گیاهان

معرفی گل سلوی

معرفی گل سلوی

منشاء اصلی این گل ها آمریکای جنوبی و برزیل و از خانواده نعناییان می باشد و به دلیل رنگ قرمزی که دارد مورد توجه بسیاری از گل کاران و باغداران می باشد. نام دیگر این گل مریم گلی زینتی می باشد. سلوی در لغت به معنای کبوتر بهشتی می باشد.

معمولا گیاه سلوی را علاوه بر اینکه در باغچه، حاشیه دیوارها می کارند، در گلدان برای گیاهان آپارتمانی هم کاشته می شود. این گیاهان در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری می توانند به صورت گیاهانی چند ساله رشد و نمو داشته باشند و در مناطق معتدله به صورت گیاهانی یک ساله کاشته می شوند و با شروع فصل سرما از بین می روند.

این گیاه جزء گیاهان پاکوتاه و پر پشت محسوب می شود و دارای برگ های پرزداری می باشد و این پرزها در پشت برگ ها قرار گرفته است و باعث شده که رنگ پشت برگ ها نقره ای رنگ بشوند. رنگ اصلی این گل ها قرمز می باشد ولی با توجه به کمک اصلاح ژنتیکی توسط باغداران و گل کاران دارای رنگ های صورتی و بنفش هم نیز می باشد. گل سلوی یا همان مریم گلی در فرهنگ های متفاوت به عنوان یک گیاه دارویی شناخته می شود و بعضی از انواع آن به عنوان داروی گیاهی کاشت می شود.

انواع گل سلوی:

گل های سلوی شامل دو نوع می باشند:

یک نوع از این گیاه بیشتر کاشت و کار می شود و در مناطقی که دمای هوا بیشتر از 4 درجه باشد به صورت گیاهان چند ساله و اگر دمای هوا پایین تر باشد به عنوان گیاهی یک ساله کاشت می شود. این نوع از مریم گلی به عنوان زینتی کاشته می شود و با کمک اصلاح ژنتیکی به رنگ های دیگری هم چون صورتی و بنفش تبدیل شده است. این نوع در اواخر تابستان تا اواصط پاییز گل می دهد.

نوع دیگر این گیاه به عنوان سلوی باغی دائمی می باشد و ساقه های چوبی با برگ های خاکستری رنگ همراه با گل های آبی و بنفش می باشد و برای مصرف دارویی در علم سنتی کاشته می شود. از نظر شکل ظاهری هم با دیگر گونه آن تقاوت دارد.

بذر گل سلوی

شرایط نگهداری از گل سلوی:

شرایط نگهداری از این گیاه به این صورت می باشد که با سرد شدن هوا، بوته ها را از خاک خارج کنید و به گلدان انتقال بدهید و به عنوان گیاه خانگی از آن نگهداری کنید.

آبیاری:

این گیاه به میزان آبیاری حساس می باشد و آبیاری زیاد و کم به گل ها آسیب می رساند. در زمان جوانه زدن بذرهای این گل ها نیاز به رطوبت خاک می باشد ولی بعد از جوانه زدن، هر زمان که خاک گیاه خشک شود باید گیاه را آبیاری کنید.

اگر آبیاری گل ها کم باشد و خشکی بیش از حد خاک احساس شود، گلدهی گیاه کم می شود. گیاهان بزرگ تر و بالغ می توانند خشکی خاک را تا حدی تحمل کنند، ولی اگر آبیاری به صورت منظم انجام شود گیاه بهترین رشد را خواهد داشت. آبیاری بیشتر از اندازه گیاه، باعث زردی برگ ها، پوسیدن ساقه ها و ریزش گل هایش می شود. در نهایت اگر آبیاری به صورت درست انجام نشود گیاه از بین می رود.

دما:

گرمای بیش از اندازه و آفتاب بیش از حد باعث کم شدن گلدهی گیاه می شود. بهترین مکان برای گیاه سلوی، مکانی می باشد که با وجود گرمای روز از سایه بعد از ظهر هم برخوردار باشد. این گیاه دمای پایین تر از 10 درجه را تحمل نمی کنند و در دمای پایین تر از 5 یا 4 درجه سانتی گراد از بین می رود.

نور:

گل های سلوی از گیاهان چند ساله می باشد که نیاز شدیدی به نور آفتاب دارند و خواهان روزهای بلند و تقریبا 14 ساعت نور آفتاب می باشند. به طور کلی به 6 تا 8 ساعت نور آفتاب نیازمند است. در هر مکانی که تابستان کمی گرم داشته باشد و صبح ها بر روی گیاه آفتاب بتابد و بعد از ظهر ها هم سایه بر روی گیاه باشد، در این شرایط بهترین رشد را خواهد داشت.

حالا اگر قصد دارید که این گیاه را در داخل خانه نگهداری کنید بهتر است که گلدان را در کنار پنجره جنوبی قرار دهید. جاهای کم نور باعث باعث می شوند که این گیاه علفی، کم رنگ شود و یا اینکه اصلا گلدهی نداشته باشد و یا اینکه به بیماری های قارچی گرفتار شود.

خاک: خاک مناسب برای کاشت این گیاه باید به صورتی باشد که شوری نداشته باشد، زیرا این گیاه به شوری خاک بسیار حساس است. هیچ گاه تا زمان رشد کامل و قوی شدن ریشه های این گیاه اقدام به کوددهی نکنید و یا اگر قصد کوددهی داشته باشید باید از دوز پایین استفاده کنید.

زهکشی و رطوبت برای گل های سلوی بسیار مهم می باشد. بهتر است که خاک باغچه را با کود دامی پوسیده شده مخلوط کنید تا محیط مناسبی برای این گل ها باشد.

برای کاشت این گل ها در گلدان، بهتر است که خاک معمولی را با خاک برگ و پیت موس به مقدار مساوی تقسیم کنید و در گلدان بریزید. اگر خاک کمی اسیدی باشد برای این گل ها بهتر است و پیت موس باعث می شود که خاک کمی اسیدی شود.

کوددهی:

معمولا این گیاه به صورت یک ساله رشد می کند و اگر خاک مناسب برای کاشت باشد و مخلوطی از مواد ارگانیک مثل خاک برگ و کود پوسیده دامی باشد دیگر نیازی به کوددهی نمی باشد. اگر احساس کردید که خاک فقیر از مواد مغذی می باشد، در این صورت مقدار بسیار کمی کود به آن بدهید.

گل سلوی

گل سلوی

روش های تکثیر گل سلوی:

یکی از روش تکثیر گل ها، کاشت بذر می باشد. برای کاشت بذر این گل ها، خاک کاشت را با کوکوپیت و پیت ماس مخلوط کنید. توجه داشته باشید که این گیاه به شوری خاک حساس می باشد. بعد از کاشت بذرها، روی آن ها را پرلیت و یا ورمیکولیت معدنی بریزید. این مواد باعث می شوند که رطوبت برای بذرها حفظ شود. این رطوبت فقط در زمان جوانه زدن بذرها نیاز می باشد و رطوبت بیش از اندازه برای رشد گیاه مضر می باشد و باعث ایجاد بیماری های قارچی می شود.

اگر تمام شرایط برای جوانه زدن بذرها مناسب باشد، بعد از گذشت سه تا 4 روز بذرها جوانه می زنند. بذرها برای جوانه زدن به دمای 20 تا 22 درجه سانتی گراد نیاز دارند، ولی به نور چندانی احتیاج ندارند. نیاز نور آفتاب برای این بذرها بعد از کاشت آن ها در مکان اصلی می باشد.

اگر شرایط برای این گل ها فراهم باشد، بعد از گذشت 8 تا 11 هفته طول می کشد که گلدهی گیاه شروع بشود. با توجه به گرم شدن هوا و رسیدن دما به 21 درجه می توانید بذر های کاشته شده که به صورت نشاء می باشند در مکان اصلی کاشت کنید. معمولا اندازه گلدان برای کاشت بذر به این صورت می باشد که اگر دهانه گلدان 10 سانتی متر باشد یک بذر و اگر دهانه گلدان 15 سانتی متر باشد 3 بذر در آن بکارید.

بیماری ها و آفات گل سلوی:

بیماری های قارچی این گیاه لکه برگی ها، سفیدک پودری، سوختگی بوترتیس و بوته میری ها می باشد. آفاتی همچون تریپس، کنه، شته، شپشک آرد آلود و مگس سفید گل خانه ممکن است که این گیاه را گرفتار کند. یکی از شرایطی که ممکن است، گیاه به این بیماری گرفتار شود، خیس شدن برگ ها در حین آبیاری و یا قرار گرفتن به مدت طولانی در معرض سایه می باشد.

هرس:

بهتر است که در مرحله اول رشد ساقه اصلی گیاه را سرزنی کنید، تا باعث شود که ساقه های اطرافش تحریک به رشد شوند و پر پشت تر شوند وتعداد ساقه هایی که گل می دهند بیشتر بشود. بهترین زمان برای انجام این کار اوایل تابستان می باشد. دیگر اینکه اگر بر روی گیاه شاخه خشک شده ای را مشاهده کردید باید آن را از ساقه اصلی جدا کنید و گل های پژمرده شده را هم از روی ساقه جدا کنید.

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، فروشگاه اینترنتی پوپونیک شما را به خواندن مقاله های زیر دعوت می نماید.

برای خرید انواع بذر گل می توانید از این لینک استفاده نمایید.
هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

2 دیدگاه درباره مقاله “معرفی گل سلوی

  1. Avatar وهاب گفت:

    جناب آقای انگورانی
    سلام ووقت بخیر
    با تشکر از توضیحات جامع وکامل جنابعالی
    نحوه بذر گیری سلوی را لطفا توضیح دهید

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      بعد از اینکه گلهای سلوی خشک شدند داخل هر کدام چندین بذر است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *