گیاهچههای غالب علفهای هرز تابستانه (علف خرچنگ، دم روباهی و تاج خروس) قوی تر از یونجه بوده و به همین خاطر بایستی در تمام مزارع کاشت شده در بهار کنترل شوند. غالباً علفهای هرز در مزارع کاشت شده در بهار مشکل ساز هستند. به همین خاطر بایستی از علف کشهای قبل از کاشت استفاده گردد. عدم کنترل علفهای هرز در یونجه بهاره باعث عدم استقرار محصول خواهد شد. به طور کلی تولید محصول در یونجه کاشت شده در بهار از نظر میزان محصول کمتر از کشت پاییزه بوده و طول عمر مزرعه کشت شده در بهار نیز کوتاه تر است.
۱- مزارع کامل یونجه
علفهای هرز در مزارعی که به خوبی مدیریت شدهاند مشکلی را ایجاد نمینمایند. مزارعی که مدیریت مناسبی داشته باشند: pH حدود ۷ داشته و خاک از حاصلخیزی خوبی برخوردار بوده و کنترل آفات در آنها انجام شده است.
بذور علفهای هرز در چنین مزارعی جوانه زده ولی به علت رقابت قادر به رشد نخواهند بود. همچنین در برداشت دورهای یونجه با وجود کوتاه بودن رشد مجدد یونجه حتی علف های هرزی که در مزرعه تثبیت شدهاند توان رقابت نخواهند داشت.
به عنوان مثال برداشت یونجه در مرحلهای که ۱۰ درصد شکوفهها ظاهر شدهاند، در شرایط با رطوبت بالا و خاک حاصلخیز، مانع از رشد علفهای هرز چندساله مانند قیاق میشود.
لذا در مزارع یونجه چند ساله، وجود علفهای هرز علامت مدیریت ضعیف یا نشانه مزرعه بیمار و تنگ است. طول عمر کامل یونجه با کاشت واریتههای مقاوم به آفات، در مناطق مختلف ۴ تا ۸ سال است. در مناطقی که بارندگی زیاد است و احتمال وقوع بیماری بالاست طول عمر مزارع یونجه کوتاه است.
برای خرید و اطلاع از نحوه کاشت انواع بذر یونجه کلیک کنید .

علفهای هرز در یونجه
۲- مزارع تنک یونجه
زمانی که تراکم ساقه یونجه به کمتر از ۳۰ عدد در هر ۳۹ مترمربع میرسد، یونجه تمام قسمتهای مزرعه را اشغال نکرده و تولید کاهش مییابد. وقتی تراکم یونجه در این حد باشد، علفهای هرز قادر خواهند بود در قسمتهایی که یونجه رشد نکرده، سبز شده و با یونجه به رقابت بپردازند. در چنین مزارعی به ازای هر پوند علف هرز تولید شده، نیم تا یک پوند یونجه کاهش خواهد یافت. اولین مشکل به وسیله علفهای هرز در مزارع تنک به وسیله علفهای هرز یک ساله زمستانه ایجاد میشود. روش عملی برای تعیین وضعیت مزرعه زمانی است که علفهای هرز باریک برگ و پهن برگ بیش از ۵ درصد علوفه را در زمان برداشت تشکیل دهد، در این صورت بایستی علفهای هرز زمستانه را با علف کش مناسب کنترل کرد.
براساس بررسیهای انجام گرفته کنترل علفهای هرز زمستانه در مزارع تنک سبب افزایش ۱۵ درصدی عملکرد یونجه از چین دوم به بعد میشود. با توجه بهاینکه مشخص شده علفهای هرز در مزارع الوده به حشرات سریع تر رشد مینمایند لذا حتما بایستی در چنین مزارعی با حشرات خسارت زا مبارزه شود. از طرف دیکر مزارع یونجه تنک بایستی برای تولید محصول بهاندازه کافی حاصل خیز باشند. به طور کلی علفهای هرز باریک برگ و پهن برگ در چنین مزارعی مشکل ایجاد میکنند که کنترل علفهای مشکل تر است.
برای مطالعه مقاله آبیاری یونجه کلیک کنید.
برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.
در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.
سلام ممنون بابت مطالب با ارزشتون
سوالم اینه آیا میشه مزارع تُنُک یونجه در پاییز که رشد یونجه کم هست رو با بذر پاشی متراکم تر کرد؟؟
پیشاپیش ممنون
بله میشود در قسمتهای تنک بذر بونجه استفاده کرد
سلام وقت به خیر
۱.برای از بین بردن علوفه هرز پهنبرگ از چه سمی باید استفاده کنم
۲.یونجه زمانی که به ۲۰الی۳۰ سانتی رسید لکه های قهوه ای رنگ در ساقه دیده میشه بعد کل ساقه رو می گیره و گیاه خشک وشکننده میشه راه حلش چیه.در مازندران.بهشهر باتشکر