آموزش باغبانی

اهمیت سمپاشی برای رشد درختان مرکبات

میوه درخت مرکبات

اینجا قرار است به زبان خیلی ساده و به بیان مختصر درباره ی مرکبات حرف بزنیم. نخست خیلی ها این سوال را میپرسند که ما چند سالی هست که پرتقال یا انواع مرکبات را خریده ایم ولی رشدی نکرده اند. بایستی بگوییم که مرکبات نسبت به دیگر درختان میوه نیاز به رسیدگی بیشتری دارند و تنها با کاشتن آن به نتیجه ای نخواهید رسید. مرکبات و به ویژه پرتقال و نارنگی در معرض انواع آفت های گوناگون قرار میگیرد و علت عمده رشد نکردن مرکبات هم همین است.

سمپاشی برای رشد درختان مرکبات

انواع مرکبات

جای مناسب کاشت نهال مرکبات:

اولین نکته ای که میبایست در رابطه با مرکبات رعایت کرد این است که باید نهال این میوه را جایی کاشت که آبگیر نباشد و در آن نقطه از زمین آب جمع نگردد. زیرا ریشه مرکبات از ماندن آب زیادی آسیب میبیند و دچار خفه گی می شود.

سمپاشی برای رشد درختان مرکبات

درختان مرکب

خاک مناسب برای مرکبات:

دومین نکته ای که حتما وقتی که نهال مرکبات را کاشتید به میزان کافی از کود دامی کاملا پوسیده و کهنه استفاده نمایید به شکلی که خاک آن از ۳۰ درصد  کود دامی تشکیل شده باشد ، ۲۰ درصد ماسه و ۵۰ درصد هم خاک باغچه. ولی بیشتر این نکاتی را که گفته شد رعایت میکنند و باز هم میگویند نتیجه نگرفتیم.

علت اینکه مرکبات شما به شکلی که دوست دارید رشد ندارند تنها خاک و شرایط مناسب کاشت نیست بلکه آفات هم در رشد این نوع درختان خیلی تاثیر دارند. خیلی راحت خدمتتان عرض کنم که تا زمانی که درختان مرکبات خویش را  ۴ تا ۵ بار سم پاشی نکنید نباید هم انتظار رشد زیادی از نهال تان داشته باشید.

برای مطالعه مقاله مهم ترین نکات درباره هرس مرکبات می توانید از این لینک استفاده نمایید.

سمپاشی برای رشد درختان مرکبات

مرکبات

سم پاشی مرکبات از اواخر خرداد ماه آغاز میگردد و تا اواسط مهر ماه ادامه میابد و هر ۱۵ روز یک بار باید سم پاشی انجام شود. مینوز و شته و کرمهایی که به مرکبات حمله میکنند نمیگذارند این نوع درختان به شکل معمول رشد کنند. این آفات تمامی مواد درون برگ و ساقه هار را میخورند و کرمها نیز برگها را میمکند و همیشه به برگهای تازه و جدید حمله میکنن به خاطر همین است که اگر دقت کرده باشید برگهای تازه جوانه زده یا خورده میشوند یا جمع میشوند.

برای خرید انواع بذر درخت کلیک کنید.

سمپاشی برای رشد درختان مرکبات

مرکبات

اگر مواردی که در بالا ذکر شد را رعایت کنید ممکن نیست مرکبات شما رشد نکند. برای تهیه کردن سموم بایستی به سم فروشی های منطقه خویش مراجه نمایید و همچنین باید آفت مربوط به درخت شما شناسایی شود و طبق این شناسایی سم در اختیار شما قرار گیرد چون مرکبات آفت های متفاوت و گوناگونی میگیرند.

سمپاشی برای رشد درختان مرکبات

مرکبات

برای خرید بذر  و فروش بذر می توانید از این لینک استفاده کنید.

در صورت داشتن هر گونه پرسش و مشاوره در زمینه خرید بذر میتوانید با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

مقاله های مرتبط

12 دیدگاه درباره مقاله “اهمیت سمپاشی برای رشد درختان مرکبات

  1. Avatar امین گفت:

    با سلام احترام
    لطفا اسم سم های که برای این افات نیازه بنویسید.

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      حتما اسم سم ها اضافه میشود

  2. Avatar ن-ب گفت:

    درود مهندس. این مقاله عالی بود. در حد تیم ملی. اما برای افت زدایی از سم خاصی نام نبرده اید. شاید در سایت باشد من توجه نکرده ام. دستت درد نکند. خیلی خوب بود. ممنونم.

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      حتما در اینده مقاله ای برای آفت زدایی گذاشته می شود.

  3. Avatar مباشر امینی گفت:

    باسلام خدمتان و تشکر از راهنمایی جنابعالی عرض نمایم که در زمان سم پاشی به نهال های مرکبات ، سم پاشی به نهال میوه های دیگر آسیب نمی رساند. ویا باید به نهال دیگر میوه ها هم بزنیم.

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      درخت انجیر شما دارای قارچ هستش لطفا چند عکس از آن بگیرید و برای واتس اپ 09358504040 بفرستید

  4. Avatar محمدرضا عبادی انگورانی گفت:

    با درود خدمت شما مهندس عزیز
    من دوتا درخت پرتقال در باغچه منزل در تهران دارم که بار هم میده. در خصوص نحوه و زمان هرس کردن لطفا راهنماییم کنید و اینکه چه سمومی و باید مصرف کنم.
    با سپاس

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      در مورد استفاده از سم برای درخت پرتقال اگر مشکلی ندارد لطفا سم استفاده نکنید
      برای هرس هم باید یک نفر که در این کار تبحر دارد انجام دهد وگرنه شاخه های اشتباه زده میشوند و درخت مشکل دار میشود

  5. Avatar رئوفی گفت:

    سلام مهندس،سپاس از اطلاعات ارائه شده.
    بفرمایید روی برگ درختان پرتقال و نارنگی منزل بنده قارچ مشکی رنگی مانند دانه های ماسه سیاه وجود دارد،چه سمی با چه مشخصاتی انجام شود.
    ارادتمند-رئوفی

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      قارچ فوماژین به صورت دوده ای سیاه رنگ و مخملی بر روی برگ ها و شاخه و میوه گیاه به خصوص درختان مرکبات نظیر پرتقال و لیمو و … مشاهده می شود
      مبارزه با بیماری فوماژین فقط از طریق مبارزه با حشرات تولید کننده عسلک امکان پذیر می باشد. رعایت بهداشت زراعی یا باغی در کنترل این بیماری نیز نقش عمده ای دارد، باغ های شلوغ که سال هاست هرس مناسبی نداشته اند و شاخه ها در هم فرو رفته اند مکان مناسبی برای تجمع آفات مکنده است، در ضمن از بین بردن علف های هرز در داخل باغ و در کناره های باغات می تواند محل تولید مثل آفات را تخریب نماید.

  6. Avatar ناروئی گفت:

    سلام خسته نباشید بنده دوتا درخت لیمو دارم که تقریبا ۶ماهی میشه کاشتم الان نزدیک ۲۰روزه درحال خشک شدن هستن برگاشون پژمرده وزرد شده ان درضمن من سیستان وبلوچستان هستم آب هوای منطقه هم گرم وخشک هست لطفا راهنمایی کنید چطور شاداب نگهشون دارم تا زمانی که بارور بشن..

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      درخت لیمو احتیاج به هوای مرطوب دارد خیلی سخت باید خودش را با منطقه شما تطبیق بدهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *