شاید شنیده باشید که بامبو گیاهی پیشرونده است که باغ شما را تصرف می کند و در نهایت همسایگان را عصبانی می کند. این در مورد انواع مختلف بامبو درست نیست، به خصوص درمورد بامبوهای خوشهای افترا آمیز است. بامبوها انواعی از چمن ها هستند و مانند سایر گیاهان علفی، گیاهانی هستند که در همه جا رشد میکنند و برخی دیگر توده های زیبایی را تشکیل می دهند. در اینجا مراحل کاشت بامبوهای خوشه ای آورده شده است تا بهترین شانس را برای رشد داشته باشند.
مراحل کاشت:
در ادامه مقاله به صورت مرحله به مرحله کاشت این بامبو را توضیح می دهیم.
1- بامبویی را که می خواهید بکارید مشخص کنید:
بامبوها از نظر دما و نور آفتاب بسیار متنوع هستند. برخی از آنها کم و بیش شرایط خشکسالی یا اشباع آب را تحمل می کنند. دانستن نیازهای گیاه برای موفقیت در رشد آن بسیار مهم است.
2- نیازهای بامبو در مورد آب را در نظر بگیرید:
بامبوها معمولاً به اندازه یک چمن سالم آب را دوست دارند. برخی از گونه های بزرگتر کمی بیشتر نیاز به آب دارند. اگر بامبو خود را نزدیک لبه رودخانه یا محلی که آب در آنجا از قبل تصفیه می شود قرار دهید، کار حفاظت و نگهداری بسیار آسان تر خواهد شد. با این حال، توجه داشته باشید که بامبو نمیتواند خیس بودن را تحمل کند. آنها در باتلاق یا سایر مناطق اشباع رشد نخواهند کرد. روش ایده آل این است که خاک با زهکشی بالا همراه با آبیاری مکرر داشته باشید.
3- نیازهای بامبو خود به نور آفتاب را در نظر بگیرید:
تقریباً همه بامبوهای خوشه ای در زیر سایه ای جزئی رشد خوبی خواهند داشت. بسیاری از آنها در اثر آفتاب زیاد به شدت آسیب می بینند. با این حال، بزرگترین بامبوهای خوشهای برای رسیدن به اندازه کامل خود به آفتاب کامل نیاز دارند. تمایل به نور آفتاب بامبوها معمولاً در مقیاس 1 تا 5 درجه بندی می شود که در آن 1 سایه کامل و 5 خورشید کامل است.
4- نیازهای بامبو خود به فاصله مناسب را در نظر بگیرید:
بامبوهای خوشهای (pachymorph یا sympodial) نسبتاً جمع و جور هستند. بیشتر گونه ها در مدت 20 سال یا بیشتر یک متر مربع از زمین را پر نمی کنند. با این حال، بزرگترین گونه های گرمسیری می توانند قلمه هایی با قطر 15 سانتی متر یا بیشتر ایجاد کنند و هنگام بلوغ به مساحت 2 متر یا بیشتر احتیاج دارند.
5- خاک را آماده کنید:
به محض کاشت بامبو، اصلاح خاک بسیار دشوارتر است. زمین را حفر کنید و هرچقدر میتوانید مواد آلی را در آن مخلوط کنید. تا نصف خاک را می توان با کود گیاهی یا کود کشاورزی که به خوبی کمپوست شده جایگزین کرد. در صورت توانایی خاک را کنار بزنید و مواد آلی را به عمق 30 تا 45 سانتی متر (12 تا 18 اینچ) در آن اضافه کنید.
6- سوراخی برای قرار گرفتن بامبو حفر کنید:
آن را تقریباً یک اینچ عمیق تر از خاک گلدانی که از آن خارج می شود، حفر کنید.
7- سوراخ را کاملاً خیس کنید:
اشکالی ندارد که کمی آبکی باشد.
8- مراقبت از شاخه و ساقه های نرم
خیلی مراقب باشید تا از آسیب رساندن به شاخه ها و ساقه های نرم یا جدید گیاه جلوگیری کنید، گیاه را از گلدان خارج کرده و داخل سوراخ قرار دهید.
9- اگر گیاه دارای ساقه هایی باشد که در جهت نامطلوبی رشد کردهاند، خوب است که در این مرحله آنها را بصورت عمودی صاف کنید:
سپس اطراف گیاه را با خاک پر کنید، مطمئن شوید که خاک و ریشه خارج شده از گلدان محکم داخل سوراخ قرار بگیرد.
10- مجدداً، مراقب باشید که شاخه های جدید نشکنند، گیاه را محکم فشار دهید تا خوب از قسمت پایین سوراخ داخل خاک قرار بگیرد:
اشکالی ندارد اگر گیاه چند سانتی متر از سطح زمین فاصله داشته باشد، زیرا عمق خود را تنظیم می کند و عمیق بودن در ابتدا به آن پناهگاهی اضافی در اولین تابستان یا زمستان می دهد.
11- برای کمک به هدایت آب در اطراف گیاه، کانالی ایجاد کنید:
قطر آن باید تقریباً دو برابر قطر گلدانی باشد که گیاه از آن خارج شده و ارتفاع آن 5 تا 8 سانتیمتر باشد.
12- کانال را با مالچ پر کنید:
تراشه های کوچک پوسته، کاه یا چمن خرد شده، مالچ خوبی ایجاد می کند. با این حال، معمولاً دانه های علف های هرز کمتری با تراشه های پوسته مخلوط می شوند.
13- بامبو را دوباره آبیاری کنید تا به لایه های مختلف خاک کمک کند تا با هم ترکیب شوند و با ریشه ها متصل شوند:
اما بگذارید قبل از اینکه دوباره آبیاری کنید به نقطهای برسد که فقط مرطوب باشد. خیلی مرطوب نگه داشتن بامبو برای آن خوب نیست و باعث پوسیدگی می شود.
چقدر خوب نوشتییید خیلی مقاله جالبی بود…