گیاهان دارویی و ادویه ها

با گیاه تاتوره آشنا شویم

خواص گیاه داتوره

تاتوره یک گیاه علفی یکساله‌ و بومی ایران است که از خرداد تا مهر گل می‌دهد . نام‌های دیگر تاتوره، تاتوله، جوزماش، نبات اهریمنی، علف شیطان و … است.

تاتوره در زمین‌های بایر، کنار جاده و نزدیک مناطق مسکونی در ارتفاعات کم تا نسبتاً زیاد در بیشتر مناطق معتدله و نیمه حاره نیمکره شمالی یافت می‌شود.

امروزه این گیاه در تمام کشورهای دنیا یافت می‌شود. این گیاه سرما را تحمل نمی کند. طبق برخی از داستان‌ ها کاهنه بزرگ معبد آپولو، پیشگوئیهای خود را بعد از استنشاق دود تاتوره، بر زبان آورده‌ است.

خواص گیاه تاتوره:

گیاه اثر قوی افیونی و مخدر دارد و توهم و دوبینی از نتایج آنست. سرخ‌پوستان بومی جنوب غربی آمریکا، تاتوره را در تشریفات مذهبی مخصوص سن بلوغ و دیگر مراسم خاص خود به کار می‌برده‌ اند.

ساکنان اولیه آمریکا تاتوره را گیاه خطرناک می‌شناخته‌ اند و به آن سبب دیوانه یا سیب شیطان نام داده بودند. مردم حتی از کاشتن تاتوره در باغچه و مزارع خود نیز خودداری می‌کرده‌اند.

تاتوره یک گیاه سمی است که اثر افیونی بسیار قوی دارد و شبیه بلادون است و مانند بلادون دارای ارزش دارویی و پزشکی نیز هستند؛ مشروط به آنکه به مقدار دقیق و حساب شده مصرف شود.

گیاه تاتوره، سالانه باعث مرگ و میر عده زیادی می‌شود. این گیاه به قدری خطرناک است که حتی یکبار مصرف آن در مقادیر بالا می تواند باعث مرگ شود.

دارو طعم تلخ و شوری دارد. با توجه به اینکه گیاه شدیداً سمی است دقت زیادی هنگام جمع‌ آوری باید صورت گیرد. در قدیم این گیاه در داروسازی مصارف زیاد داشته و در طب انسانی و دامپزشکی به کار می‌رفته‌است

این گیاه از نیمه دوم قرن شانزدهم در اسپانیا شناخته شده بود و به دیگر کشورها به‌عنوان یک گیاه زینتی وارد شد.

یک قرن بعد از این وضعیت خارج شد و به‌عنوان یک گیاه وحشی مستقر گردید.

در بیشتر خاک های معتدل به خوبی عمل می کند، اما ترجیح می دهد یک خاک شنی غنی از خاک یا یک خاک آهکی و یک موقعیت آفتابی باز نیاز دارد.

برای مطالعه مقاله معرفی انواع ادویه های هندی از این لینک می توانید استفاده نمایید.

گیاه داتوره

گیاه داتوره

مشخصات گیاهی تاتوره:

ساقه‌ های این گیاه شاخه زنی فراوان دارد و برگ‌ های بیضی شکل آن، دندانه دار و بدبو هستند اگر کمی از برگ تازه تاتوره را در دست له نمائید بویی تهوع‌ آور وغیر مطبوع از آن متصاعد می‌گردد؛ ولی برگ خشک شده بوی خیلی کمتری دارد.

برگ‌ها گس، قی‌ آور و دانه کمی تلخ است. گل های تاتوره بزرگ و قیفی شکل و سفید رنگ هستند که از کنار شاخه‌ ها یا انتهای آن می‌رویند.

میوه تاتوره شبیه یک کپسول بزرگ است که با شکاف طولی باز شده و سطح آن با تیغ‌های فراوان پوشانده می‌شود. درون آن‌ها نیز دانه‌ های سیاه رنگ وجود دارد.

این گیاه سابقه طولانی به عنوان داروی گیاهی شناخته شده است، که به ویژه برای درمان درد قفسه سینه، از جمله آسم، سرفه، سل و برونشیت شناخته شده است.

با این حال، این یک گیاه بسیار سمی است و در بعضی از کشورها محدودیت های قانونی دارد .  

هشدار در مصرف تاتوره:

تاتوره باید با احتیاط شدید و تنها تحت نظارت پزشک متخصص استفاده شود، از آنجا که تمام قسمت های گیاه بسیار سمی هستند و تفاوت بین دوز دارویی و دوز سمی بسیار کوچک است

دوزهای بیش از حد موجب سرگیجه، خشکی دهان، توهم و کما می شوند. روغن تاتوره جزء روغن های گیاهی می باشد.

نکته مهم: تاتوره فقط به صورت فرآوری شده توسط پزشکان و متخصصان دارو ساز، قابل مصرف است و هرگونه مصرف آزاد و سرخود، خطر مرگ و مسمومیت را دارد.

به این نکته دقت کنید که که این ماده می تواند تاثیراتی مشابه با مواد اعتیادآور  نظیر  مواد مخدر داشته باشد و وابستگی های جسمانی و روانی زیادی را در شما ایجاد کند.

ترک این ماده مانند هر ماده دیگری با چالش ها و دشواری زیادی همراه خواهد بود و نیازمند مراجعه به روانشناس متخصص در زمینه است.

برای سـؤال در زمینه خرید انواع ادویه درجه یک با شماره 09358504040 تماس بگیرید.

مقاله های مرتبط

21 دیدگاه درباره مقاله “با گیاه تاتوره آشنا شویم

  1. Avatar مهدی گفت:

    سلام و عرض ادب
    میخواستم ببینم طرز تهیه کپسول جهت ترک اعتیاد رو میدونید؟٫

    1. Avatar حسنا انگورانی گفت:

      در این باره اطلاعی نداریم .

  2. Avatar امنیت خاطر گفت:

    همسایه جوان مابرای رفع اضطراب از عطاری گرفت وسرخوداستفاده کرد ده روز کمارفته بود.زنده ماندنش معجزه بوده گویا .الان اختلال حرکتی وهشیاری داره .نمیدونم چراتهیه این گیاه اینقدرراحته؟

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      مرسی از اطلاع رسانی مثبتی که انجام دادید.

  3. Avatar امیرحمزه گفت:

    سلام بنده کسی هستم که تخمهای‌سیاه‌ و درشت تاتوره را بدون اطلاع از عوارضش به مقدار صد‌گرم را آسیاب‌کرده وبا شکم خالی خوردم بعد از بیست دقیقه رفتم کما وسه روز بعد فقط خدا نخواست برم ،وبه هوش اومدم.عجیبه خارق‌العاده..لطفآ اطلاع‌رسانی‌شود.متشکرم

  4. Avatar Jj گفت:

    سلام یعنی گلشو باید خشک کرد و استفاده کرد یا تخمشو؟
    راستی این گیاه همون نفس شیطان هست یانه ممنون میشم جواب بدید

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      گیاه نفس شیطان با تاتوره متفاوت است و داریم در این مورد مقاله ترجمه میکنیم
      نمی دانم گلش خاصیت دارد و یا بذرش

  5. Avatar Behzadbarber گفت:

    سلام یه خبر از جنایت پنهان در عطاری ها .کپسول دست سازش به نام دتا یا دتاهندی هست که برای ترک مواد میفروشن و از ترکیب قرص دیفنکسیلات و کدئین دیازپام و تاتوره که اصلی ترین مواد ترکیبی هست که با دوز های متفاوت تهیه میشود من خودم متاسفانه ۷سال به تعداد زیاد مصرف میکردم در این هفت سال هر بار به کمپ رفتم دیدم همه مصرف کننده های هرویین پس از سه روز سر پا شدن ولی من تمام ۲۱روز که در کمپ بودم جون دادم و به محض خروج از کمپ رفتم و بار خریدم تا آروم شدم خیلی جنایت بزرگی این عطاری ها که من بهشون میگم مواد فروشان قانونی چون تمام مواد افیونی و شبه افیونی رو قانونی دست جوان ها میدن و کسی هم کاری بهشون نداره..لطفا اطلاع رسانی کنید

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      به علت نداشتن اطلاعات تایید و یا تکذیب نمیکنیم ولی به علت خواسته این دوستمان این پست را منتشر کردیم

    2. Avatar محمد گفت:

      دقیییقا حرف شما درسته و متاسفانه مدت هاست این موضوع صحت داره و هیچ یک از مسئولین هم مثل همیشه اهمیت نمیدن.

  6. Avatar مجید گفت:

    سلام شیره درخت سبز تاتوره میشه استفاده کرد

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      تاتوره درخت عجیبی است و کلا محصولاتش سمی هستند به هیچ وجه توصیه نمیشود

  7. Avatar محسن گفت:

    ممنون اطلاعات خوبی بود
    من تو باغچه خونه تعداد زیادی از این گیاه دارم و اطلاعاتی راجع بهش نداشتم

  8. Avatar محمد گفت:

    سلام من محقق هستم ی شب از مراسم خاک سپاری دیروقت اومدم خونه تهران وکسی خانه نبودبرای مرگ مادرزنم ومراسم شهرستان بودند خابالوبودم چون همه نوع گیاهارومثل عطاری دارم مقداری سیاه دانه برداشتم وباشیره انگورمخلوط کردم برای دردمعده وخوردم بعدافهمیدم تاتوره بوده هیچی یادم نمیاد سه روزتوخونه بیهوش بودم وی هفته توبیمارستان هیچکس نمیدونست چی مصرف کردم نکته بد این ماده اینه که من خودمو وحشیانه کتک میزدم وفکرمیکردم کسی داره میزنه هرچی میخاستم جلوگیری کنم حتی زیرمیزرفتم ولی بامشت بصورتم ضربه میزد هیچی یادم نمیاد فقط یادمه یکی منومیزدبعدابادوربین مداربسته نگاه کردیم فهمیدم خودم بودم جوری میزدم که دندونام خوردمیشد ومیریخت تودهنم خیلی بدبود الان که بهش فکرمیکنم حالم بدمیشه توروخدا اینو جمع کنندازعطاریها خیلی خطرناکه خلاصه توسی وپنج سالگی دندون مصنوعی گذاشتم وچشمهام مشگل مگس پرون داره براثرپاره شدن شبکیه نمیدونم انگارمن جن یاشیطان رفته بودتوجسمم هیچی یادم نمیاد

  9. Avatar Sajjad گفت:

    سلام منم بدون اطلاع از این ماده استفاده کردم بشدت بسیار شدیدی دهانم خشک شد حتی دوباره میگم ابم از گلوم نمیرفت پایین ،بارها حالت تهوع داشتم که در حالتش میتونم بگم که نفس کم میاوردم برا اینکه بتونم ادامه بدم ،ترسیدم داشتم خفه میشدم بمدت چهار پنج ساعت اونم سر کار به بدترین شکل گذشت ،(تجربه را تجربه کردن خطاست)

  10. Avatar وحید غلامحسینی گفت:

    سلام یکی از دوستان گفتن این درخت سمیه ولی این درخت نیست بیشتر شباهت به بوته داره و در همه جای ایران یافت میشه

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      تاتوره درخت نیست تقریبا درختچه است و اکثر جاهای ایران یافت میشود و مقداری سمی است .

  11. Avatar علی گفت:

    سلام دوستان تاتوره چیزی شبیه شیشه هست ولی تفاوت هایی داره
    ما برای ترک شیشه گل و هرویین ازش استفاده می کنیم ولی طبق اصول خاصی که هست نه سرخود
    مصرف بیش از یک قاشق چابخوری از اون توهم بالایی میاره
    پس مراقب باشید و سرخود مصرف نکنید
    موقع دم کردن هم طعمی شبیه زعفران داره

  12. Avatar وحدان گفت:

    چرا مردم را از داروهای گیاهی می‌رسانید نباتات گیاهی سمی زیاد هستند اسپند شقایق تریاک اما در طب کاربرد دارند من نسخه حب شفا را که با تاتوره درست میشود ساختم وبا یک بار استفاده سندروم ترک مواد من بعد از بیست روز کاملا خوب شد حتی اخلات سودای من هم کاملا خشک شد بله کسانی که اطلاعات کافی ندارند باید زیر نظر عطاران با تجربه استفاده کنند

  13. Avatar سمندر گفت:

    سلام من فقط یک بار از گیاه تاتوره استفاده کردم بطور موجزه آسایی تاتو گرفتم ، دیدم رو دستام ی عکس تاتو شده،میشه توضیح بدهید.
    البته فک کنم توهم زدم الان

    1. Avatar حمیدرضا انگورانی گفت:

      تاتوره مقداری توهم زا است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *