گیاهان

معرفی گل آگلونما

معرفی گل آگلونما

یکی از گیاهان تزئینی زیبا که در دکوراسیون داخلی از آن استفاده می شود گیاه همیشه سبز آگلونما است. این گیاه یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی به شمار می آید. اگر شما هم جزو طرفداران این گیاه همیشه سبز زیبا و مقاوم هستید و علاقه مندید تا بیشتر در مورد آن بدانید، در این مقاله به معرفی گل آگلونما خواهیم پرداخت.

آگلونما (Aglaonema) یا گیاه همیشه سبز چینی (Chinese Evergreen) گیاهی متعلق به خانواده آراسه یا شیپوری ها بوده و بومی مرداب های جنوب شرقی آسیا و جنگل های گرمسیری است. گیاه آگلونما دارای 40 گونه بی نظیر می باشد که بیشتر این گونه ها ابلق هستند.

آگلونما دارای ساقه ای کوتاه و برگ هایی به طول 10 تا 30 سانتی متر است که از غلاف بیرون آمده اند. برگ ها نیزه ای شکل و خم شده به طرف پایین هستند. دارای گل های سفید رنگی است که در ایده آل ترین شرایط به وجود می آیند. این گل ها جنبه زینتی ندارند و چون مانع رشد گیاه می شوند، بهتر است قطع شوند.

طبق تحقیقات انجام شده در ناسا آگلونما در لیست گیاهان تصفیه کننده هوا قرار می گیرد. این گیاه مواد شیمیایی، آلودگی ها و سموم را جذب کرده و با تولید اکسیژن موجب تصفیه هوا می شود. از همین رو به عنوان گیاهی مناسب برای اتاق خواب انتخاب می شود. گیاه آگلونما در شب اکسیژن آزاد میکنند و به این صورت به خواب راحت کمک می کنند.

گیاه آگلونما

گیاه آگلونما

شرایط نگهداری گیاه آگلونما:

خاک:

آگلونما به خاکی سبک و با زهکشی بالا نیازمند است. مخلوطی از خاک برگ، خاک باغچه، یا کود، ماسه و پیت برای این گیاه بسیار مناسب است.

نور:

گیاه آگلونما به نور کمی نیاز داشته و تحمل نور مستقیم آفتاب را ندارد. بهترین مکان از نظر نور اتاق های شمالی ساختمان است. نور مستقیم موجب آسیب به برگ ها می شود. گونه های رنگی آگلونما به نور بیشتری نیاز دارند و کمبود نور موجب از بین رفتن زیبایی ها و تیره تر شدن رنگ آنها می شود.

دما:

بهترین دما برای رشد این گیاه بین 18 الی 24 سانتیگراد است. آگلونما تحمل دمای تا 10 درجه سانتی گراد را نیز دارد. سرمای بیش از اندازه موجب از بین رفتن گیاه می شود. گیاه حساسی می باشد و باید در معرض وسایل سرمایشی و گرمایشی قرار نگیرد.

آبیاری:

بهترین زمان برای آبیاری آگلونما زمانی است که سطح خاک کاملا خشک شده باشد. آبیاری بیش از اندازه موجب پوسیدگی ریشه و از بین رفتن گیاه می شود.

رطوبت:

این گیاه به رطوبت نیاز دارد. از طریق قرار دادن ظرف آب در کنار گلدان یا ایجاد جزیره در زیر گلدان و یا غبار پاشی یکبار در هفته با آب جوشیده سرد رطوبت مورد نیاز این گیاه را تامین می شود. علاقه این گیاه به رطوبت موجب شده تا این گیاه برای سرویس های بهداشتی و حمام نیز گیاه مناسبی باشد.

تغذیه و کوددهی:

این گیاهان به تغذیه چندانی نیاز ندارند. اما در فصول رشد (بهار و تابستان) هر دو هفته یکبار از کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی برای رشد بهتر گیاه استفاده نمایید.

تغذیه و کوددهی

تغذیه و کوددهی

انواع گیاه آگلونما:

انواع گیاهان آگلونما بر اساس اندازه و شکل برگ ها و رنگ آنها با یکدیگر متفاوتند. برخی دارای برگ های بزرگ و برخی کوچک، برخی باریک و برخی پهن هستند. دارای رنگبندی متفاوتی هستند و تقریبا تمام مدل های آگلونما ابلق هستند. گونه های معروف گیاه آگلونما عبارتند از:

آگلونما صورتی:

آگلونمای صورتی در مدل های مختلفی مثل: آگلونما قرمز، آگلونما سوزی، لب ماتیکی و … موجود است. این گونه از آگلونما ها بسیار پر طرفدار بوده و به نور بیشتری نیاز دارند.

آگلونما سفید:

آگلونمای سفید دارای لکه های سفید رنگ بر روی برگ های خود است. این گیاه هم برای حفظ زیبایی خود به نور بیشتری نیازمند است.

آگلونما بلک:

آگلونمای بلک دارای برگ های تیره می باشد که از مقاوم ترین و پر طرفدارترین گونه های آگلونما می باشد که به نور کمتری نیاز دارد.

آگلونما سیلور کوئین:

این نوع از آگلونما از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی است که شرایط نگهداری سختی ندارد. کم توقع بودن این گیاه موجب شده تا برای افراد مبتدی که قصد نگهداری از گیاهان را دارند گزینه مناسبی باشد.

آگلونما کاتلاس (Aglaonema Cutlass):

این نوع از آگلونما دارای برگ های کشیده، باریک و شمشیر مانند است، از این رو به آن آگلونما شمشیری هم گفته می شود.

آگلونما امرالد بی (Aglaonema Emerald Bay):

این نوع از گیاه آگلونما دارای برگ های تیره ای می باشد که مقاومت آن به کم نوری را بیشتر می کند.

آگلونما پیکتم ولوت (Aglaonema Pictum Velvet):

این نوع از آگلونما دارای برگ های بسیار خاص و به شکل لباسهای کماندویی است. در کشور ما این نوع از آگلونما بسیار کمیاب است.

گیاه زیبا

گیاه زیبا

شرایط نگهداری آگلونما :

تعویض گلدان:

هر سال در فصل بهار به دلیل متراکم شدن ریشه و کمبود جا گلدان را با یک گلدان سایز بزرگ تعویض کنید.

تمیز نمودن برگها:

برگ ها را با دستمال نمدار پاک کنید. هرگز از مواد براق کننده شیمیایی که مانع بسته شدن روزنه ها می شوند استفاده نکنید.

مواظبت از برگها:

در صورتی که برگ ها آویزان بودند، آنها را دسته بندی کرده و داخل روزنامه مرطوب بپیچید، بعد از چند روز شکل ایستاده به خود می گیرند.

غبار پاشی:

با استفاده از آب جوشیده سرد در فصل تابستان گیاه را غبارپاشی نمایید. هرگز این کار را در آفتاب انجام ندهید.

تکثیر:

در فصل تابستان گیاه آگلونما را به یکی از 4 روش زیر تکثیر می کنند:

  • تکثیر آگلونما از طریق تقسیم بوته
  • تکثیر از طریق پاجوش
  • تکثیر از طریق بذر
  • تکثیر از طریق قلمه زدن

بیماری ها و آفات:

زرد شدن برگها در امتداد رگبرگها و ایجاد لک های قهوه ای در زیر برگها:

حشره آفت عامل بیماری است. هر دو هفته یکبار با استفاده از سم نفوذی بر طبق دستور آن را سمپاشی نمایید.

افتادگی و بی حالی برگ ها: 

سردی هوا یا کمبود آب موجب بی حالی برگ ها می شود. گیاه را آبیاری کرده و به مکان گرم تری منتقل کنید.

زرد شدن برگها:

آبیاری بیش از حد و سرمای هوا موجب این مشکل می شود. آبیاری را کمتر کرده و گیاه را به محل گرمتری منتقل کنید.

رنگهای مختلف

رنگهای مختلف

ضعیف شدن برگهای جوان:

چنانچه ریشه ها متراکم باشند گلدان را تعویض کنید، در غیر این صورت از تغذیه مصنوعی برای گیاه استفاده نمایید.

لکه های سفید و پنبه ای زیر برگها:

نوعی حشره آفت موجب این مشکل می شود. هر دو هفته یکبار برگها را با حشره کش نفوذی بر طبق دستور سمپاشی نمایید تا علایم رفع شود.

امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید، فروشگاه اینترنتی پوپونیک شما را به خواندن مقاله های زیر دعوت می نماید.

برای خرید گل و گیاه می توانید از این لینک استفاده نمایید.
هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *