گیاهان دارویی و ادویه ها

طعم هندی

طعم هندی

هند کشوری فریبنده و زیبا است. حتی اگر هزاران بار هم به این کشور سفر کنید، باز هم چیزی برای شگفت‌ زده کردن‌ شما دارد. هند یکی از بهترین کشورهای دنیا برای دوستدارن چشیدن طعم غذاهای متفاوت است. در این کشور در کمتر از چند قدمی خود می‌توانید یک رستوران یا غرفه‌ی غذای خیابانی پیدا کنید و با پرداخت هزینه‌ای کم یک غذای متفاوت و جدید بخورید.

هند، با جمعیت یک میلیارد نفری، دومین کشور پرجمعیت دنیا است، کشوری با مذاهب و فرهنگ های بسیار، ادویه های تند و رنگی، پارچه های ابریشمی و لطیف. غذا در فرهنگ هندی، عضوی خوشمزه، تند و بسیار خوش خوراک است. امکان ندارد شما به هر شهری سفر کنید و غذایی  .مخصوص به آن شهر را نخورید، البته این موضوع دیگر فقط به شهرهای هند محدود نمی شود

طعم های اصلی غذای هندی:

درست است که غذاهای هندی به تند بودن شهرت دارند و طعم تندی مشهورترین طعم غذاهای هندی است، اما آشپزی هندی به این طعم محدود نمی شود.

یکی از حقایق جالب در مورد غذاهای هندی این است که آشپزی هندی از شش طعم اصلی تشکیل شده است:

  1. شیرین (madhura)
  2. شور (lavana)
  3. ترش (amala)
  4. تند و تیز (katu)
  5.  تلخ (tikta)
  6.  گس (kasya)

هندوستان برای هزاران سال در مسیر جاده ابریشم و مبادلات تجاری گسترده قرار داشت، به همین دلیل جای تعجب نیست که تاثیر فرهنگ های دیگر را می توان در فرهنگ، پوشاک، زبان و آشپزی هندی مشاهده کرد. آشپزی ایرانی، آشپزی آسیای مرکزی، عربی و مدیترانه ای هم تاثیر زیادی بر غذاهای هندی داشته اند.

سمبوسه که امروزه یکی از خوشمزه ترین غذاهای خیابانی هند است و دسرهای خوشمزه ای مثل جالبی و گلاب جامون در واقع از فرهنگ های دیگر وارد فرهنگ و آشپزی هندی شده اند. بطور سنتی رژیم غذایی هندی از حبوبات، سبزیجات، میوه‌ها، غلات، محصولات لبنی و عسل تشکیل می‌شود.

امروزه نیز بطور عمده خوراک‌هایی که در هند مصرف می‌شود شامل :

  • دال عدس
  • آرد کامل گندم
  • برنج
  • بَجرا (Bajra)

است که از ۶۰۰۰ سال پیش در هند کاشت می‌ شده است.

برای مطالعه مقاله معرفی ادویه های هندی می توانید از این لینک استفاده نمایید.

چیکن تیکه ماسالا

چیکن تیکه ماسالا

لقب کشور هند:

هند القاب بسیاری دارد اما بدون شک در بین تمام آن ها، لقب «سرزمین ادویه ها» به حق شایسته هند است. یکی از حقایق جالب در مورد غذاهای هندی در مورد ادویه است. جالب است بدانید که کشور هند بزرگ ترین تولیدکننده ادویه در جهان است و بیش از ۷۰% ادویه کل جهان را تولید می کند.

درست است که ما ایرانی ها هم با ادویه کاملا آشنا هستیم و از آن در تهیه غذاها استفاده می کنیم، اما در سفر به هند می توانید تنوعی بی شمار از ادویه ها را ببینید که تا به حال اسمشان را هم نشنیده اید! هندوستان بیش از ۵۰۰۰ سال است که به ویژه در ایالت گجرات به تولید نمک می پردازد.

شواهد و اسناد مکتوب نشان می دهند که فلفل سیاه از ۲۰۰۰ قبل از میلاد هم در آشپزی هندی کاربرد داشته اند. ایالت جنوبی کرالا هم در دوران باستان به خاطر صادرات فلفل سیاهش شهرت داشته است. جالب است بدانید که در آن زمان، فلفل سیاه به عنوان «طلای سیاه» شناخته می شد و ارزشی بسیار بالا داشت.

حقایقی درباره ادویه در کشور هند:

جالب است بدانید که هند محل پرورش یکی از تندترین فلفل های چیلی در دنیاست! فلفل روح یا بات جولوکیا (bhut jolokia) فلفلی بسیار تند است و همیشه جزء چند فلفل تند جهان قرار می گیرد. این نوع فلفل در ایالت های آروناچال پرادش، آسام، ناگالاند و مانیپور کشت می شود و در سال ۲۰۰۷ به عنوان تندترین فلفل جهان در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد.

یکی دیگر از حقایق جالب در مورد غذاهای هندی این است که بسیاری از مواد اولیه اصلی در آشپزی هندی در حقیقت وارداتی هستند. موادی مثل گوجه فرنگی، سیب زمینی و فلفل چیلی که نقشی بسیار مهم در غذاهای هندی دارند در حقیقت ریشه هندی ندارند! این مواد غذایی برای اولین بار توسط پرتغالی ها به هندی ها معرفی شد.

علاوه بر این، شکر سفید تصفیه شده هم توسط پرتغالی ها وارد هند شد، پیش از آن هندی ها برای شیرین کردن غذا از عسل و میوه های شیرین استفاده می کردند.

غذای چیکن تیکه ماسالا:

اما یکی از حقایق جالب در مورد غذاهای هندی مربوط به غذای مشهور چیکن تیکه ماسالا است! در بین غذاهای هندی این غذا از همه شهرت و محبوبیت بیشتری پیدا کرده است و در بالای منوی رستوران های هند در سرتاسر دنیا قرار گرفته است.

اما جالب است بدانید که چیکن تیکه ماسالا در اصل ریشه هندی ندارد و در حقیقت در گلاسکو اسکاتلند اختراع و ابداع شده است!

با این حال، به دلیل شباهت ترکیبات و مواد اولیه در تهیه این غذا، همه آن را به عنوان غذایی هندی می شناسند.

برای سـؤال در زمینه خرید انواع ادویه جات مرغوب با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

مقاله های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *