گیاهان

معرفی گل استکانی

معرفی گل استکانی

گل استکانی برای مناطق مدیترانه ای، جنوب اروپا و فرانسه است و شامل گیاهان یک ساله، دو ساله و چند ساله می باشد. این گیاه در برابر سرما مقاومت کمی دارد. دارای برگ های باریک و کشیده و گل های استکانی، لوله ای و ستاره ای می باشد، گل ها در قسمت پایین ساقه به صورت خوشه ای و تکی قرار دارند.

این گل بسیار زیبا می باشد و به دلیل شباهت آن به استکان، به این نام معروف شده است. برای کاشت در حاشیه ها و یا به صورت گل بریده شده در گلدان استفاده می شود. مخصوص کاشت در شرایط آب و هوایی معتدل و گرم می باشد. بوته ها نسبت به تغییرات شرایط آب و هوایی تحمل بسیار خوبی دارد ولی زمانی که گل ها در بوته ها رویش پیدا کردند، نیاز به آب و هوای خنک دارد.

این گیاه از اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد ماه و یا شهریور ماه گل می دهند. برای گلدهی به روزهای بلند و دمای 15 تا 21 درجه احتیاج دارند. از اواسط بهار تا اواخر تابستان گل های زنگوله ای شکل به رنگ آبی و بنفش روشن بر روی بوته ها ظاهر می شوند. بیشتر به عنوان گیاهی پوششی از آن استفاده می شود.

انواع گل استکانی:

این گل ها از نظر شکل ظاهری دارای انواع متفاوتی می باشند.

  • برخی از انواع آن ها دارای قد نسبتا کوتاهی می باشند و رنگ گل هایشان هم سفید، آبی، صورتی، سوسنی و ارغوانی می باشند.
  • گروهی دیگر دارای ساقه هایی تا ارتفاع 45 سانتی متر می باشند و در اوایل تابستان گل های ارغوانی و سفید تولید می کند.
  • نوع دیگر از آن ها دارای گل های ستاره ای با رنگ های آبی و سوسنی می باشد.
  • گروهی از آن ها دارای ارتفاع 90 تا 150 سانتیمتر، با گل های درشت و ستاره ای با رنگ های سفید و آبی روشن می باشند.
  • نوعی دیگر دارای ارتفاع 60 تا 120 سانتی متر می باشند. دارای گل های بسیار زیبایی با رنگ های آبی و بنفش می باشند.
  • یکی از انواع بسیار محبوب این گل با ارتفاع 60 تا 80 سانتی متر با گل های زنگوله ای شکل به رنگ سفید، صورتی، سوسنی و آبی می باشد.
  • این نوع بلند قامت همراه با گل های زنگوله ای به رنگ سفید و ارغوانی می باشد.
  • نوعی دیگری از آن وجود دارد که ارتفاع گیاه حدودا به 60 سانتی متر می رسد و گل هایش در اواسط تابستان تا پاییز به رنگ صورتی بسیار زیبا می رویند
  • گل های این نوع از گل استکانی به شکل ستاره و آبی رنگ می باشند و دارای ساقه هایی کوتاه قامت می باشند.
  • این نوع هم گیاه کوتاه قامت همراه با گل های بنفش و آبی رنگ می باشد.
  • این نوع به قدری بلند قامت می باشد که نیاز به قیم دارد.

بذر گل استکانی پا بلند

شرایط نگهداری از گل استکانی:

برای نگهداری هر چه بهتر گل استکانی باید به خاک، کود، نور، آبیاری و دما توجه کرد تا شرایط مناسبی برای این گل فراهم باشد.

خاک:

خاک های آهکی مرطوب همرا با زهکشی مناسب را می پسندد. رطوبت زیاد خاک، گل ها را از بین می برد. کودهای ارگانیک همراه با خاک برگ و کود دامی پوسیده به رشد این گیاه کمک فراوانی می کند. برای این کار بهتر است که خاک معمولی باغچه را با خاک برگ، مخلوط کنید و یا اینکه خاک برگ و کود پوسیده دامی گاوی را مخلوط کنید و به خاک باغچه و یا گلدان اضافه کنید.

برای زهکشی خاک باغچه بهتر است که مقداری شن به آن اضافه کنید. برای اضافه کردن این مواد به خاک، ابتدا خاک باغچه را تا عمق 40 سانتی متر با این خاک ها و کود نرم کنید.

کود: در فصل پاییز و زمستان که هوا سرد می شود، بهتر است که گیاه را قطع کنید و روی آن ها را با مقداری کود دامی بپوشانید تا ریشه گیاه در برابر سرما محافظت شود. اگر خاک از نظر مواد مغذی فقیر می باشد بهتر است که در فصل بهار یک لایه کود یه آن اضافه کنید.

آبیاری: آبیاری این گیاه باید به صورت منظم باشد، زیرا آبیاری غرقابی و خشکی خاک برای این گیاه اصلا مناسب نمی باشد و باعث علفی شدن و عدم گلدهی گیاه می شود. هر زمان که احساس کردید که خاک گیاه خشک شده، گل ها را آبیاری کنید. آبیاری بیش از حد گیاه را زرد می کند و برگ هایش ریزش پیدا می کنند.

نور: این گیاه به نور آفتاب به صورت مستقیم نیاز دارد. برای گلدهی مناسب روزانه به 5 تا 7 ساعت نور آفتاب نیاز دارد. گیاه استکانی با قرار گرفتن در برابر سایه علفی، نازک و زرد می شوند و از گلدهی آن ها هم کمتر می شود.

دما: این گیاه نیازمند آب و هوای معتدل می باشد و گرمای بیش از حد باعث عدم گلدهی می شود. حال اگر این گیاه در مناطق گرم قرار گرفت، بهتر است که آن را در مکان سایه دار قرار دهید. بذر گل ها در دمای 18 تا 21 درجه سانتی گراد نتیجه مطلوبی پیدا می کنند. در زمان رشد بهتر است که این گیاه را در برابر دمای 25 تا 30 درجه قرار بگیرد. اگر این گیاه در برابر 10 درجه قرار بگیرند، دیگر رشد نمی کنند و در دمای پایین تر از 3- گیاه به طور کامل از بین می رود. در فصل زمستان گلدان گل های استکانی را به مکانی گرم تر و پر نور انتقال دهید.

هرس گل استکانی:

برای هرس گل های استکانی بهتر است که شاخه های پژمرده و شکسته شده را از ساقه اصلی جدا کنید. این کار را بهتر است که در زمانی که گلدهی گیاه تمام شد انجام بدهید. هرس گیاه باعث می شود که در سال های بعدی گیاه شما گل های باکیفیت بهتر و بیشتری داشته باشد.

برای مطالعه مقاله انواع گل یاس می توانید از این لینک استفاده نمایید.

معرفی گل استکانی

معرفی گل استکانی

روش های مختلف تکثیر گل استکانی:

این گیاه از راه های کاشت بذر، تقسیم بوته و قلمه زدن تکثیر می شوند.

بذر:

بذر این گل ها را در فصل بهار در گلخانه و یا در خانه کاشت کنید و در نتیجه نشاء بدست آمده از بذرها را به محل اصلی کاشت منتقل کنید. یا اینکه می توانید زودتر بذرها را کاشت کنید و در فصل بهار بعد از سرمای دیررس بهاره بذرها را کاشت کنید.

بعد از کاشت بذرها، روی آن ها را کمی ماسه نرم و خاک برگ بریزید. حدود 3 میلیمتر خاک روی بذرها بریزید. گلدان بذرها را که نور آفتاب غیر مستقیم دارد و دما بین 16 تا 18 درجه باشد، قرار دهید. حدود 2 تا 3 هفته طول می کشد تا بذرها جوانه بزنند. بعد از اینکه جوانه ها حدود 20 سانتی متر شدند، برای کاشت در باغچه و گلدان آماده هستند. برای کاشت در باغچه دقت داشته باشید که بین هر نشاء حدود 40 سانتی متر فاصله بگذارید.

تقسیم بوته:

گل های استکانی را می توان در فصل پاییز و یا در اوایل فصل بهار از راه تقسیم بوته ها تکثیر کنید. این گل ها به دلیل اینکه چند ساله هستند و دارای ساقه های زیرزمینی می باشند، بعد از مدتی دارای بوته های متراکمی می شوند و با توجه به شرایط آب و هوایی می توانید گیاه را از راه تقسیم بوته آن را تکثیر کنید.

حدودا 3 تا 4 سال زمان می برد تا بوته ها بزرگ و متراکم بشوند. برای این کار گیاه را از داخل خاک بیرون بیاورید، خاک ریشه را به خوبی تکان دهید و بعد ریشه را چند قسمت تقسیم کنید و یعد به صورت جداگانه آن را کاشت کنید.

قلمه:

در این روش از تکثیر گل استکانی، بهتر است که قلمه گیاه را زمانی که گیاه، گل نمی دهد انجام دهید. برای زیاد کردن بوته، از این را باید چند ساقه که دارای برگ می باشند را جدا کنید و درون گلدان هوراه با مخلوط خاک پیت و ماسه قرار دهید. گلدان را درمکانی همراه با نور غیر مستقیم قرار دهید. بعد از سه هفته قلمه ها ریشه می زنند و می توانید به گلدان اصلی منتقل کنید.

کاشت مستقیم:

برای کاشت مستقیم این گیاه در باغچه و یا گلدان با توجه به شرایط آب و هوایی در هر فصلی می توانید اقدام کنید.

آفات و بیماری های گل استکانی:

از آفات این گیاه می توان به شته و کنه تارعنکبوتی اشاره کرد، مخصوصا در تابستان، زمانی که هوا بسیار گرم می شود و باران اصلا نمی بارد.

بیماری های این گیاه هم  سفیدک پودری، زنگ و لکه برگی های قارچی و باکتریایی نیز می باشند.

برای خرید انواع بذر گل می توانید از این لینک استفاده نمایید.
هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *