هر آنچه که درباره موسیر باید بدانید

هومن انگورانی
نوشته های مرتبط
ارسال
12 دیدگاه
پاسخ
سلام
ممنون از اطلاعات مفیدی که تهیه کردید لطفا تصاویر را اصلاح بفرمایید مربوط به پیاز است. موسیرفلسی وبرگه برگه نیست.
پاسخ
ضمن سپاس و قدردانی از شما دوست عزیز
به زودی عکس اصلاح میگردد
پاسخ
سلام
انواع موسیر عبارتند از :
1- موسیر ایرانی
2 موسیر وحشی ایران
3- موسیر دانمارکی
4- موسیر هلندی یا جرسی
5- موسیر روسی
پاسخ
عکس پیاز ریز رو جای موسیر گذاشتین
پاسخ
با تشکر از لطف شما
عکسها تعویض میگردد.
پاسخ
باسلام
موسیر در ارتفاعات ۱۸۰۰ متر به بالا و بیشتر در شیب های جنوبی، تقریبا در همه خاک ها(حتی کم بازده) و اقلیم ها از نیمه خشک تا مرطوب خیلی سرد توان رشد دارد. میانگین بارش از ۳۰۰ میلیمتر به بالا. هم از طریق بذر بمقدار ۴۰ کیلو در هکتار(۵ سال طول می کشد) و بذرها باید در پاییز کشت شوند چون نیاز سرمایی دارند و کشت از طریق بذر توصیه نمی شود. هم از طریق پیاز تکثیر می شود. بسته به وزن پیاز و تراکم کاشت، مقدار پیاز لازم در هر هکتار متغیر است. در کشت دیم از ۲ تن پیاز و در کشت آبی از ۳ تن پیاز به بالا لازم است. پیازهای موسیر در ابتدا بمدت دو روز در زیر نور آفتاب قرارداده می شوند تا کاملا خشک شوند. پس از خشک شدن، تمام گِل و لای آن جدا شده و پیازهای ناسالم از سالم جدا می شوند. پیازها پس از سورتینگ، به سه دسته بزرگ، متوسط و کوچک تقسیم شده تا هردسته در قسمت مشخصی از زمین کاشته شوند. پس از جداسازی پیازها، همه آنها در یک مکان سایه و به دور از نور خورشید که هوای آزاد در آن جریان دارد قرار داده می شوند تا در اول مهر تا اول آبان ماه، پس از شخم زمین، با استفاده از فاروئر(شیار بازکن) یا توسط دستگاه سیر کار پشت تراکتوری و یا بصورت دستی در زمین اصلی کاشته شوند و در اوايل فروردين ماه جوانه و برگدار شده و در اوايل خرداد ماه به گل مي نشيند و اواسط خرداد ماه بذر میدهد و در اوايل تير ماه برداشت می شود. در واقع هر پیاز یک دسته پیاز مشابه خود ایجاد می نماید و تکثیر آن توسط همین پیازهای کوچک صورت می گیرد.
فاصله کاشت روی ردیف: ۱۵ سانت
فاصله کاشت بین ردیف: ۳۰ سانت
عمق کاشت: ۱۵ سانت
از سال دوم به بعد به بهره برداری می رسد. سال دوم هزینه سال اول در می آید. متوسط عملکرد موسیر بین ۲ تا ۲.۵ برابر پیاز کاشته شده در هرسال است.
در شرایط دیم مذکور، از سال دوم بطور متوسط از هر هکتار ۳ تن موسیر و ۱۰۰ کیلو بذر و در سال های بعد تا حدود ۵ تن موسیر و ۱۵۰ کیلو بذر بدست می آید. در شرایط آبی تا ۱۰ تن موسیر در هکتار و ۳۰۰ کیلو بذر بدست می آید. از هر ۱ تن موسیر، ۲۵۰ کیلو پودر موسیر بدست می آید. از هر ۵ تن موسیر حدود ۱۸۰۰ کیلو پَرک بدست می آید.
پاسخ
متشکرم از اطلاعات خوبی که در اختیار ما قرار میدید
میخواستم خواهش کنم اگر مقدور باشه در مورد نحوه ی کاشت و نگهداری و برداشت موسیر هم سرفصلی رو اختصاص بدید
پاسخ
به روی چشم حتما
پاسخ
با سلام،برگهای موسیر شبیه پیاز است یا شبیه سیر؟
پاسخ
سلام شبیه سیر است.
پاسخ
سلام من موسیر خریدم رنگش ب نارنجی میزنه میخواستم بدونم علتش چیه آیا خراب شده یا از نوع نژاد موسیر هست
پاسخ
تغییر رنگ موسیر به نارنجی میتواند به دلیل نوع موسیر، شرایط نگهداری، اکسیداسیون یا استفاده از گوگرد در فرآیند خشک کردن باشد و لزوماً به معنای خراب شدن آن نیست. موسیر خراب بوی نامطبوع، کپک یا نرمی دارد. در صورت مشاهده این علائم، از مصرف آن خودداری کنید.