گیاهان دارویی و ادویه ها

خواص درمانی گیاه نسترن

خواص داروئی گیاه نسترن

نسترن منشأ ایرانی داشته، پایه ­های وحشی آن در حال حاضر زینت بخش دامنه­ های صخره­ ای و سنگلاخی مناطق کوهستانی کشور است. در منطقه آذربایجان می­توان پایه ­های گلدان را در اطراف جاده­ های روستایی و زمین‌های مجاور مزارع رویت کرد.

نسترن دارای طبع گرم است. میوه نسترن حاوی فلاونوئید،اسانس، پکتین، قند، تانن، مقدار زیادی ویتامین c ، مجموعه ویتامین­های B، حاوی اسیدهای آلی اسید سیتریک، اسید مالیک، اسید اسکوربیک، موسیلاژ، همچنین دارای کاروتن و چربی است.

گیلدیک (Rosa canina)

از خانواده : گلسرخیان Rosaceae

خواص درمانی نسترن:

نسترن دارای خواص ادرارآور، قابض، ضد اسهال، بهبود التهاب و ورم کلیه­ ها، آرامبخش اعصاب، بندآورنده خونریزی، دفع سنگ کلیه و مثانه، برطرف کننده بی­خوابی، موجب تسریع موضعی جریان خون، دمکرده میوه نسترن نشاط‌ آور، رفع کننده بوی بد دهان، برای رفع اسهال کودکان، موثر در درمان خون ادراری و موجب تقویت معده می‌گردد.

الیاف داخلی میوه نسترن ضد انگل است و موجب تسکین دردهای نقرس می‌گردد، غرغره جوشانده نسترن در رفع ناراحتی‌های لثه و دندان درد مفید است. این جوشانده به عنوان یک مایع ضدعفونی کننده در شستشوی زخم­ها و بیماری­های پوستی کاربرد دارد. موسیلاژ میوه نسترن موجب رفع سستی و افزایش مقاومت بدن به خصوص در بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی می­گردد.

توصیه ­ها و تجویز درباره مصرف نسترن:

دم کرده نسترن مقدار ۵۰ گرم میوه نسترن را در داخل یک لیتر آب جوش ریخته به مدت چند دقیقه دم‌کرده و به عنوان نوشیدنی معطر و نشاط‌ آور میل کنید. از این نوشیدنی جهت درمان اسهال، تقویت معده و نیز رفع بوی بد دهان استفاده کنید.

برای خرید و مطالعه آموزش کاشت بذر نسترن کلیک کنید .

گیاه نسترن

گیاه نسترن

جوشانده نسترن:

مقدار ۵۰ گرم از برگ­ها و گل­های خشک شده نسترن را در داخل یک لیتر آب ریخته و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می­جوشانیم. از این جوشانده می‌توان به عنوان مایع ضدعفونی کننده جهت شستشوی زخم­ها و بیماری­های پوستی استفاده کرد، جهت رفع بیماری­های داخلی دهان، درد دندان و خونریزی لثه­ ها می­توان این جوشانده را غرغره کرد، افرادی که دچار تعریق زیاد هستند می­توانند جهت رفع این عارضه بدن خود را بعد از حمام با این جوشانده معطر بشویند.

داروی ضد انگل نسترن:

چنانچه نیم گرم از الیاف داخل میوه نسترن را با پنجاه گرم عسل مخلوط کرده و مقدار یک قاشق چای خوری قبل از غذا میل کنید در رفع انگل­های داخل خصوصاً برای اطفال مفید است.

برای مطالعه مقاله خواص درمانی گل قاصد (علف قاصد) کلیک کنید .

شربت نسترن:

مقدار یک کیلوگرم میوه نسترن را پس از خارج کردن الیاف و بذرهای آن تمیز کرده و سپس با ۲۵۰ گرم نبات کوبیده و مقداری شکر مخلوط کرده سپس 5/1 لیتر عرق نعنا به آن اضافه کرده و به مدت دو هفته در جای نسبتا گرم قرار دهید، هر روز باید محلول فوق را هم بزنید. از این شربت روزانه یک فنجان در هر وعده غذایی میل کنید.

هیچگاه گیاهی را بدون آگاهی از خواص آن مورد استفاده قرار ندهید، برخی گیاهان دارای واکنش‌های خاص دارویی هستند، لطفاً قبل از مصرف گیاهان دارویی با پزشک متخصص مشاوره انجام دهید.

در طب سنتی آذربایجان (تّرکِه دوا) میوه­های سرشار از ویتامین c را در پخت نوعی آش طبی (گیلدیک آشی) به کار می‌برند. آش مذکور از ترکیب خرما، میوه نسترن، برخی حبوبات پخته می‌شود و دارای طعم شیرین و بسیار مقوی است. بذور و دانه­ های داخل میوه را نیز در داخل سوپ بیماران ریخته می­شود. جهت کمک به ترمیم ضرب دیدگی­های استخوان از برگ‌های کوبیده شده نسترن نوعی ضماد تهیه می‌شود که در قسمت آسیب‌دیده قرار می­دهند.

برای خرید بذر و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

هومن انگورانی

درباره هومن انگورانی

سلام! من هومن انگورانی هستم و از اینکه با شما در این فضای دیجیتال ارتباط برقرار کنم، خوشحالم. به عنوان یک نویسنده و علاقه‌مند به موضوعات مختلف، نوشته هایم را به اشتراک می‌گذارم. به نظر من نوشتن یک ارتباط قوی و شگفت‌انگیز است. علاقه مند به یادگیری عمیق هستم و دوستم دارم هر انچه را که آموختم تا حدی که میتوانم به دیگران انتقال دهم.

مقاله های مرتبط

2 دیدگاه درباره مقاله “خواص درمانی گیاه نسترن

  1. Avatar ندا گفت:

    سلام و تشکر برای مقاله خوبتون؛
    میخواستم بدونم با استفاده از عرق نسترن میشه درد معده رو هم درمان کرد یا خیر؟
    در خواص استفاده از این عرق نسترن طوبی گستر رفع درد معده هم ذکر شده:
    https://tubagostar.ir/product/%D8%B9%D8%B1%D9%82-%D9%86%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D9%86/

    1. Avatar حسنا انگورانی گفت:

      در مورد درد معده باید با پزشک صحبت گردد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *