

در مقاله دیگری به تفصیل نحوه پرورش شنبلیله را آموزش داده ایم.

مراحل رشد شنبلیله

مراحل رشد

شنبلیله دارای خواص اثر تقویتی، ملین، اشتهاآور، خلط آور و ضدتب، محرک جریان شیر و کاهنده قندخون است. همچنین این گیاه حاوی مقادیر زیادی آهن، فسفر و ویتامین دی است. شنبلیله یک داروی گوارشی تلخ است و می‌توان آن را در بیماری قند و به صورت موضعی در التهابات پوستی مصرف کرد.

جوشانده دانه‌های این گیاه برای نرمی پوست و همچنین رفع تحریکات جلدی به کار می‌رود. به این منظور می‌توان جوشانده آن را به شکل کمپرس به کار برد دانه‌های شنبلیله به لحاظ دارا بودن برخی عناصر همچون آهن در درمان ضعف عمومی بدن بسیار مؤثر است.

مراحل رشد شنبلیله

شنبلیله

 

جوشانده دانه‌های این گیاه اگر به صورت غرغره مصرف شود و در رفع ورم لوزه‌ها بسیار مفید و مؤثر است، همچنین از جوشانده آن برای افزایش میزان شیر در دوران شیردهی می‌توان استفاده کرد. پودر گیاه را می‌توان به صورت خمیر درآورده و روی کورک و دُملهای چرکی پوست قرار داد.

برای خرید بذر و  فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *